Någon som bor i Jamaica/Montego bay?

Av Anarose
14 juli 2018 16:52 (redigerad)
Visningar: 359
Hej, Tänkte höra om någon här inne just nu bor i Jamaica/montego bay och har lite tips och råd på hur man kan hitta jobb, jag har försökt söka men hittar inte så mycket. Är det lättare att åka dit och söka därifrån eller vad rekomenderar du? Anledningen till varför jag vill flytta till just Montego bay är för att min sambo precis fått ett jobb/kontrakt på 2år i Montego bay. Jag jobbar som kock, har både bachelor och master examen från schweiz, jobbat som kock sedan 2012 och försöker hitta något restaurang/hotell/cafe etc jobb. Alla tips och råd är välkommna!

:)
Av Birgere
16 juli 2018 11:36
För att kunna få arbetstillstånd så måste du hitta en arbetsgivare och ett arbete som dom inte kan hitta en lokal person för att tillsätta. Så du får luta dig mot din utbildning och språkkunskaper eller om du har andra dolda talanger.
Troligtvis är det nog bara bättre hotell eller restauranger som kan komma ifråga, alternativt någon form av översättningsjobb.
Troligtvis är det enklare att söka på plats genom att besöka potentiella arbetsgivare och visa upp ditt CV. Kan kanske gå att kontakta dom hemifrån o maila ditt CV, men risken är stor att det hamnar hos fel person.
Läs lokal tidningarna på nätet och var uppmärksammad på om det tex öppnar nya hotell/Restauranger.