Myggnät i Gambia?

16 feb. 2011 11:04
Visningar: 1610
Behöver man köpa med sig myggnät för en resa till Gambia? Ska då inkluderas att jag tänkt åka på en sådan 2-dagars båtutflykt också.
16 feb. 2011 12:03
Jag skulle inte säga att myggnät behövs, jag var i Gambia i två veckor utan myggnät, då sov jag utomhus på en båt på floden en natt, vi sov under en filt bara och det gick fint! Se bara till att inte glömma Malariatabletterna :) Ha det super
22 feb. 2011 12:38
Hejsan!

Myggnät kan alltid vara bra att ta med, men det beror på. Ska du bara bo på hotell behövs det inte och på de flesta campings finns det. Ska du fixa eget boende eller sova nära floden eller i Banjul kan det vara bra med myggnät. Köp ett bra och billigt myggnät på vacinationscenter, de säljer också ett litet billigt behändigt resekit med sprutor etc. Rollonen "Mygga" fungerar också utmärkt om man inte vill ha myggnät. Fanns förut på vacinationscenter och det finns på apoteket.

Ha det så rooooligt!!!
25 feb. 2011 23:33
Så länge du inte åker under regnperioden (Mitten av Juni till mitten av Oktober) när det är mycket mygg så hade jag struntat i det.

Allt är relativt men jag tycker inte de har varit mycket mygg de gånger vi har varit i Gambia, inte ens när regnperioden precis har startat. Ät malaria profylax bara och använd myggstift vid behov.

/Ronnie
http://www.4x4expedition.se