Mysig badort i italien

Av Saraho
4 okt. 2016 10:52
Visningar: 3035
Hej.
Vi är en familj med fyra barn mellan 6-12 som söker mysig badort i Italien. Vi letar efter en liten by/stad men med möjlighet till att handla mat och besöka mysiga men anspråkslösa restauranger. Vi tänker oss att havet ligger nära så att vi kan gå dit och att det inte kryllar av turister. Finns denna by?

Hälsningar, Sara
Av Marcoe
23 okt. 2016 21:38
Det går absolut att hitta, men det viktigaste om man inte vill ha för mycket turister är att åka vid rätt tidpunkt. Från slutet på juli och hela augusti är det mycket folk överallt. Juni är mycket bättre, men det är kallare vatten.

Som tumregel är det färre folk ju längre söderut du kommer ( med ett antal undantag). Ponza kanske kan vara något för er?
Av Saraho
28 okt. 2016 10:17
Tack snälla. Ska absolut kolla in Ponza!

Sara
Av Desires
28 okt. 2016 11:00
Tropea (Kalabrien) är en stämningsfull och charmig medeltidsstad där det dräller av de typiska italienska små tavernorna inne i gränderna, och torgen. Fantastiskt klart turkosfärgat vatten får ni också här! Själva besökte vi Tropea 2 veckor i juli för några år sedan - det konstiga var att det då EJ var jättemycket folk på stränderna, kanske har det ändrats nu. Fina stränder mitt inne i stan, ännu bättre utanför staden. Titta in här för mer tips och inspiration http://www.desires.se/#post12
Av Mlin_b
9 nov. 2016 18:01
Jag och min kille åkte till gaeta och spenderade en vecka. Bodde i Villa acceta (har egen strand och trevlig värdinna) och hyrde båt en dag och åkte längst kusten. Det är den mest underbara dagen jag varit med om i mitt liv typ.. Hyrde av en familj som finns i hamnen som har massor med båtar super trevliga. Till Gaeta åker alla Italienska turister så om ni inte vill träffa en svensk i varje hörn så äre toppen!