Mombasa i april

Av Albot
6 mars 2016 11:12
Visningar: 579
Hejsan!

Funderar på att åka till mombasa i början av april. Har kikat på vädret och förstått att det är början på regnsäsongen. Har någon här erfarenhet av att besöka mombasa i april? Fick ni mycket soltimmar eller mest grått och regn? Har aldrig befunnit mig i Östafrika under regnperioden. Förstår förstås att det skiftar från år till år.
Om någon vill slänga in nåt must do-tips i Mombasa så kör! :-D

Tackar!
Av Sierra
6 mars 2016 13:09
Jag jobbade i Mombasa under april och maj 1993 och bodde då på Bamburi Beach. Inte en regndroppe på hela tiden, sol och i princip molnfritt hela tiden.

(Jag var även där i nov 1998 och kanonväder även då).

No worries!
9 mars 2016 18:43
Hej
Vi bor i Tiwi, söder om Mombasa, under vinterhalvåret och brukar åka hem till Sverige i mitten av april. Vädret i april är ok men ibland kommer det några skurar. Normalt spricker det upp under dagen. I dag har vädrets mönster ändrat sig, precis på andra platser i värden, och regnperioderna är inte lika distinkta som på 70- och 80 talen när vi bodde och arbetade i Kenya.
Temperaturen ligger lite över 30 grader på dagarna men från slutet av mars och under regnperioden känns det lite varmare eftersom fuktigheten då är hög.
Förutom att göra en safari är det svårt att råda er då vi inte vet om ni bor på norra eller södra kusten.
Gör ni bara en kortare safari så rekommenderar vi Tsavo East.

Peo