Någon Nya Zeeland-kännare som kan ge råd och tips?

Av Sarris
9 dec. 2014 19:48
Visningar: 539
Hallå alla reseglada människor!

Hoppas att det finns någon här inne med erfarenhet av Nya Zeeland! Det är nämligen dit som jag kanske styr min kos efter nyår. För största gången fri att göra vad jag vill i sex månader och tänkte att det kanske var dags att göra sak ev en hittills storslagen dröm.

Jag funderar alltså på att besöka Nya Zeeland i vinter/vår. Förmodligen åka ner i månadsskiftet januari/februari. Min plan är att resa runt nord och sydön, men att först jobba ett tag på nordön (auckland). Jag känner mig relativt bra inläst på NZ, men nu när tiden är knapp så måste jag ha fler bra tips på hur man enklast/billigast reser runt landet under 2-5 månader.

Har någon erfarenhet av work and travel på NZ, vad är en rimlig budget per månad (boende, mat, aktiviteter) och vilket busspass är bäst? Jag planerar att åka själv, men gissar på att man möter en hel del skönt folk på plats :)

Tacksam för alla råd! Mvh Sara
9 dec. 2014 19:58
Det enklaste och billigaste är att resa runt med bussar som Magic Bus. Man kan också ta Intercity som är mer som en reguljärbuss.
Vilket busspass som är bäst beror på vad du vill se. På Nordön tog jag Intercity mellan de ställen jag ville till. Tog en kortare resa till Northland med Stray och från Rotorua hoppade jag på en Magic-buss som körde via Wai-o-Tapu till Taupo.
På Sydön tog jag ett pass med Magic som utgick från Picton, körde längs västkusten och sen slutade i Christchurch där jag flög tillbaka till Australien.

Svårt att ge en budget. Det varierar så beroende på vad man äter och vad man gör. Du kan klara dig på $40-50/dag med mat och boende, till och med mindre om du äter billig hemlagad mat. Ev. alkohol har jag inte räknat med.

Du kan också kolla in mina hemsidor där jag skrivit om NZ:

http://www.worldofmarie.com/jordenrunt
http://www.worldofmarie.com/reseguide
9 dec. 2014 21:45
jag var på sydön några dagar och de är såååååå vackert där! jag rekommenderar starkt att du åker på nån guidad tur till milford sound och fiordland. jag tog en guidad busstur som utgick från queenstown.