Negril Jamaica

Av Eviz68
21 feb. 2016 23:51
Visningar: 815
Hej!
Lite funderingar innan vi åker i mars. Hur är det att ta ut pengar ur automater? Hur är wifin därnere? Någon som har tips på bra snorkelvatten? Hur är maten? Taxi, hur mycket ska man betala på ett ungefär? Något speciellt man ABSOLUT ska ha med sig till Jamaica? Tar emot så många tips som möjligt!

Tack på förhand!
Av Zoega
22 feb. 2016 09:43
Inga problem att ta ut pengar. Vi använde oftast den närmast rondellen, ett litet glasat rum med bra AC. Scotia bank mitt emot burger king har lite varmare men där kan du få ut USdollar.
Använd Jamaicadollar, funkar överallt och blir billigast även om många har priser i USD. Dölj koden när du slår den (tänk kortskimmning + dold kamera för koden).

Wifi finns på alla? hotell, de flesta restauranger och barer. Bara att be om lösenordet. Finns även många olåsta nät.Hastigheten vet jag inte men inga problem att ringa med Skype eller Facebook.

Ett trevligt snorkelrev finns en bit utanför stranden, Hyr en båt längs stranden eller åk med katamaranerna som stannar en stund på revet innan de åker till Ricks cafe för att titta på solnedgången.

Maten är bra. Våga prova grillvagnarna och småskjulen vid vägen. Mina favoriter bland de större ställena blev Ahhhbees, The hungry lion, Ivan's, Rockhouse och Puschcart. Alla ligger ute på klipporna.

Vi åkte bara routetaxi. Ska kosta 130 jmd per sträcka och person. en sträcka(route) är från stranden till rondellen eller från rondellen till klipporna. De plockar gärna bilen full med folk så det kan bli rätt kul och trångt. Men i praktiken kom vi aldrig under 500 jmd för 2 personer men fick då åka hela vägen. Sena kvällar blir det dyrare. Priset är alltid förhandlingsbart!

Trafiken är intensiv, Och högljudd. Alla kör som biltjuvar, men man vänjer sig.

Sololja och badkläder ska du absolut ha med, myggmedel säger många men vi såg inte en enda mygga.
Solstolar på stranden får man låna gratis på många ställen, man anses i gengäld handla i baren/restaurangen som äger dem men det gör man automatiskt och ingen verkar ha koll.
Vi råkade en dag använda ett allinclusivehotells solstolar vilket vi inte upptäckte förrän vi skulle handla i baren...

Försäljarna säger man bara ett artigt nej tack till och fortsätter gå eller läsa boken eller vad man nu gjorde. Funkar inget annat så prova en längre något upprörd utläggning på svenska, då ger även de mest enträgna ganjasäljarna upp...

Parasiling längs stranden var riktigt läckert, även för mig som är höjdrädd. Ha koll på priserna bara, de varierar med efterfrågan och är som allt annat en förhandlingsfråga.

Barneys hummingbird garden var en annan höjdare. Riktigt kul att mata kolibris men svåra att fota. dom är snabba! http://www.barneyshummingbirdgardenjamaica.com/