New York/Östkust förslag tack!

Av Esiol
15 apr. 2013 09:07
Visningar: 3751
I juli kommer jag och min man åka tillbaka till USA. Förra gången bilade vi på västkusten i tre veckor och nu tänkte vi ta oss an östkusten fast har bara 10 dagar. Vi är dock lite osäkra på vad som finns i omgivningarna värt att bo och besöka om man bortser från New York där vi båda varit innan och har lite koll. Ska man åka uppåt eller nedåt? Vad finns det runt om? Hur långt ner bör man åka. Vi tänker oss att vi hyr en bil och vi kommer flyga till och hem från New York också.

Tipsa på! :)
Av Peter_o
16 apr. 2013 16:17
Uppåt är det väl främst Niagarafallen och Chicago.
Neråt beror det väl på om det är bad och parker som drar.
/PeterO
Av Niinas
17 apr. 2013 17:02
Washington DC är enligt mig verkligen värt ett besök. Det ligger ju inte heller särskilt långt från NYC så det ska ju inte vara några problem att hinna med. Tycker även det finns en hel del att se och göra i Virginia beroende på vad man är intresserad av såklart! Colonial Williamsburg om man är intresserad av historia eller Shenandoah National Park om man är ute efter naturupplevelser. Det finns ju även hel del möjligheter till sol och bad.

New England är ett område som jag själv är sugen att besöka men inte ännu hunnit med så jag talar inte av egen erfarenhet. Men det ligger ju också relativt nära NYC och kan vara värt att kolla upp!
Av Mdivall
18 apr. 2013 07:51
Boston skall vara en trevlig stad! Dock lite omskakad just nu, men det är över tills ni skall dit.

Jag hade nog åkt ut på The Hamptons, sedan upp mot Boston, med stopp på Cape Cod m.m.
Sedan Niagarafallen, sedan söderut mot Washington....
Frågan är ju egentligen hur mycket man hinner med?!?!?
Av Oh_jay
28 apr. 2013 23:11
Vi var i Boston nu i mars, det gav oss bilden att det är en härlig sommarstad. Det är mycket fokus på amerikansk historia där, men under sommarsäsongen finns även havet som en faktor. Ganska mysig men liten citykärna, lättöverskådligt. Vi gillade också att knata runt ute vid Harvard, lite annorlunda kvarter jämfört med innerstaden. Cape Cod hade vi gärna besökt, men det var alltså stängt pga vinter... Men vad vi sett kan jag rekommendera det.

Washington DC är värt ett besök. Bo gärna i Georgetown / Dupont Circle där det är lite mer liv. Det kan kännas nära till allt att bo vid monumenten, men det är ganska dött där när turisterna gått hem för kvällen. Det finns gott om gratismuseum, vi tyckte att en Segway-tur var ett perfekt sätt att se alla monumenten. Med bil skulle jag utforska lite mer ut mot havet och de kringliggande städerna också.

Colonial Williamsburg och Shenandoah som nämnts ovan hade vi gärna velat besöka, men vi hade ingen bil denna gång.

Om ni tänker er mer innåt landet så ska Pennsylvania Dutch country vara fint, men när du har sett ett ställe har du sett resten också... Då blir det mest att åka genom åkerlandskap.

Appalachian Trail har alltid stått på min lista, trots att jag aldrig varit där och inte riktigt kan förklara varför så är det bara en sån där grej som fastnat. Så om ni gillar att vandra och vill upp lite mer i bergen så tror jag att det är något att rekommendera.
Av Annl
10 maj 2013 11:06
Om ni ska utgå från NYC och bara har tio dagar till ert förfogande så hade jag valt antingen att åka norr ut till Boston, Cap Cod och kanske Niagara-fallen eller att åka söderut till Washington DC.

Eftersom det är juli så kanske det inte är så dumt att välja Boston och havet och Cap Cod kan jag tänka.

Niagara-fallen är riktigt häftiga men det är en bit att köra och ni ska absolut bo på den kanadensiska sidan om du frågar mig - mera spektakulära fall där.