New orleans

Av Tango
1 mars 2013 21:12
Visningar: 2674
Vill veta allt mellan himmel och jord!
bra och dåligt och när är bästa tiden att åka?
vad finns att se i närområdet (50 mil) mm
Av Niinas
1 mars 2013 23:04
Kan inte svara på när på året det är bäst men själv var jag där i början av augusti förra året. Det är ju varmt och fuktigt men inte olidligt (enligt mig). Kändes som det var ganska lite folk då (semestern är slut för många) men i och med det var hotellpriserna väldigt förmånliga. Bodde för ca 600 kr natten på hotell med 4 stjärnor, var till och med en mindre "svit".

New Orleans är annars bara trevligt att promenera runt i. Är enligt mig en av få städer som lyckas med att vara turistisk och genuin på samma gång.

Gillar man krigshistoria har de ett bra museum om andra världskriget. Missa inte heller beignets på Café du Monde (trodde det skulle vara en överskattad turistfälla, men det var fantastiskt gott!).

Det är ju mindre än 50 mil till Florida om man vill kombinera med sol och bad. Är man intresserad av krigshistoria finns USS Alabama i Mobile. Ett stort krigsfartyg från andra världskriget som man fritt får vandra omkring på. Värt ett besök om man är i krokarna och gillar sådant..
Av Annl
2 mars 2013 09:53
New Orleans är enligt min uppfattning en väldigt mysig stad och den känns verkligen genuin.

Tips är att bo i de franska kvarteren men inte på Bourbon str för det fallet att du vill sova någorlunda OK (det var party hela natten när vi var där).

Det finns mycket fina restauranger med god mat och många fina och roliga butiker att botanisera runt i. Och det anrika cafeet som det tipsades om ska du absolut besöka - trots att menyn är väldigt ensidig (det finns bara kaffe i olika varianter att välja mellan och en sorts kaka och valet med den är med eller utan socker). Men jättekul som sagt att besöka detta anrika ställe. De har dessutom en souvenirbutik snett över gatan som hade riktigt, riktigt fina saker och inte alls det där vanliga krimskramset som liknande butiker kan ha.

Och så måste du testa de lokala ilsket gröna drinkarna - fantastiskt goda och svalkande.

Det ska finnas en guidad tur där man åker runt i orkanens spår och de som jag pratat med och som åkt den sa att det var intressant. Vi hann tyvärr inte med det.
Av Sierra
2 mars 2013 14:54
New Orleans är en av de trevligare städerna i USA...om inte den trevligaste som jag har besökt.

Är du intresserad av gammal jazzmusik skall du definitivt besöka Preservation Hall på 726 St Peters Street. Det är en tvärgata mellan Bourbon St och Royal St. Där sitter gamla lirare och spelar traditionell jazz från södern i gamla lokaler och det är riktigt trevligt.

Ett annat mysigt ställe jag gillade var Palm Court Jazz Café som ligger nere på Decatur St. Där käkar du god creolsk mat och lyssnar till musiken. http://www.palmcourtjazzcafe.com/

Gör en utflykt med Natchez Riverboat på Mississippi River. Även där serveras god mat till skön musik. Den utgår från kajen rakt nedanför French Quarter. http://www.steamboatnatchez.com/