Någon som flugit Bromma-Bryssel-New York?

Av Carolae
15 apr. 2010 09:48
Visningar: 1389
Undrar om det är någon som har flugit rutten Brussel airlines från Bromma flygplats till Bryssel och sen Jet Airways i Bryssel till New York.
Söker man på flyg från Stockholm till New York så får man ofta upp detta alternativ.
Dock har man bara 40min mellan flygen i Bryssel. Hinner man??

vänliga hälsningar
CE
15 apr. 2010 10:34
Utan problem att man hinner då det är flygbolagen själva som lägger in dessa tider. Vid eventuella flygförseningar så är det flygbolagens om har fullt ansvar för att ni tar er vidare. Dessutom är Jet Airways ett kanonbolag...
Av Theelf
15 apr. 2010 11:30
Ledsen att sprida smolk i glädjebägaren, men bara för att det är flygbolaget som har lagt in en transfertid på 40 min. så är det ingen garanti för att man hinner med nästa plan. Jag har inte flugit aktuell rutt - men jag har varit med om längre transfertider då jag har missat flyget. Har även varit med om fall då jag hinner med planet, men inte baggaget. 40 minuter är ingen tid alls i dessa sammanhang.

Hälsar,

TheElf
15 apr. 2010 14:54
som theelf skrev så är det kanske litet väl tajt med 40 min om ni skulle bli det minsta försenade ditt bagage ska ju också med nästa flyg och det är nog ganska säkert att det kommer att dyka upp med ett senare flyg isåfall, bara för att den kombinationen dyker upp vid ett flygsök betyder det inte att det per automatik funkar smidigt i praktiken det är ju i slutändan du som resenär som bestämmer om du törs gambla eller vara "feg" (alternativt förnuftig välj själv)och ta ett annat flyg.

Jag skulle nog lägga flygen med litet mer space emellan ibland kan två timmar vara tajt skulle flyget ut från bromma vara försenat så strular det ju till sig det spelar ju ingen roll om flygbolagen ställer upp och fixar ersättningsflyg det är ju du som blir sittande på en tråkig flygplats i väntan på nästa flyg.
hoppas att allt löser sig Bosse.
15 apr. 2010 21:10
Bryssels flygplats är rätt så stor, 40 minuter kan bli lite tidfattigt. Hade själv 8 timmar på denna flygplats som jag uppfattade som väldigt tråkig, kan dessutom säga att det kunde vara lite krångligt att orientera sig på flygplatsen, skyltarna var inte alltid helt tydliga och t.ex. fick man inte veta vilken gate flyget skulle avgå ifrån förrän cirka 20 minuter innan, först då kom gate numret upp på tidstavlan.
Har själv haft just 40 minuters bytestid på ett av världens största flygplatster, Atlanta i USA, 40 minuter var inga problem alls, hann till och med till gaten 20 minnan innan boardingen stängde. Det var dock väldigt lätt att hitta där, vilket jag inte alltid upplevde det vara på Bryssels flygplats. Men man kan ju alltid chansa, blir ert plan försenat så att ni inte hinner med ert anslutningsflyg är det flygbolagets skyldighet att boka in er på nästa plan.
Av Carolae
9 maj 2010 15:24
resan är redan bokad så det är bara att springa.
jag bara måste hinna.
Bryssel, Brygge och kusten !?
Belgien Finafina, 7 juni 2012
Updaterad av Fredden för 6 år sedan
2
I sommar har jag och min pojkvän bokat en resa till Bryssel. Tanken att vi ska ta tåget till Brygge men nu vill vi ha råd och tips om BÅDE Bryssel, Brygge och närliggande utflyktsställen! Den mest intressanta frågan just nu är: - Kan man bada längs kusten? Har inte sett mycket information om ...
Bryssel med tåg
Belgien Fkerst, 12 maj 2009
Updaterad av Hkn för 10 år sedan
1
Hej på er! Kan någon ge lite tips om hur vi tar tåget till Bryssel. Har sökt lite men det ger ingenting. Förmodar att någon kanske har gjort denna resa och kan ge lite tips och råd ... Hkn: Flyg till London. Ta er till järnvägsstationen St. Pancras. Åk sedan Eurostar till Bryssel. Vet ...
Bryssel - Brygge
Belgien Sabbe, 22 maj 2010
Updaterad av Sjalen för 8 år sedan
2
Har någon åkt tåget mellan Bryssel och Brygge? Från vilken station i Bryssel går det och hur lång tid tar det och kanske någon vet kostnad också? Tackar på förhand om upplysningar! / Sabbe ... Nisse2ears: Hej! det var länge sen nu, men det går tåg mot Oostende via Brugge från Station-Nord och det ...
Vad skall man besöka i bryssel?
Belgien 2katter, 5 aug. 2018
Updaterad av 2katter för 41 veckor sedan
2
Har tänkt mig att nästa år göra en tur till Bryssel och undrar om någon har några tips på sevärdheter eller bra boende. ... 2katter: tack så mycket ... Worldofmarie: Har några tips på min hemsida http://www.worldofmarie.com/reseguide/belgien Klicka på "Bryssel".
Bryssel till Bryssel Midi
Belgien Ullaper, 23 juni 2014
Updaterad av Barabrittiskt för 4 år sedan
1
Hej. Vet ni hur man kommer från centrala Bryssel till Bryssel Midi för att ta EuroStar tåget till London??? Är det långt??? Mvh ulla-Lena Andersson Sjölin ... Barabrittiskt: Bryssel Midi/Zuid är också det centrala Bryssel om en den sunkigaste delen. Ta tunnelbanan eller vilket tåg som helst ...
Hotell vandrarhem Bryssel Liege
Belgien Restipset, 6 mars 2014
Updaterad av Fnm för 5 år sedan
1
Behöver tips på bra och billiga hotell eller vandrarhem i Bryssel samt Liege, för resa senare i mars. ... Fnm: Hej! Jag va i Bryssel i höstas och bodde på Sleephere hostel, riktigt mysigt ställe. Med vänlig hälsning. Madde

Om Bryssel Belgien, Europa

Kultur
Nöjesliv
Matupplevelser
Weekend
Storstad

EU-parlament, Tintin, belgisk öl och art nouveau. Så skulle Bryssel kunna sammanfattas med några ord. Staden är ett perfekt resmål för en weekend-resa, men här finns också saker att göra under en hel vecka.

Ett första måste i Belgiens huvudstad Bryssel är utan tvekan att besöka EU-parlamentet, som har sitt säte här. Ta dig till exempel till torget Place du Luxembourg som ligger precis intill. Här kan du slå dig ned med en kall dryck eller en kopp kaffe på en av alla uteserveringar. Belgien är känd för sin öl, och det kryllar av genuina barer som serverar flera hundra olika, belgiska, sorter.Bryssel är dock mer än EU-säte och öl. Tintin är en annan sak som Belgien är känt för. Passa på att besöka Hergémuseet om du är intresserad av serier. För den konst- och arkitekturintresserade är art nouveau-fasaden på Cauchie House en intressant sevärdhet, och varför inte fortsätta med ett besök till något av stadens andra museer, till exempel René Magritte-museet, Musée des Beaux-Arts d’Ixelles eller House of European History? Här finns det mycket kultur, historia och sevärdheter att insupa på stadens vackra gator.