Mysig stad nära havet?

25 feb. 2014 12:46
Visningar: 2076
Hej!

Jag och mina vänner håller på att planera en vårresa till Grekland. Så nu undrar vi om någon vänlig själ här har lite tips på trevliga öar, hotell och så vidare. Vi vill bo nära havet, helst inte på ett stort turisthotell, utan är ute efter det lite mer mysiga och genuina. Samtidigt där det finns lite liv och folk, och bra mat.

Alla tips vi kan få vore guld!
Av Desires
25 feb. 2014 19:38
Skopelos är en väldigt genuin och jättefin ö - det var här det mesta av Mamma Mia-filmen spelades in!
Bo i så fall mitt i romantiska Skopelos by, den är riktigt söt och det dräller av små tavernor som serverar god grekisk mat! Vill du boka hotell/lägenhet själv kan ni ju kolla på booking.com, hotels.com eller på airbnb.se. Vi brukar hyra privata lägenheter, men denna gång bodde vi faktiskt på ett hotell som heter Aelos, som var bra. Här mer info och många foton //www.desires.se/#post91

En annan favorit är Kefalonia, bedårande vacker och fin genuin ö även detta! Bo i Fiskardo, Lourdas, eller Argostoli, mer tips här //www.desires.se/#post171
26 feb. 2014 09:12
Hejsan!
Håller med ovanstående att Skopelos är helt fantastiskt! Och då menar jag absolut helt underbart!!! Bo i Skopelos stad men hyr en bil så ni kan ta er till stränderna som ligger utanför staden. Skopelos stad är mycket liten och väldigt, väldigt lugn men ack så mysigt. Om ni är ett sällskap som vill ha lite hålligång också så rekommenderar jag ett par nätter på Skopelos och sedan avsluta ett par nätter på Skiatos vilken är den ö man flyger till och med betydligt mer hålligång.
Sist vi var där så tog vi en taxi från flyget till hamnen köpte båtbiljetter och åt lunch medan vi väntade på nästa båt. Under båtfärden hade vi delfiner som simmade nära båten. Härligt!

Ett annat ställe som vi gillar mycket är Naxos stad. Då får ni allt på en enda ö.