Nattåg Peking- Shanghai

Av Katrinl
15 dec. 2013 09:37
Visningar: 685
Hur bokar man enklast nattåget mellan Peking och Shanghai? Går det att göra på nätet från Sverige? Utan att betala extra avgifter till en mellanhand?
Av Sq7700
15 dec. 2013 10:15
Som svensk är det väldigt svårt att boka kinesiska tågbiljetter online utan mellanhänder. För att boka direkt på China Railways hemsida krävs ett kinesiskt kreditkort och ett kinesiskt telefonnummer. Självklart finns det inte heller någon engelsk version av sidan. Alternativet blir då att boka via mellanhänder (t.ex. http://english.ctrip.com/trains/ som levererar biljetten till ditt hotell i Peking) eller boka direkt på tågstationen, i det här fallet Beijing South. Personalen talar dock ingen engelska, men det går att lösa med lite kreativitet.

Nattåget kostar 696 yuan, medan snabbtåget kostar 553 yuan. Är man två personer kanske det kan vara värt att ta snabbtåget istället och lägga mellanskillnaden (143*2 = 286 yuan) på ett hotell i Shanghai den natten istället? Mer än så behöver ett dubbelrum inte kosta.
Av Katrinl
30 dec. 2013 00:04
Tack för info. Jag hittade senare sidan seat61.com men all info om tidtabeller, hur man köper och tom bilder på de olika alternativen. Min dotter och pojkvän valde att göra som du föreslog, de bokade på hotellnätter och kommer att resa med höghastighetståg på dagtid istället. Känns lite bättre som mamma på andrasidan jorden. Så tack för förslaget, det kommer bli jättebra.