Naturupplevelser Dublin

14 feb. 2015 13:28
Visningar: 1617
Hej!
Har planerat en weekendresa till Dublin i vår. Vill dock inte "bara" uppleva stad och undrar nu om det är någon som har någon erfarenhet utav vart man kan ta sig för att få lite klassisk Irländsk natur, gärna på dagstur från Dublin.
Om ni har några andra tips om staden så tas det också tacksamt emot!
24 mars 2015 17:29
Dagstur ut till Bray! Det här smidigt att ta "darten" alltså deras tunnelbana, ut till Bray. Fina promenadområden som är lite av det där klassiskt Irländska. Där finns även ett litet berg att bestiga med fantastisk utsikt över Dublin Wicklow.
Ha en trevlig resa!
Tove :)
Av Desires
25 mars 2015 17:31
Dublin är en gemytlig stad!
Howth tycker jag också ni ska ta er ut till, den söta fiskebyn ligger ca 1,5 mil ifrån Dublin. Pendeltåget från Connolly Station (ca 20 min) tar er dit!.Här kan du vandra på stigar i typisk irländsk natur! I Howth ska man absolut passa på att frossa i skaldjur och fisk! Utmed den långa kajen ligger några små restauranger samt fiskbutiker om du vill köpa med dig något av dessa delikatesser.
Connamare är också sevärt! Det finns dagsturer med buss dit, (t ex från Dublin Tourist Center). Man åker på små vägar i skön natur med gröna hedar, sjöar, berg, vattenfall - och Irland enda fjord Killary. Även en båttur på denna vackra fjord brukar ingå i priset, (som var ca 500 SEK).

Mer tips http://www.desires.se/#post146
Av Babbo
25 mars 2015 19:26
Om det gäller en dagstur så finns Wicklow Mountains. Det finns ganska många dagsturer dit ifrån Dublin.

Connemara är en av mina favoriter på Irland - men inte som dagstur. Då får man nog mest sitta i bussen ;). Vi har bilat dit flera gånger (en gång körde vi hela vägen ifrån Sverige) och att åka över dagen känns inte som en bra idé. Då missar man mycket och det blir väldigt stressigt. Connemara väldigt vackert, mysigt och ett ställe att lägga flera övernattningar på - tycker jag.