När är det som bäst att åka till LA, new York och Miami?

7 feb 2010 19:14
Visningar: 19758
Hejsan. Jag och en kompis funderar på att åka till USA: Tänkte börjar vår resa i New York och sedan dra vidare till Florida, Miami mm. Därefter ska vi flyga till LA och hyr bil och åka bl.a till Las Vegas mm. Undrar nu när högsäsongen är på de olika ställena? När är det som bäst att åka till LA om man vill ha sol och bad?

/Annica
Av Hawaii
7 feb 2010 20:37
Hej,
Har själv bott i alla tre områdena. Om man ens kan säga att New York City har högsäsong så är det på sommaren (juni-aug) även om det ju är en populär destination i princip året om. Mest behagligt i maj och sept.okt.
Florida har högsäsong 15 dec-15 april och då är det 95% av tiden som perfekt svensk sommar. C:a +25C och låg luftfuktighet. Det kommer normalt någon eller några kallfronter varje vinter och då kan det bli rejält kallt i några dagar, rentav ner mot fryspunkten eller strax under t.o.m. Sommaren (maj-sept) mycket varm (c:a +33C varje e.m.) med hög luftfuktighet. Mycket jobbigt när man inte är i luftkonditionering.
Kalifornien har i princip högsäsong på sommaren, även om den inte är speciellt utpräglad. Vinter månaderna är för det mesta fina också, även om det kan regna en del då. Inte olikt svensk sommar. Sommaren i Kalifornien är snustorr - i princip inget regn alls mellan april-oktober. Juni är den absolut tråkigaste månaden - kallas ""June gloom" eftersom det normalt är ett helt kompakt grått molntäcke och liten chans att se solen, åtminstone ute vid kusten. Om man vill bada i havet är aug/sept de bästa månaderna även om man bör komma ihåg att vattnet är ALLTID kallt. Vattnet i södra Florida är varmaren på vintern än vattnet i Kalifornien på sensommaren t.ex. Också bäst chans för sol i LA i aug/sept.
7 feb 2010 21:27
Tack så mycket för ditt svar :o) Visste inte att vattnet alltid var kallt i kalifornien!

Har du några tips vad gäller flygresor och hotell. Har hört lite olika. Nån rekommenderar att vi bokar in alla flyg mellan destinationerna redan från Sverige inklusive hotellen medan andra säger att man ska boka dit och hemresa och sen ta resten på plats. Risken då är väl att flygresorna inrikes blir dyrare?
Av Hawaii
7 feb 2010 21:44
Ganska säker på att det i stort sett alltid är bäst och billigast att boka hela resan på en gång (från Sverige). Alla de större flygbolagen är i olika allianser (Star Alliance, OneWorld och SkyTeam) så de samarbetar med varandra vilket innebär att du i princip får ett "paketpris" när du bokar rubb och stubb. SAS t.ex. är i Star Alliance med Lufthansa, United Air Lines, Continental Airlines, US Airways (och en del andra) så om du ringer SAS eller Lufthansa så kommer de att använda de tre amerikanska flygbolagen för en del av flygningarna. Du KAN få olika priser för i princip samma flygningar.

Stilla Havet vid Kalifornien har alltid kallt vatten eftersom det är vatten som kommer norrifrån (från Alaska). Vattnet vid Florida är alltid varmt eftersom det är Golfströmmen som kommer från de varma vattnen i Väst-Indien.

Vet inte speciellt mycket om hotell. Kanske någon annan som vet? Hur mycket tid skall du vara på de olika platserna?
8 feb 2010 18:24
Har funderat på att vara i USA 4 veckor totalt. Tänkt 1 vecka i New York, 1 vecka i Miami vilket inkluderar lite rundresor oxå. Därefter 2 veckor att resa runt i californien: Los Angeles, san diego, san fransico och las vegas.
Av Hawaii
8 feb 2010 18:44
Man kan ju utan tvekan vara i New York en hel vecka, men med tanke på dina andra planer hade jag nog minskat det till kanske max. 5 dagar och lägga till de dagarna i Kalifornien. Att köra runt till de platserna, och tillbringa lite tid där, tar tid. Stora avstånd. Själv tycker jag också det är jobbigt att semestra i en storstad, eftersom man normalt inte kopplar av på samma sätt utan ju vill göra saker och ting hela tiden.
8 feb 2010 21:50
Ja har förstått att det är rätt stora avstånd i californien och mycket att se så kanske inte dumt att ha mer tid där. Tack så mycket för alla tips :o)
8 feb 2010 22:09
Hej!
Hawaii har ju redan täckt det mesta du ville veta.
Men jag tänkte bara tillägga ett par saker :)

I Miami är det orkansäsong fr o m aug till okt så då kanske det är dumt att åka dit. Jag har oxå förstått att maj är en bra månad. Både för Miami o NYC gäller att det kan vara olidlig hetta mitt i sommaren - aldrig skönt i en stad.

Tänk på att de långa avstånden inte bara gör att det tar tid att resa utan att det oxå tär lite på kroppen och att ni tappar tid. D v s tänker ni vara borta exakt 4 veckor så lägg 1-2 dagar mellan varje resmål (spec till och från CA) då ni befinner er på flygplatsen eller är allmänt trötta. Det är lätt att tro att eftersom jag landar kl 14 så kommer jag ha halva dagen kvar framme på resmålet. Räkna med minst 2 timmar att ta sig igenom tull och passkontroll när ni anländer USA och ytterligare en timme eller så innan ni är på hotellet.

Som Hawaii skriver så kan ni lätt spendera en vecka i NYC - men ni kommer vara helt slut av alla intryck! ;) Kanske ni bara ska "mellanlanda" där ett par dagar för att insupa atmosfären men undvika alla turistattraktioner (som bara kommer sluka er korta tid) som Frihetsgudinnan och Empire State t ex. (p g a timslånga köer).

Fy vad avundsjuk jag blir!
:)
18 feb 2010 22:20
Har bestämt nu att vi åker i november så hoppas att det blir en bra månad och att orkansäsongen är borta i Florida!

Tack för alla tips. Att det tar tid på flyplatsen mm. Men vi vill nog stanna längre i New Yprk och hinna med alla turist attraktioner även om det tar på krafterna :o)

Undrar om ni vet vem som är bäst att boka flyg med när man är på plats i USA t.ex när vi ska flyga mellan new york och florida och sen vidare till californien?
7 mar 2010 17:21
Angående turistattraktionerna såsom ESB och Frihetsgudinnan så har jag full förståelse för att man vill se och uppleva dem när man är där, men man kan ju vara lite smart när man planerar det=) Själv var jag uppe i ESB 2 ggr när jag var där i 4 dagar.. Ville åka upp på kvällen när det fortf var dagsljus och sen stanna tills mörkret lagt sig så att jag skulle kunna blicka ut över ett upplyst manhattan. Men på kvällen är det (tims)långa köer och det var kolsvart när vi väl var uppe.. De ansvariga där sa att kön var ca 30 min men vi fick vänta det dubbla! Dessutom stod det människor utanför som försökte sälja biljetter som skulle ge företräde i kön osv, men det visade sig sen att det var en liten liten kö med biljettförsäljning som du kunde passera, sen var du ändå tvungen att köa för hissen och det var det som tog tid. Lite besviken över att jag missat dagsljuset så gick jag dit på morgonen dagen efter och var uppe i toppen på en kvart! Tror de öppnade vid 10.00 och det var inte alls lika mycket folk då som på kvällen. Kan kanske vara bra att veta=)
Frihetsgudinnan såg jag på nära håll från en båttur som tog oss runt Manhattan. Fick höra att det var jättelånga köer och hög risk för ficktjuvar om man gick i land på ön och ville gå upp. På båten fick vi goda möjligheter till att fotografera och inte bara frihetsgudinnan utan även Manhattan skyline och Brooklyn bridge och massa annat smått och gott samtidigt som vi satt i godan ro och drack öl/kaffe och mumsade på något gott!
Lycka till och njut av den fantsatiska staden NY!!
//Annawilma
Av Peter_o
7 mar 2010 20:03
Empire State Building är öppen från 08 på morgonen till 02 på natten (sista hiss upp går 01:15).

Om du vill åka till Frihetsgudinnan, dvs Liberty Island så går första båten före 8, för kl 8 är första möjlighet att gå upp i själva statyn (under några år har man bara kommit upp i själva sockel som statyp står på). En sådan tur bokar du några månader i förväg på sajten
http://www.statuecruises.com/

Under vardagar i november är det inte så långa köer, men förmiddag är nog att föredra. Det går att äta lunch på ön.

/PeterO
7 mar 2010 22:32
Tack för tipsen. Det är ju sånt här man inte vet innan man åker till alla turistattraktioner som tar så mycket tid och sliter på orken. Tycker inte om att stå och vänta i timmar på saker och ting. Men att åka upp på empire state building och se utöver new york är lika fantastisk både i dagsljus och i mörker har jag hört så tror nog jag föredrar den med mindre kö :o)
Av Peter_o
7 mar 2010 22:48
I Rockefeller Center finns även huset 'Top of the Rock' som man kommer högt upp i. Fördelen med det huset är
1) Kostare köer
2) Man står högst uppe på huset, dvs man kan se 360 grader utan att traska runt terassen som man måste göra på ESB
3) Man ser ESB, dvs en vy som man ofta ser på kort och i filmer.

/PeterO
10 mar 2010 21:32
Det lät ju toppen Peter :o)
Tips och tankar om vår resa LA-LV-Orlando-Miami-NY
USA Emma_j, 10 jan 2012
Updaterad av Zodezo för 5 år sedan
30
Jag och min sambo är i planeringsstadiet av en resa till Usa och jag har läst hur mycket som helst men jag skulle vilja ha lite tips och synpunkter på just vår planerade resrutt. Är den rimlig? Vi ska inte åka förrän sommaren 2013 men jag vill vara ute i god tid så det verkligen blir en kanonresa :) ...
New York, Washington, SF, LA, Las Vegas, Florida och till sist Karibien.
USA Amelieee, 18 apr 2011
Updaterad av Andersochmaggan för 6 år sedan
2
Hej allihop. Jag och min pojkvæn, som båda ær 22 år, ska åka ivæg till Usa/ Væst Indien(Karibien) den førsta september och vara ivæg i cirka 3 månader. Vi har sparat till den hær resan ett tag och vill att den ska bli så bra som møjligt. Så skicka alla tips ni har så ær jag vældigt tacksam! Vi ...
Roadtrip planer New York - Miami- San Francisco
USA Fannybl, 4 mar 2016
Updaterad av Fannybl för 1 år sedan
25
Hej! Sommaren 2017 har jag, min pojkvän samt ett annat par tänkt att göra en roadtrip i USA och vara borta 2 - 2,5 månader. Planerna ser ut såhär i nuläget: 1, New York, 6 nätter 2, Washington DC,3 nätter 3, Charleston, 1 natt (kan bytas ut om någon har ett bättre förslag på resemål mellan ...
Sinnessjuka flygpriser!? Gbg - NY - San Fran - LA - Gbg
USA H11resgh, 5 feb 2015
Updaterad av Swekrezz för 2 år sedan
28
Priset på denna rutt låg på ungefär 6800-7300 sist jag kollade för två veckor sen men nu ligger priserna på 10 000+?! Vi vill åka i juli/augusti, dvs om typ ett halvår. Känns helt sjukt att priserna redan ska ha gått upp så himla mycket?! Är detta något som kommer ändras tror ni? Vi har kollat ...
Los Angeles, Las Vegas, New York
USA Perala, 27 jun 2013
Updaterad av Dirgis för 4 år sedan
5
Hallå alla! Jag och min flickvän skall åka till USA om 2 veckor. Skulle vilja ha lite lite av era tips på saker som ni gjort som ni rekomenderar. Vi landar i Los Angeles och ska vara där 1 vecka, där är tanken att vi ska hyra bil den vecka för att sedan bila till Las Vegas vara där i 3 ...
Roadtrip LA-NYC
USA Stroem1894, 8 mar 2013
Updaterad av Kampala för 4 år sedan
10
Hej! Jag, min pappa och min bror har bokat resa till USA i sommar. Vi flyger från Göteborg till NYC den 13 juni för att sedan flyga vidare direkt med inrikesflyg till LA! Vi hade tänkt vara i LA i 3 nätter, Vegas 2 nätter, Chicago 3-4 nätter, och NYC 3 nätter. Vi måste vara i ...