När är det tidsmässigt bäst att besöka Viktoriafallen?

Av Annl
13 mars 2011 18:53
Visningar: 879
Hej,
När är det bäst att besöka Viktornafallen med tanke på vattenmängden i fallen?

Funkar det att resa dit på jullovet eller är det för lite vatten då?
Av Hkn
26 mars 2011 18:36
Hej Anni,

jag tror inte att du kommer att ha några större problem med vattenmängden i Viktoriafallen. De är duktigt spektakulära oavsett tidpunkt på året (jag var där i januari och hade inga klagomål).

Regnperioden infaller någonstans i skarven mellan november och december och varar till april. Eftersom vattnet tar en liten stund på sig för att komma till fallen, så är de som mäktigast från februari till maj.

Vissa år torkar den zambiska sidan av fallen upp, men då kan du utan problem ta dig över till Zimbabwe för att titta på fallen från andra sidan gränsen (man har kommit överens om att undvika jobbig visumhantering när det bara handlar om turistbesök över dagen – du betalar en avgift, får en stämpel och sedan är det i princip klart).

En liten bonus: Kommer du dit vid jul, kolla upp om du kan bada i Devil's Pool. Den nås från den zambiska sidan och är en naturlig pool där det går att bada intill kanten av fallet. Den här filmen säger kanske en del:
http://www.youtube.com/watch?v=n09SCEfPbv4

All the best,

:: hkn ::
Av Annl
26 mars 2011 19:30
HKn,

Vllken helt grym film och så häftigt! Maken kommer att bli lyrisk - han har länge pratat om Viktoriafallen....

Tack snälla för ditt svar - en fantastisk julresa börjar sakta men säkert att ta form och vi längtar alla tillbaka till safariupplevelserna och närheten till djuren och naturen när vi var i Tanzania på jullovet.

Hkn, har du varit på safari och har några roliga tips som du kan dela med dig? Vi var ju som sagt i Tanzania och är rejält taggade at åka tillbaka; vi pratar om Botswana, en leopardpark i Sydafrika nära Kreugerparken som vi läst om, safarikryssning på Zambezifloden, Namibia m.m.

Afrika är verkligen fantastiskt och lätt att tycka om!
Av Trea
26 mars 2011 21:12
Vi funderar också på att åka till Viktoriafallen nästa vinter! Hur rekommenderar ni att åka dit? Dvs från vilket land? Vilket land är lämpligt att flyga till för att det inte ska bli för dyrt? Och hur tar man sig sedan bäst visare till fallen?
Av Jossy
27 mars 2011 13:38
Jag var där i mitten på december -09. Det regnade konstant, men är man förbredd är inte det något problem :) Vattenmängden i fallet var tillräcklig iaf... Ang övr kan jag tipsa om Namibia, jag var väldigt imponerad över det landet och t ex Etosha och Soussosvlei är helt fantastiskt!
Diskussionen är stängd för nya svar