Mobilabonnemang ska inhandlas, men var?

16 jan. 2014 01:37
Visningar: 540
Har läst en del om att man kan köpa mobilabonnemang för några månader i USA (mest för att kunna fixa hotell efter vägen)
Ska vara i USA i 2 månader och börjar resan i San Francisco. Finns det nåt bra ställe runt Union square som har det?

Tacksam för alla tips!
/Micke
16 jan. 2014 07:41
Var i San Fransisco ganska nyligen. Vi köpte ett kontantkort på AT&T som då låg på Market Street vill jag minnas. Det ligger ganska nära Union Square. Det var ganska smidigt och sedan enkelt att fylla på.

Det man måste ha är en telefon som inte är operatörslåst. Sedan är de bara att köra på.

Ha nice resa!
16 jan. 2014 12:45
Har man möjlighet att använda mobildata med ett sådant kontantkort?

/Micke
16 jan. 2014 14:22
Vet ej, men det går säkert att lösa i butiken. Minns att det var ganska billigt att ringa. Vi ringde flera gånger hem till Svergie och det blev pengar över på kortet.
Av Fambo
16 jan. 2014 23:14
Vi var i Florida knappt fyra veckor över jul/nyår. Använde inte telefon en enda gång, men hade den svenska mobilen med för att kunna ta emot eventuella försenings-sms från flygbolaget etc.

Däremot köpte jag en Samsung Galaxy tab 3 7.0 (för 1000 kr) innan vi åkte, med wifi-uppkoppling. Liten, lätt och inte dyr (om den skulle råka försvinna). Vi hade inga som helst problem med att hitta gratis wifi, fanns på alla hotell vi bodde på, Supermarkets (Walmart, Publix), restauranget (TGiF, Hardrock, lokal pizzeria), caféer (Starbucks, Dunkin donuts) mfl ställen. Många av ställena har inte någon kod för att komma in på nätet, så det går bra att stå utanför, om man inte vill ta en kaffe tex... :-)

Vi bokade hotell via olika Internet-sidor (hotels.com; hotwire.com etc), dels innan resan men även efter vägen på plattan. Enkelt och utan extra kostnader!

Vi hade heller ingen GPS utan körde efter "vanlig hederlig karta". Ett par gånger stannade vi dock till utanför en Starbucks för att koppla upp oss via plattan och se exakt var vi var...

Någon sa att det även går att ladda ner Skype på plattan om man vill ringa gratis, vi provade dock inte.