New york - Ohio

Av Jami
7 feb. 2015 17:40
Visningar: 196
Hej,

Försöker hitta ett bra, billigt sätt att ta mig från New york ( flygplats) till Ohio Columbus i november. Ska möta upp folk i Ohio för en tävling och måste därav planera min resa på ett bra sätt.
Flesta flygen från Sthlm landar 15 tiden i JFK.
Grayhound bus verkar endast avgå FM och tar 14 h. Flyg från NY till Ohio är jättedyra😣

Skulle vara tacksam för svar, tips och råd! Tack:)
Av Birgere
7 feb. 2015 18:20
Varför bokar du inte biljett direkt till Columbus?
Av Jami
7 feb. 2015 19:12
Tänkte stanna några dagar i NY. Från NY till Columbus kostar mer än flyga t/R ARN till NY
Av Birgere
7 feb. 2015 19:26
men har du verkligen kollat multistop bokning?
Av Jami
7 feb. 2015 20:10
Åker med bil från Ohio med gänget sen till NY
Av Peter_o
7 feb. 2015 21:01
Citerat från Jami:
Åker med bil från Ohio med gänget sen till NY
Jag lyckas i alla fall provboka den resan på mrjet.com
/PeterO
Av Jami
7 feb. 2015 22:48
Som jag skrev tidigare: Det handlar inte om att det inte går att boka, utan viljan att betala den summan jag får på önskad dag.
Därav söker en annan väg till Ohio från NY ( 4000 kr oneway ) och stannar bara 2 dagar.
För sen ta bilen tillbaka till NY och stanna 2 dagar där innan jag åker hem.
Av Totopez
7 feb. 2015 23:09
Om du anger exakta datum blir det lättare att komma med förslag.
Är dina datum helt fasta, eller kan du vara flexibel en dag fram eller tillbaka?
Måste du stanna i New York både på dit- och hemvägen?

Det går att flyga SAS via Chicago till Columbus (AA inrikes) och sedan hem från New York. Pris från 5900kr. Bra pris, skulle jag säga.

Sedan vet jag inte riktigt vilka flyg från Stockholm som landar vid 15 på JFK? Norwegian är de enda som flyger Stockholm till JFK, och de landar vid 21. SAS och United flyger till Newark, EWR och landar strax innan kl 13. United går att hitta för drygt 3000 i november.
Men det finns ju en massa alternativ om du inte flyger direkt.

Enkelresa New York till Columbus går att hitta för 200 USD, men då med mellanlandning. Kan finnas ännu billigare med lågprisflyg. Southwest släpper bara biljetter sex månader framåt, men brukar kosta 165 USD för den sträckan.

Edit: glömde ju säga att du kan åka tåg!
Kolla på Amtrak.com, det går tåg som tar under fyra timmar från Penn Station i New york till Columbus. Kostar drygt hundra dollar.
Av Birgere
8 feb. 2015 00:01
jami har nu fått så många tips men vägrar att ta tillvara på dom så hon får ta tåget eller lifta istället.
Av Jami
8 feb. 2015 01:19
Tack @ totopez: det var sån info jag behövde :)
Det är en danstävling i Ohio och behöver checka in fredag den 20/11 (tävlar lördag. )
Perfekt med tåg alt hitta ett lågbudget biljett när dom släpps, får bara fram dyra biljetter från NY.
Nä, behöver inte stanna ditvägen i NY men varken jag eller andra har hittat bra billiga biljetter. Men bra priser till NY runt 3-3500kr och landar runt 15 tiden. Det är DÄR sen problemet kommer: hittar jag inge buss alt billiga flyg som passar och tidsmässigt.
Dom andra i teamet åker tidigare men jag har inte möjlighet till det utan får möta upp dom i Ohio.

Söndagmorgon åker hela teamet med bil till NY och stannar till tisdag.

Hur tar jag mig enklast till pennstation från flygplats och tid ca? Finns det nån shuttlebus dit, eller är det taxi? Hört även tidsmässigt att komma ut från flygplatsen tar tid? Som förstgångsresenär i NY, hur lång tid ska jag räkna med innan jag har kommit ut och kan hinna till tåget.

@birgere: Vägrar??? Jag anser inte att dina tips var några direkt nån hjälp. vet hur man söker flygbiljetter på momondo, mrjet. Det var alternativ jag sökte och billigt som möjligt; 7000kr + är inte billigt enligt mig då det tillkommer även hotell 5 nätter. Alternativet är annars att stanna hemma..

Tack åter igen totopez :D
Av Laake
8 feb. 2015 07:25
Hej Jami!

Jag har åkt en hel del tåg i USA och tyvärr måste jag meddela att det var länge sen några tåg stannade i Columbus. Om man söker på AMTRAKs hemsida hittar man bara ett tåg som stannar i Pittsburgh strax före midnatt som åtföljs av en seg 3½-timmes busstransport som är framme i Columbus 05.25 (11.25 svensk tid)...

Bästa alternativet för dig som vill resa så billigt som möjligt torde vara UNITED. Arlanda 09.00 - Newark - Columbus 18.42 med hemresa t ex 25/11 från Newark 19.15 - London - Arlanda 14.05. 4.932 kr i dagsläget.

Lycka till!
Av Jami
8 feb. 2015 09:11
@ laake😃 då skippar jag tåget!
Tack för ditt svar: har inte hittat det priset? Rotar lite till.

Tack för hjälpen alla
Av Birgere
8 feb. 2015 11:41
Citerat från Jami:

@birgere: Vägrar??? Jag anser inte att dina tips var några direkt nån hjälp. vet hur man söker flygbiljetter på momondo, mrjet. Det var alternativ jag sökte och billigt som möjligt; 7000kr + är inte billigt enligt mig då det tillkommer även hotell 5 nätter. Alternativet är annars att stanna hemma..
Grundfelet du har gjort är att du sökt ToR NYC och enkel till Columbus istf som jag skrev i mitt värdelösa inlägg... sök multistopp. Flera ytterligare inlägg hittar direkt vettiga alternativ med multistopp runt 5k. Även jag gjorde en snabb koll på momondo och kom fram till 5k, med eller utan några aklimatiseringsdagar i NYC på ditresan.
Men eftersom du inte hittar samma sak som alla andra så kanske det är störningar på internet därifrån du söker ;-) Sedan tror jag att du kan hitta biljetter kanske ytterligare lite billigare om du har is i magen och väntar in någon kampanj även om 5k är ett helt godtagbart pris.
Nöjesfält i närheten av New York?
USA Smaragden, 7 apr. 2014
Updaterad av Zahide för 5 år sedan
15
Finns det något nöjesfält i närheten av New York som är värt ett besök på när vi är där 1 vecka? 4 vuxna som gillar berg och dalbana. / Anette ... Zahide: Såg att du fick ett bra och utförligt svar redan. Det var tur för jag har mindre koll på färdmedel och typ av biljetter eftersom vi bor hos ...
New York + Florida 10 dagar
USA Heykristin, 20 feb. 2014
Updaterad av Heykristin för 5 år sedan
24
Jag och min sambo tänkte åka till New York i juli, det är bara då vi är lediga. Vi tänkte göra som så att vi flyger till NY, bor där ca 5 dagar, för att flyga vidare till Florida (vi funderar på Key West eller Sanibel Island) i 3 nätter, för att sedan åka tillbaka till New York de sista dagarna. ...
Shopping i New York, förstagångsbesökare
USA Carro93, 8 juni 2019
Updaterad av Nisse524 för 1 vecka sedan
9
Hej! Jag älskar att shoppa men det känns som om jag inte riktigt fått grepp om shoppingen i New York trots att jag googlat som en galning men har man inte varit där innan känns det klurigt och jag åker om en vecka. Vet att jag vill till Woodbury outleten men var finns bästa shoppingen i New York? ...
New York, hjälp mig hitta rätt...:)
USA Carro93, 2 apr. 2019
Updaterad av Robieaqvilin för 7 veckor sedan
12
Någon van New York besökare som hade kunnat hjälpa mig lite? Hade varit guld värt. Ska till NY första gången i juni och har stirrat mig blind på alla dess kartor men blir inte mycket klokare. Vad jag har förstått så bör man ha koll på vad som ligger i vilka områden så att man slipper flänga ...
Biljettbolaget skrev inte med mellannamn på flygbiljett till New York
USA Resejontez, 15 apr. 2019
Updaterad av Resejontez för 8 veckor sedan
5
Hej! Jag ska flyga till New York om 4 dagar med british airways. Allt är som det ska vara förutom att jag upptäckte att mitt mellannamn inte står med på flygbiljetten även att jag fyllde i det i bokningen. Ringde RCG som jag bokade igenom och fick svaret att de kunde rätta till det för 500kr... ...
New York med tonåringar
USA Arwendog, 12 mars 2019
Updaterad av Evas-restips för 13 veckor sedan
4
Hej! Jag skall åka till New York med min äldsta son i maj som en liten belöning för att han kämpat på så bra i skolan - han går ut 9:an i vår. Med på resan följer hans bästa kompis och hans mamma. Jag har varit i NY 3 gånger tidigare så jag är inte helt lost men jag skulle behöva lite tips på ...

Om New York New York State, Nordamerika

Konst
Kultur
Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Storstad
Weekend

Om du undrar vad som finns att göra i New York är det lättare att svara på vad du som inte finns att göra. Det här är verkligen en stad där hela världen är samlad och i stort sett allt finns att roa sig med.

Med tydlig indelning av stadsdelar som exempelvis Chinatown, Harlem och Soho känner du historiens vingslag i New York, eller The Big Apple som det kallas i folkmun. Enklaste sättet att upptäcka staden är att utrusta sig med bra skor och en karta i mobilen. Känns promenad jobbigt finns buss, tunnelbana och de välkända gula taxibilarna att tillgå – eller varför inte ta en helikoptertur över staden?

Gatuindelningen på Manhattan är genial. Alla gator går från öst till väst. Alla avenyer går från norr till söder. Manhattan är indelad i tre delar: Uptown, Midtown och Downtown. Uptown är allt som är norr om början av Central Park. Downtown finner du söder om Union Square. Midtown ligger norr om Union Square upp till 59:e gatan. Lät det krångligt? När du är på plats förstår du hur det fungerar och du kommer med stor sannolikhet att älska det.

I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Även om allt känns annorlunda så finns den där mitt i kaoset – känslan av trivsel. Har du en gång besökt New York är det svårt att inte längta tillbaka.

Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53