Nashville och New Orleans vad får man inte missa?

Av Moth63
12 maj 2013 18:42
Visningar: 2945
Har aldrig varit där och vet inte speciellt mycket om dessa städer, vore enormt tacksam för tips att göra?

Tack på förhand

P.s San Antonio vill jag gärna ha fler tips :-)
13 maj 2013 10:30
Får och får, beror ju på intressen ;-)

Det jag inte skulle vilja ha missat av det vi såg var i Nashville, The Hermitage (President Jacksons hem/plantage), Country Hall Of Fame and Museum med studiotour, Ryman Auditorium och Tennessee State Museum.

I New Orleans, World War II Museum, The Katrina Museum, Att promenera runt och se stan, French Market, sitta på ett kafé och lyssna på musik, St. Louis Cementary No1 (finns större men vet inte om de är intressantare).

Vi hann långt ifrån allt och det finns mycket kvar som vi inte såg denna gång men i alla fall New Orleans kommer vi nog att besöka igen, denna gång var det French Quarter Festival när vi var där så vi avsatte ganska mycket av tiden åt att bara uppleva detta.
2 juli 2013 20:01
Nashville: Boka gärna hotell för 1 vecka - det går oftast att förhandla ett bra pris. Dvs billigare än 7*dygnspris.
Betänk också att i Nashville är det ofta dyrare övernattning fredag/ lördag.

Ett måste är barerna med gratismusik på Broadway, typ: Robert's Western World, Legends Corner, etc...

Besök samtidigt klassiker som: Ernest Tubb´s Record Shop, Lawrence Brothers Records... där finns det mesta, dels nya dels vinyler...

Bättra ställen, som kostar, för musik är t ex Station Inn, 3rd & Lindsley, Grand Ole Opry, Ryman Auditorium, samt i viss mån Bridgestone Arene (På vintern (?) spelar Predators hockey där! Brukar alltid finnas en del finnar och svenskar i laget... nu är det väl Hörnqvist och Forsberg... och Rinne.

Det finns en stor shopping mall. Opry Mills...

Du kan ju testa att googla de sevärdheter jag skrivit så får du upp vilka som uppträder etc... Om du inte
vill lägga en massa cash på hotell kan du få uppgift om billigt motell av mig. Fint gammalt 50-tal men med bra sängar, AC, kylskåp, mikro dusch & bad...

Hälsningar,

Hank
2 juli 2013 20:25
Jo, en promenad längs San Antonio River Walk är inte helt fel... så finns ju en del att se kring Alamo... en del begagnade skiv- och bokhandlare, samt en del fina dance halls med live country music!