New York - Boende utanför Manhattan

Av Jen71
25 feb. 2014 19:59
Visningar: 2077
Hej,
Vi är en familj på två vuxna och tre ungdomar som ska till NY i april. Har fått tag i ett hotell i Secaucus, New Jersey (Hyatt Place). Är det någon som har erfarenhet av att bo där eller på annat ställe utanför Manhattan? Går det lätt och snabbt att ta sig in till stan? Det är svårt att hitta stora hotellrum för fem personer på Manhattan. Tar gärna del av andras erfarenheter vad gäller boende, restauranger och andra tips på saker att göra för familjer med större barn.

/J
Av Tipp1
25 feb. 2014 21:17
Hej vi var där i sommras inga problem att ta sej tunnelbanorna är bra märkta och så finns det personal överallt att fråga:)
Av Evax68
25 feb. 2014 21:48
nu var det iof många år sen jag var där men jag upplevde då att den "förorten" är för de bilburna, ligger nära men inte så nära att promenera till tunnelbana etc
vi valde senast vi var i NYC att bo i Queens tog bara 2-3min till tunnelbanan & kanske 10min in till Manhattan - mycket billigare
Av Peter_o
25 feb. 2014 22:51
Citerat från Tipp1:
Hej vi var där i sommras inga problem att ta sej tunnelbanorna är bra märkta och så finns det personal överallt att fråga:)
Det finns inga tunnelbanor i närheten av detta hotell.

Däremot finns det tydligen en busshållplats:
I stayed there twice in the last two years. Good value if you could get a room under $150. There's a bus stop that connects right to Manhattan , which is super nice.(10 -40 min, depends on the traffic).
Klippt från: http://www.yelp.com/biz/hyatt-place-secaucus-meadowlands-secaucus

Ja, kan man hitta ett hotell i Queens eller Brooklyn nära en tunnelbana så har man vunnit mycket, bl a åker man på samma Metrocard hela dagen. Bor man i NJ blir det ju en biljett in till Manhattan och en annan när man ska runt där.
...
Lite svårt att tipsa om saker att göra om man bara vet att det är ungdomar, men här är några förslag:

Hangarfartyget Intrepid http://intrepidmuseum.org/
J&R-butikerna på Park Row, bl a skivor och filmer. http://www.jr.com/ Man får en kopp kaffe gratis för varje kvitto men har.
B&H Foto och annan teknik (obs öppettiderna) http://www.bhphotovideo.com/
Är Hollister och Abercrombie&Fitch intressanta? Finns på 5th Avenue.
Ett måste är amatörtävlingarna på Apollo Theater på onsdagkvällar http://apollotheater.org/
De vanliga sevärdheterna antar jag du har koll på men vill ni gå upp ända till kronan på Frihetsgudinnan måste ni boka detta i god tid: http://www.statuecruises.com/
Glöm inte bort 911 Memorial, det kan man också boka i förväg för att slippa en kö. Kolla om kombo biljett med Frihetsgudinnan kan vara något.
Skulle ni mot förmodan få både tid och pengar över kan jag tipsa om att en cykeltur utefter Hudson river med start t ex vid Battery Park är en kul upplevelse.

/PeterO
Av Birgere
25 feb. 2014 23:05
Har ni kollat på Hotwire.com efter rum. Man brukar kunna få så stora rabatter att man har råd med 2 st rum.
Av Paulina
26 feb. 2014 08:21
Hej,
Jag har bott i Jersey City, fast på hotellet Hyatt Regency on the Hudson. Det ligger helt perfekt till, granne med Path-stationen (pendeltåg) där det är en hållplats in till World Trade Center, och även möjlighet att ta båten över Hudson River till Wall Street.

Supermysigt hotell med helt fantastisk utsikt över hela Manhattan! Älskar att bo där, lugnt och skönt, men ändå en hållplats från Manhattan. Och den utsikten är helt oslagbar!

Spana in det hotellet, erat verkar ligga en bit från Path-stationen, vilket gör det lite krångligare.

Bästa hälsningar Paulina
26 feb. 2014 08:29
Hejsan!

Vi åker också till New York senare i år med våra ungdomar. Vi har dock valt att bo på Manhattan just för att vara i händelsernas centrum. Då kan man gå upp på hotellrummet och vila lite och duscha efter dagens sevärdheter för att sedan kunna gå ut på kvällen igen. Det är ju skönt att ha närheten om man vill gå på ngn Broadway-musical eller på Apollo Theatre som Peter rekommenderar.

Personligen tror jag att man lägger bort mycket tid och kanske även pengar på mat och transporter om man bor för långt utanför. Jag skulle inte välja att sitta på en buss upp emot en timma i varje riktning (kanske inte tar så lång tid?) för att ta sig dit man vill, men det är min personliga åsikt, alla är vi olika och tur är väl det.

Trevlig resa !
Anette
26 feb. 2014 10:23
Citerat från Smaragden:

Personligen tror jag att man lägger bort mycket tid och kanske även pengar på mat och transporter om man bor för långt utanför. Jag skulle inte välja att sitta på en buss upp emot en timma i varje riktning (kanske inte tar så lång tid?) för att ta sig dit man vill, men det är min personliga åsikt, alla är vi olika och tur är väl det.
Det kan det mycket väl ta, man vet ju aldrig vad som händer i trafiken, det verkar ju ta nästan en kvart bara att ta sig till busshållplatsen från hotellet.

Eftersom ni inte skriver att ni inte har råd att bo på Manhattan utan att det beror på svårigheten att hitta ett stort rum, så tycker jag ni skall ta en funderare och istället göra som birgere föreslår - hitta två rum närmare "centrum". Det är ju inte bara det att själva resan tar tid, det är ju som någon skriver inte bara att ta sig hem och vila mellan varven. Skulle jag bo så där långt bort skulle det innebära att jag måste vara ute precis hela dagen på samma resa och förmodligen vilja åka hem tidigare på kvällen bara för att jag är trött. Man går väldigt mycket!

Nu innebär det ju inte, bara för att man bor på Manhattan, att man snabbt tar sig till hotellet, det kan fortfarande ta en timme per fot och buss och taxi beroende på var ni är. T-banan går ju fort dock.
Av Jen71
26 feb. 2014 12:45
Tack för många bra svar!

Vad jag förstått så blir det både kostsamt och tidskrävande att ta sig till hotellet i NJ men nu betalar vi 8000 SEK totalt för detta (7 nätter) och det är ju svårt att hitta ok hotell i samma prisklass för 5 pers. Vi kan tänka oss att gå upp till ca 2000kr /natt. Vi bor gärna enkelt men vill ha tillgång till egen dusch och toalett. Kanske ska titta på Long Island, Brooklyn och Queens också, som verkar ha bättre kommunikationer med metrocard.

Tack även för aktivitetstipsen Peter!
Av Birgere
26 feb. 2014 13:25
Som indikerats, kolla öster om Manhattan istället och för att få större urval leta efter 2 rum med 2 queensängar i varje så hittar ni fler alternativ.
26 feb. 2014 16:47
Hej igen!
Jag säger som de innan. Sök på nytt igen, kolla tex booking.com sök på Manhattan 2 rum, tror nog ni kan hitta något för 12-14 000. Det var även en kvinna som tipsade om privat uthyrda rum, hon hade bott så och var mycket nöjd, kom inte ihåg vad det hette, men kan kolla upp det om du vill?
Har aldrig varit i NYC men jag tror man får ut mer av vistelsen om det är NYC man vill se.
Skriv gärna om er resa, det är alltid kul att få tipps.
/ Anette
26 feb. 2014 17:01
Hej igen,

Det hette airbnb.se. Har ingen aning om hur det är eller hur det fungerar men hon som tipsade hade som sagt var hyrt via dem och var nöjd.
/ Anette
Av Jen71
26 feb. 2014 17:30
tack det ska jag absolut kolla upp, men det känns lite osäkert att boka privata rum..
Av Birgere
26 feb. 2014 17:51
Notera att det är illegalt att hyra privat short term i NYC.
Det finns andra trådar dom senaste dagarna som lyfter fram detta.
26 feb. 2014 18:01
Hej igen!

Såg här ovan att det är illegalt att hyra lägenhet short term i NYC, jag visste inte det, har själv fått det tipsen för ett tag sedan när jag letade hotell/boende till vår familj.

Men här kommer mitt sista tips:
Classic travel, det är ett svenskt företag som hyr ut lägenheter i NYC och i Paris bla. De har lägenheter på Manhattan, stora för 5-6 pers. (Nu vet jag ju inte om detta är illegalt eller hur det fungerar, men det är ju ett företag med hemsida och personlig kontakt, på svenska, så det är ju bara att ringa och fråga om intresse finns)

Vi hyrde via dem när vi var i Paris senast och det var absolut kanon! Allt funkade helt perfekt! Rent, fräscht, centralt. Fattar inte varför vi inte tittade på det nu till New York....får kanske kolla igen.

Nu är det helt slut på mina tips och personliga åsikter...för denna gång ;)
/ Anette
26 feb. 2014 18:16
Precis som birgere säger är det olagligt att hyra resp hyr ut lägenheter för så kort tid. Har så varit ett tag, men det är ju inte alla som bryr sig.

Googla så hittar ni mycket på ämnet airbnb, privata rum är t ex inte olagligt så länge hyresvärden bor kvar i sitt hem.
28 feb. 2014 21:16
Kolla på Hotel Grand Union och Comfort Inn! För 10 dagar har jag betalat 7600 kr för 4 pers ligger mitt på Manhattan
25 mars 2014 14:21
Hej Jen71!

Om ni inte redan har bokat, skulle jag rekommendera att ni hyr en lägenhet via Airbnb i Jersey City, nära the PATH (tåget till Manhattan). Jag bodde vid Exchange Place i höstas, i just en hyrd lgh. Det kostade under 600 kr/natt för TVÅ personer! Jag hade ett par minuters promenad till stationen och sen tog det bara fyra minuter till Manhattan. Tala om att spara pengar! Inte "värre" (dvs längre bort) än att bo i Brooklyn eller uppe på norra Manhattan (Harlem). Jag kan varmt rekommendera att bo i Jersey City. Inom staden finns även så kallad light rail, spårvagn, som kan ta er till t-banan om ni bor långt från den.

Välkomna till min New York-blogg, där ni hittar massa tips och inspiration. Här är några länkar:

Hur hittar man bra och billiga hotell i New York? (Innehåller även tips på lägenhetshotell.)
http://newyorkmybite.blogspot.se/2014/03/hur-hittar-man-bra-och-billiga-hotell-i...

Inlägg om The Waterfront Jersey City:
http://newyorkmybite.blogspot.se/2014/01/the-waterfront-jersey-city.html

Butik med ekologisk mat och gott fika i Jersey City:
http://newyorkmybite.blogspot.se/2014/03/hudson-greene-market-ekologisk-mat-och....

35 måsten – saker du inte får missa i New York:
http://newyorkmybite.blogspot.se/2014/03/35-masten-saker-du-inte-far-missa-i-new...

Trevlig resa!
Av Jen71
26 mars 2014 16:22
Hej Anna,

Jag har sökt lägenheter via airbnb, men det finns inte så mycket ledigt under påsk-veckan. Till slut hittade jag ett hotell med bra läge på Manhattan. Det heter Hudson, A Morgans Original och har rum för oss alla fem för 3000:-/natt. Jag tyckte det kunde vara bra att bo centralt första ggr man är i New york, och bra när man reser med ungdomar som kanske vill gå lite på egen hand. Har ändrat budgeten lite då jag insåg att det är dyrt med hotell på Manhattan plus att de antagligen höjer priserna vid stora helger som påsk osv. Men tack för tipset!

Kan återkomma när vi är tillbaka, med en recension av hotellet.

/J
26 mars 2014 19:33
Tack Anna för ytterligare ett bra tips med din kompis blogg! Jag följer en del New York trådar för att få tips nu när vår resa börjar närma sig.
/ Anette