Niagara Falls

17 mars 2013 14:22
Visningar: 1386
Jag har några frågor till er som vet och vill hjälpa mig.
Vi ska vara i New York i 3 veckor i juni månad; jag planerar bl.a. att åka till Niagara Falls på den kanadienska sidan; jag har ingen erfarenhet av körning i USA, och det verkar vara en lång resa om man hyr bil; kanske dyrt oxå?
Flyg mellan NY och Buffalo verkar o.k både i tid och pris; finns annat billigare flyg eller???eller närmare? Behöver man visum in till Kanada? (tror att jag har läst om det). Jag tänker boka en natt på ett hotell där, helst ett hotel med bra utsikt över helst båda fallen (om det finns till rimlig pris...?): Vad är det mer som jag måste tänka på, som man inte ska missa där?
tacksam för all hjälp
Av Annl
17 mars 2013 18:44
Det finns en gammal tråd med ungefär samma innehåll där du kan hämta tips.

Jag har besökt Niagarafallen efter att ha varit i USA ett antal dagar. Vi körde in med den amerikanska hyrbilen och det var inga som helst problem och du behöver inte visum - vi släpptes in utan några som helst bekymmer.

Det är ett klokt val att bo på den kanadensiska sidan och gärna då med fall- utsikt; det är något alldeles speciellt.

Glöm inte båtturen med Maid of the mist - det är rejält häftigt.
17 mars 2013 19:38
Hej!
För några år sen gjorde vi en resa i Usa och tog hyrbilen från NY till Niagara fallen. Det är en resa som tar en heldag men jag uppskattade verkligen den trippen. En härlig upplevelse från storstad till små samhällen och sen över till Kanada.

Kolla gärna mitt album: http://www.reseguiden.se/forum/resor/14-dagar-i-usa-1470

Vi bokade hotell på plats och det var inga svårigheter att hitta.

Ha en trevlig resa!//Ellismellis
20 mars 2013 20:56
Jag kollade på era tips och tackar för!! Jag tycker jag har kollat i flera dagar på hotell med "bästa utsikt över Niagara fallen" men jag blir inte mycket klokare....ska man välja det hotell som ligger närmast fallen eller man ska betala extra för att bo så hogt uppe så möjligt ??? Hur ska man tänka här???
Av Erc
21 mars 2013 18:48
Bilkörning i USA (och i Kanada) är verkligen inga bekymmer. Jag rekommendera en rundtur där ni kör över gränsen till Kanada vid Niagara och fortsätter österut via Toronto till Kingston där ni tar färjan över till Wolfe Island och sedan färja vidare till Cape Vincent. Bilkörningen genom Adirondack är scenisk och kanske är ett besök till Lake Placid värt att överväga?