Newark flygplats. Är 3 timmar gott om tid för byte?

Av Lefo
27 mars 2023 17:43
Visningar: 303
Hej! Vi kommer att flyga Miami-Newark, Newark-Arlanda .Det är 3 timmars tid på Newark och vi är oroliga för att det är kort tid? Har fått info från SAS att man måste checka ut bagage och sedan checka in det igen samt byta av terminal mellan B och C? Någon som har erfarenhet. Tacksam för svar
Av Hawaii
27 mars 2023 22:01
Har du två helt separata bokningar? Om inte, och om hela resan är en och samma bokning kan du checka in baggaget i Miami direkt till Arlanda och behöver inte bekymra dig om det i Newark. I så fall är tre timmar definitivt tillräckligt. (Vilka flygbolag är det?)
Av Lefo
27 mars 2023 22:13
Hej! Hela resan är en o samma bokning med SAS. United Airlines flyger Miami-Newark,men det är en SK -flight
Tack f ditt svar.
Orutinerad fråga,men måste vi som personer checka in igen på Newark iom att vi byter terminal? Även gå igenom säkerhetstkontroll? Tar det lång tid?
Av Hawaii
28 mars 2023 02:17
United och SAS, utmärkt! Då checkar du in hos United i Miami och de kommer att ge dig boarding pass för båda flygen. Har passerat Newark många gånger men det är tre år sedan sist och jag kommer inte ihåg om jag bytte terminal. MEN, tyvärr misstänker jag att du måste gå igenom TSA Security igen på Newark. Du behöver dock inte checka in igen. Bara ta dig snabbast från Terminal B till C, troligen via AirTrain, och följ skyltarna. Hur mycket tid, omöjligt att veta i förväg eftersom det beror på situationen den aktuella dagen. Men du bör ha helt tillräckligt med tid.
Av Lefo
28 mars 2023 19:25
Lysande och stort tack!
Har kollat med SAS Kundservice 3 gånger och fått olika svar alla gånger!
28 mars 2023 22:05
Vi flög med SAS/United från Miami till Newark förra sommaren, hade drygt 1 timme i Newark till flighten hem till Arlanda. Checkade in via United i Miami, och när vi kom till Newark så blev vi bussade från flyget direkt till insidan på vår terminal, gick uppför någon trappa och var 2 minuter från vår gate. Inget byte av terminal, ingen security, väldigt smidigt! Bagaget gick hela vägen från Miami till Arlanda, vi behövde inte tänka på det. Kommer att göra samma resa i slutet på april, hoppas att det blir lika smidigt då.
Av Lefo
29 mars 2023 07:18
Tack för din info! Låter ju riktigt förhoppningsfullt!
Ha en trevlig resa du också!
Om man får ställa en ytterligare fråga till er vana USA-resenärer? Vi ska bila längs hela östkusten. Hur betalar man vid alla betalvägar? Kort/kontanter? Verkar bli dyrt om man missar det och får betala via hyrbilsföretaget i efterhand
29 mars 2023 21:27
Ang betalvägar, menar du i Florida, eller USA generellt? Jag är i Florida just nu, kan inte ens minnas att jag sett några bemannade tullar på länge. Toll by plate är väl det man använder nu, eller sun pass. Tycker verkligen inte att det är dyrt när vi får räkningen, men däremot så mycket smidigare nu när man bara kör igenom och de läser av allt. Hur mycket man betalar beror också på om man använder express lane som är dyrare vissa timmar. Åker hem på söndag, men tillbaka igen i slutet på april, ska bara packa om väskan känns det som, haha.
Av Lefo
1 apr. 2023 13:07
Hej igen!
Låter ju inte alltför plågsamt att åka tillbaka t Florida igen!!
Verkar ju vettigt med något av alternativen du nämner. Får kolla med hyrbilsföretaget när vi kommer fram. Verkar inte finnas något alternativ som täcker alla delstaterna. Vi börjar i NY, tar tåget t Washington och bilar vidare t Key West med avslutning i Miami
Ha det så bra
2 apr. 2023 02:47
Ok, så jag kollade lite här nu med familjen. Nej det finns inget som täcker alla delstaterna. Det bästa för er är att prata med hyrbilsföretaget och förklara att ni ska bila ner till Florida, antar att ni lämnar bilen i Miami när ni flyger hem? Vissa hyrbilsföretag tar också ut en summa i efterhand som är högre än vad tullavgiften är när ni kört på tullvägar. Ibland tas det även ut en summa för att ni hämtar ut bilen i t ex Washington och lämnar i en annan delstat, de gör olika. Det ni ska kolla är också att inga skador finns på bilen när ni hämtar den, har den det så ta foto och påtala det när ni kör ut den från parkeringen så det dokumenteras.Kanske har ni redan tänkt på allt detta då ber jag om ursäkt! Ha en härlig resa!
Av Lefo
3 apr. 2023 09:26
Bra tips!
Tack för alla dina tips
Lennart
Av Lefo
25 apr. 2023 11:19
Hej igen!
Du hade ju så bra svar när vi talade om flyg och verkar ju vara erfaren Floridabo.
OK med ytterligare en fråga?
Blev orolig när jag kollade vädret i Miami Beach! Vi är där första veckan i juni och det verkar som vi prickat in början av orkan och regnsäsongen!! Hur brukar det vara? Vi börjar i NY 15 maj och Washington 19 maj och sedan efterhand längs kusten. Washington. Svårt läsa vädersidor? NY och Washington lite svenskt försommarväder? Lite svalare om kvällarna?
Hälsningar
Lennart