När är Kalifornia bäst?

Av Frusang
20 jan. 2020 22:15
Visningar: 72
Vi tänker besöka Kalifornien men undrar när det är mest behagligt klimat, i relation till hur trist det är hemma. Jag förstår att augusti september verkar bra, men då är ju även Sverige bra. Helst så ska resan vara i kombination med höstlovet, runt 1 november, Över jullovet eller andra halvan i februari när det är sportlov. Tanken är att vara borta ca två veckor.
Den vanliga rutten med Highway 1, är det som är tänkt. SF till LA och däromkring.
Av Annaer
21 jan. 2020 10:01 (redigerad)
Säger också oktober eller sista halvan av september👍 i slutet av okt så börjar det bli kallare på kvällarna så ex tunn jacka eller byxor behövs. I nov så går det under +10 på kvällarna. Om ni tänker att åka under vår vinter så tänk på att även de har vinter. Om ni ska upp i Sierra Nevada bergen till ex yosemite så är det snö där med flera avstängda vägar och andra vägar kräver att man har snökedjor, vilket man sällan får ha på hyrbilar.
Fr o m okt så blir det också kortare dagar vilket ni måste tänka på om ni ska åka hgw 1. Det är mörkt redan vid kl 18-19 och det är ingen väg man åker i mörker så lägg in det i er planering. Ju senare på året ni åker så ökar även risken av regn och aven det kan skapa problem med hgw 1. De har haft flera mudslides de senaste åren där delar av vägen har behövts stängas av för reparation eller att det varit för farligt.
https://www.holiday-weather.com/los_angeles/2019/october
Bra länk för att få en uppfattning om vädret.
21 jan. 2020 20:14
Hej. Träffade en person från San Fransisco när jag var på Bali. Den bästa tiden på HW1 från SF till LA var sept-okt..
Sommar och vinter, mycket dimma och moln som sveper in, =dålig sikt/vy...

/Jens