Montego Bay --> Nine Mile

3 apr. 2013 21:53
Visningar: 1285
Hej alla,
Vi ska i juni åka på en kombinerad resa Jamaica och sen över till Kuba. Kommer att vara bara 4 1/2 dag på Jamaica och bo i Montego Bay.
Har förstått att de tar lite väl lång tid att ta sej ned till Kingston därifrån, 4 1/2 till 5 timmar, för att åka dit över dagen. Stämmer det?
Hur funkar det att ta sej till Nine Mile och se där Bob Marley är född och ligger begravd?
Finns det tex färdiga turer att ta fr Montego Bay och dit? Pris?
Andra roliga, trevliga, goda och sevärda råd och tips tas gärna emot också, på vad man bör se och inte missa när man är en kort stund på Jamaica.
Tack på förhand
Av Masker
5 apr. 2013 23:17
Hej!
Mobay - Nine Miles är en dagsresa. Man hinner se massor på vägen och Bob Marleys hus och mausoleum är ett ställe väl värt en dagstur. Hotellen brukar ordna resor och det finns också en hel del researrangörer i Mobay. Det finns också en hel del privata ickeorganiserade killar som helt enkelt jobbar som chaufförer. De kan man träffa överallt på the hip strip t ex på Doctor´s cave beach. De är ju billigare och vissa har jobbat i många år. Men de är nog inte lika försäkrade som researrangörerna. Priser är jag inte bra på.
Det jag gillar att göra i Mobay är att gå ut och dansa och då helst på Pier One på fredag natt. Om man gillar reggae dancehall är det ett coolt ställe. Det drar igång sent på kvällen och fortsätter till fram på morgonkvisten. Negril som är ett par timmars bilresa har bästa beachen och Ricks cafe med fantastiska romantiska solnedgångar.

Lena
6 apr. 2013 14:34
Hej Lena,

Tack så jättemycket för ditt svar!! Bra info som jag tar med mej :-)
Japp, ja gillar att dansa massor!!! Reggae är en favorit, och även salsa (där kommer Kubaresan in)
Oj, va jag ser fram emot denna resa!!!
Med vänlig hälsning
Betty
Av Masker
6 apr. 2013 15:57
Hej igen!
Oh du gillar dans:) Ibland ordnas street parties utanför stan, man sätter upp enorma högtalaranordningar, har dj, säljer öl o mat och dansar dansar dansar, folk i byn liksom. Du kan ju höra dig för med folk du träffar om nåt sånt är på gång i närheten. Ordna i så fall med en chaufför som du litar på som tar er dit och är där med er och skjutsar er hem. Så att ni är lite inbjudna och omhändertagna liksom.

Lena
7 apr. 2013 18:06
Hej igen Lena,

WoW, de låter häftigt & kul...om man nu vågar sej dit ;-)
Tack igen!!

//Betty