New England och Kalifornien

31 dec. 2010 13:31
Visningar: 584
Jag och min familj planerar att resa till New England resp Kalifornien sommaren 2011. Vi kommer att vara där från mitten av juni till mitten av juli.
Planen är att resa runt, start i Maine och sedan se en del av New England. Vi blir där ca 10 dagar och att hyra bil. Det verkar ju finnas så mycket att se där! Skulle gärna vilja åka t Cape Cod bl a.

Därefter tar vi flyget över till västkusten till San Fransisco. Planen är att hyra bil under de tio dagar vi är där och att åka efter kusten. Frågan är om man hinner med SF, LA och San Diego (osäker på om detta är möjligt?)?

Finns det någon som har lite tips på hur man bäst planerar tiden i New England resp Kalifornien?
Var kan man bo? Vi är sex stycken.
Sevärdheter som vi bör prioritera?
Vi inser att det är viktigt att avgränsa sig och inte stressa runt som galningar.

Vore tacksam för idéer vad gäller detta!
tack på förhand!

Mvh Petra
Av Hawaii
31 dec. 2010 16:36
Kan inte hjälpa dig med New England. Ang. Kalifornien - frågan är inte om du hinner med SF, LA och SD på tio dagar (det gör man) - frågan är helt enkelt hur intensiv du vill att resan skall vara, och hur mycket du kan hinna med. På 10 dagar kan du t.ex. ta:

SF - 2 heldagar
Highway One (kustvägen), SF till LA - 2 dagar
LA - 2 heldagar
LA till SD - 1 dag (tar bara drygt 2 timmar att köra, men du vill nog stanna lite här och där)
SD - 2 heldagar

Det är som sagt i minsta laget (14 dagar hade varit betydligt bättre), men går definitivt att klara. Ovan blir bara totalt 9 dagar. Du nämnde inte var du flyger hem från. Om det är från SF så har du en hel dag att köra SD-SF. Om du flyger hem från SD eller LA kan du lägga den tionde dagen i den staden som du är mest intresserad av.