När är det dax att boka & vilket flygbolag?

13 jan. 2012 10:16
Visningar: 537
Hej
Vi funderar på att åka reguljärt till Thailand i dec 2012 & jag undrar lite när det är bäst att boka? Nu när biljetterna släpps eller ska man vänta?
Är det någon som har flugit med Finnair eller Quatar? De verkar båda ha ok priser, men jag vet ingen som flugit långsträckor med dem.
Tack för era tips!
Av Moth63
13 jan. 2012 14:52
Alltid Thai, funkar bäst tycker jag. i o f s har jag ingen erfarenhet av de andra men varit i Thailand snart sju gångar och Thai har varit bäst
13 jan. 2012 16:54
Hej!
Har flugit med ett antal olika bolag och bäst hitills har varit Turkish Airlines. Bäst komfort, mat och bra service. Dom brukar dessutom vara billigast. Har dock ej flugit med Finnair.
Lycka till!
13 jan. 2012 19:42
Qatar airways är rankat med 5/5 stjärnor av Skytrax vilket är väldigt ovanligt då endast 5st bolag är det så du får säkert en behaglig resa med dem. Flyger du med Finnair flyger du kortaste vägen till Thailand då det blir en omväg om du ska flyga via Doha med Qatar.

Sen vill jag påstå att Macho är ute o cyklar när han påstår att Finnairs plan inte är dem modernaste, det är snarare tvärt om. A330/340 planen är bland dem modernaste på marknaden.
Av Annl
14 jan. 2012 07:28
Hej,

Vi kom hem i onsdags morse från Singapore och flög med Finnair.

Vi hittade bra pris för vår resa GBG-Hong Kong och sen Singapore - GBG.

Planen var nya stora Airbus och du har egen TV-skärm med spel och film m.m. Inget att klaga på i den delen.

Vad gäller mat och dryck så ingår vin och läsk men vill du ha en GT eller champagne så kostar detta extra.

Maten var bedrövligt dålig - dock något bättre på sträckan från Asien än från Europa vad gällde frukosten, som då bestod av varm mat (potatistortilla med tillbehör).

Vad gäller servicen så var den varierande och den finska personalen bättre och trevligare än personalen från Asien. Men vi har upplevt betydligt trevligare personal och service på andra flygbolag, te.x. Turkish (och de har dessutom suveränt god mat och all dryck ingår).

Fördelen med FinnAir är ju att Helsingfors ligger bra till för oss svenskar att byta i när vi skall till Asien och att man därmed sparar tid.