New York med barn

Av Ales
29 feb. 2012 21:52
Visningar: 5022
Har hittat superbilliga flygbiljetter till New York och kunde bara inte motstå att boka:)
Så nu är det så att vi åker till NY i april med våra två barn 6 och 8 och stannar i 10 dagar.
Sevärdheter har jag lite koll på men vill ändå ha lite tips på vad man bör tänka på med barn...
Vad ska vi undvika?
Vad ska vi inte missa?

Någon som har gjort samma resa?

Vi hade tänkt tillbringa alla 10 dagar i New York, ta det lungt, njuta och inte stressa.. Men jag undrar om vi kanske skulle göra något annat, kanske åka till Washington DC...
Vad tycks?
Alla tips emottages:)
Av Erc
29 feb. 2012 22:04
Med tio dagar skulle jag föreslå några utflykter utanför NYC. Atlantic City. Cape May. Harpers Ferry. Gettysburg. DC. Philadelphia. Long Island.

Hur ska ni bo under vistelsen?
Av Peter_o
1 mars 2012 00:25
Menar du 10 hela dagar, alltså inte resdagar inräknade? Du skriver inte när resam sker, men jag antar det är före badsäsongen. Men Coney Island kan ni åka till i alla fall. (Nöjesfält)

Bronx Zoo, inte att förglömma. Men en ska ska in inte missa, och det är att mata ekorrarna i Madison Square Park eller Union Square. Bör ske på förmiddagen. (Inte bara bör, ekorrarna är som bortsprungna på em). Köp nötter hos Duane Reade eller Walgreens.

Kolla in var statyerna Alice i Underlandet och HC Andersen står i Central Park. Tjuren i Bowling Green och fontänen i Battery Park får ni inte missa. Givetvis inte heller Pariserhjulet i Toy'sR Us och pianot på FAO Swartz.

6-åringen är troligen för gammal för Childrens Museum, men kolla in Fire Museum och kanske Transportmuseet. Museum of Natural History är ju också ett måste. Intrepid med dess ubåt och flygplan kanske lockar?

Kolla på mta.info hur lång man får vara för att åka gratis på tunnelbana och bussar. Annars kostar ett Metrocard för 7 dagar $29.

Tyvärr är nog 6 år i mista laget för amatörtävlingarna på Apollo, och det är nog inte så aktuellt med kvällsaktiviteter för barnen. Mitt 11-åriga barnbarn var ganska slut på kvällarna.

Har ni råd med med en eftermiddagsföreställning av Lejonkungen så tror jag nog den går hem. Se gärna dvd-n några gånger hemma så barnen känner igen den.

Personligen skulle jag inte flänga runt till en annan stad. Det blir bara rörigt för barnen. Fundera hellre på en 2-dagars bussfärd till Niagarafallen. Men det är ju mycket buss för några få timmar där.

Chelsie Market och High Line utgår jag från att du redan har i bagaget. Likaså linbanan till Rooseveldt Island.

Om ni går Canal Street mot öster ända fram till Bowery, går Bowery ett kvarter norrut och svänger höger så är ni straxt framme vid Mahayana Temple Buddhist Assosiation, sevärt.

Barn behöver ju röra på sig och att bara gå kan bli tjatigt. Fundera på en cykeltur. Det går alldeles utmärkt att hyra nere vid Battery Park och cykla upp efter Hudsonfloden, fina cykelvägar.

MacDonals milkshake rekommenderas.

Bokhandeln Barnes & Noble vid norra änden av Union Square rekommenderas. De har en hel del leksaker/puzzel.

Ska jag fortsätta?

/PeterO
Av Annl
1 mars 2012 06:17
Hej,

Jag håller med Peter om att det bästa är att stanna i NYC under hela vistelsen. Washington DC är annars en väldigt fin stad. Philadelphia rekommenderar jag inte alls - den är inte alls kul och inte mycket att ha dessvärre. Rätt kriminellt drabbad också.

Antar att du vet att det räcker att boka ett hotellrum för alla - sängarna är så stora. Bra för det tjänar ni mycket på. Tänk också på att om ni tänker er att bo runt teaterdistrikten att hotellrummen i detta område är väldigt små. Det funkar att bo där med barn (vi har gjort det och våra barn var äldre än era) men det blir en del logistik när man skall planera förflyttningar.
Av Ales
1 mars 2012 20:29
Tackar för era svar!

Vi har bokat två hotell och funderar fortf; en är i smeten; precis utanför ESB rätt så fin men lite dyrare, en är på upper east side, 90 st, Marriott med inomhuspool för barnen...Det lutar åt det sistnämnda även om det är lite långt upp, mest pga bassängen.....

Från början var vi lite sugna på Washington och har även funderat på Niagara men jag vill gärna ha lite mer tid i NY för att inte stressa igenom allt, kanske hitta ett favvoställe att hänga på, njuta i C park och som Peter_O skriver mata ekorrar vid något tillfälle...
En dag kommer dock att ägnas åt Woodbury Outlet:))

Och vi bor i samma rum Annl:)

Peter_ o bara fortsätt!!!:)
Av Ales
1 mars 2012 20:33
Glömde skriva att vi åker den 16 april:)

Har precis kollat på biljetter till Lejonkungen och det är "lite" dyrt:) Tycker ni att vi ska boka härifrån eller vänta tills vi kommer dit??

Och Peter_O vad är Apollotävling?
Av Peter_o
1 mars 2012 21:29
Då missar du Easter Parade som går 8:e april.

Bor du på West 90 Street kan du notera att snabbtågen på röd linje stannar på stationen vid 96:e gatan (linje 3). Vid 86:e gatan stannar bara lokaltågen.

Men:
Kul-mobilen vid Forbes Galleries 62 Fifth Avenue (at 12th Street) fr-lö 10-16.
Union Sq Market må, on, fr, lö
MoMA gratis fredagar efter kl 16.
Åk upp med linje 1 till 125:e gatan. Den stationen ligger högt, och då menar jag högt... Visserligen blir det sedan två kvarter utefter 125:e gatan som är tråkiga, men sedan kan ni gå till röd linje 2/3 och kolla folkliv och affärer.
Det är ju alltid kul att åka båt, så gratisbåten till IKEA kan ni ta, men jag tror den kostar pengar tillbaka om man inte handlar på IKEA (man kan åka buss/tunnelbana tillbaka).
Gratisbåten till Staten Island känner du väl till, samt att man ska gå ut till halva Brooklyn Bridge.

Man kan gå in på gården till FN-huset och titta på några intressanta skulpturer (knuten pistol av Carl Reuterswärd). Går man igenom säkerhetskontrollen finns det en del att se för en svensk som minns Hammarsköld. Jag tror inte barnen skulle uppskatta en rundtur i huset. Det finns en del intressanta gåvor utställda och får man komma in i konferenssalarna så kan det ju vara kul även för dem.

Washington Square Park brukar ha en del trubadurer mm som uppträder där.

Glöm inte att gå in till Svenska Kyrkan på 5 East 48th Street mellan 5th Avenue och Madison Avenue. Kom ihåg gatunumret (5), för porten är inte så väl markerad.

Och ESB/TotR, WTC, Rockefeller center, Chinatown förstår jag att du har koll på, men vill du att jag förtydligar något, så säg till.

Vid det här laget tror jag det gått 10 dagar :)

/PeterO
1 mars 2012 21:47
Hej kan inte hjälpa mycket men blir väldigt nyfiken vad kostade dom (superbilliga) flygbiljetterna??

Va i Ny 10 dagar i slutet på mars början på april för några år sen vi planera inget innan nästan men dagarna gick för fort ändå. Vi missa säker mycket men ska dit igen.

Mvh Johan
Av Erc
1 mars 2012 22:15
Citerat från ales:
Glömde skriva att vi åker den 16 april:)

Har precis kollat på biljetter till Lejonkungen och det är "lite" dyrt:) Tycker ni att vi ska boka härifrån eller vänta tills vi kommer dit??

Och Peter_O vad är Apollotävling?
Och jag åker hem den 18 april. :) Hyr hus i Atlantic Highlands, NJ - en knapp timmes bilväg från färjeterminalen St George, Staten Island.
Av Peter_o
1 mars 2012 22:42
TKTS på Times Square säljer dagens biljetter med viss rabatt, men om Lejonkungen ingår vet jag inte. Tvivlar på det. Kvällens föreställningar säljs från 15 på Times Square, men The South Street Seaport Booth sells tickets to evening performances on the day of the performance and matinee tickets the day before.
Ska du kolla biljettköp vid South Seaport så kolla mycket noga på karta var det ligger. Det är svårt att hitta dit annars. Se http://www.tdf.org/TDF_ServicePage.aspx?id=56

Amatörtävlingarna på Apollo sker varje onsdagkväll kl 19:30. Se http://www.apollotheater.org/
Första halvtimmen(?) är det rätt mycket prat som säkert inte förstås av barn (som inte kan engelska), men sedan blir det uppträdande av sångare, grupper och andra amatörer. Här dömer publiken via applåder/buanden.
Redan 8 år är nog i yngsta laget.

/PeterO
Ps, jag ser nu att de har en lista på tkts.org som visar vilka teatrar som såldes med rabatt senaste veckan. Lejonkungen är inte med nu. http://www.tdf.org/TDF_SupportPage.aspx?id=68&do=v
Av Peter_o
3 mars 2012 09:36
Jag fick just tips på sajten www.barnsemester.se

De har kanske inte fått med allt matnyttigt för barn i New York, men ett par saker får jag lägga till min lista:

Nelson A Rockefeller Park med bl a de små figurerna som återfinns på tunnelbanestationen 14:e gatan / 8:e avenyn.

Jewish Childrens Museum kan vara värt ett besök.

/PeterO
Av Ales
3 mars 2012 11:42
Lupokungen vi gav 12000 för fyra biljetter.) Tror att det är superbilligt!! Våra vänner ska åka två veckor innan (påsken) och gav 25000....

Erc visst är det häftigt att ha något att se fram emot!:))) Då innebär det att ni åker snart:)

Peter_O Tack för alla dina tips, allt skrivs ner i min lilla anteckningsblock som följer med oss....Barnsemester.se har jag redan lusläst:)

När det gäller teaterbiljetter tror jag att vi väntar med, kan nog boka där också...Tror dock inte att vi hittar dem billigare, det är en populär show och jag tror inte att det finns fyra sittplatser bredvid varandra om det är "rea"..
Av Ales
3 mars 2012 11:49
Fick höra att man måste förboka Ground Zero??! Kostar ingenting men de vill väl ha koll på hur många som kommer...
Stämmer det?
3 mars 2012 14:33
Blue man group slår lejonkungen med hästkängder, eller varför inte båda. En biokväll i new york är inte dumt alls, stolar, popcorn och läsk i megastorlek och på 44 våningen....
Vi cyklade med" bike the big apple" som har varierande turer.
The rock naturligtvis, och frihetsgudinnan, och naturhistoriska museet.
Rekommenderar the pod hotel
Annars när du bokar hotell, kolla in tropadvisor.
/resepiraterna
Av Ales
3 mars 2012 17:38
Peter, ja det var nog det de menade; att man måste förboka för att komma in....

Tack Resepiraterna,
så klart, Tripadvisor är vår bästa vän:)


Läste precis om Bronx Zoo och det var delade åsikter, vissa tyckte om det medan andra tyckte att det var så där...Vad tycker ni? Värt ett besök?
Av Peter_o
3 mars 2012 18:24
Jag var på Bronx Zoo en regnig dag och utan barn, så är kanske inte rättvis. Notera att man kan betala en lägre entré men sedan får man betala extra för diverse entréer. (Som vi hade på Skansen och Björnberget på den gamla goda tiden (kostade 10 öre vill jag minnas)).

Schinpanser och lejon vill jag minnas var rörliga och kul att titta på, men det kan man ju inte lova att det alltid gäller. Har inget minne av något 'Lillskansen' där barnen får klappa djuren.

Det är stora avstånd mellan attraktionerna.

Det tar ju mer än en halv dag att besöka dem, om man ska få valuta för pengarna, så kanske 'Lillzoo' nere i högra hörnet av Central Park räcker? (Gångavstånd dit från FAO Schwarz).

/PeterO
5 mars 2012 19:08
Hej!

Vi har de 2 senaste åren åkt till New York med våra barn! Förra året var de 4 och 7 (på sina 5 resp 8 år). Det har gått huuur bra som helst! Bara synen av alla skyskrapor får barnen att häpna!

Central park har varit en perfekt oas att fly till emellan all sightseeing och shopping! Förra året när vi var där i slutet av maj så var det +35 grader i NY. Detta till trots så gick det superbra tack vare alla vattenhål i lekparkerna i Central Park där barnen kunde leka sig blöta. Minns att de även badade i ngn fontän i en annan park i NY! :)

Sightseeingbussarna var spännande för barnen, likaså Museum of Natural History, gratisbåtarna förbi Frihetsgudinnan, Toys r us vid Times Square... Listan kan göras lång.Central park zoo var också kul för barnen.

Hoppas att ni får en toppensemester!!