Milano

Av Hera05
1 juni 2015 21:27
Visningar: 399
Jag och sambon åker till Milano i tre dagar. Vad bör man inte missa ( domen är redan inplanerad.)? Vi är inte så mycket för märkesshopping men går gärna på marknader o lite billigare affärer. Funderar även på att hyra bil en dag - någon som har tips på bra dagsutflykter? Vad är bäst- hyra bil hemifrån eller på plats?
2 juni 2015 08:15
Jag rekommenderar absolut en tripp till Como. Ni kommer att se mest om ni tar bilen dit men går även att göra med tåg.

Nästa tips kan falla platt eftersom det är märkes och lyxshopping men ett väldigt trevligt ställe: http://www.10corsocomo.com/. Valde att nämna det eftersom det är ett mysigt ställe med innergård och café. Har ni vägarna förbi ta en kaffe och njut. Såklart behöver man inte handla något för att trivas.

Trevlig resa!
2 juni 2015 10:50
Om ni har turen att vara där rätt datum kanske denna marknad kan vara något:

http://www.yelp.com/biz/mercatone-dellantiquariato-milano

Datum för evenemang: http://www.navigliogrande.mi.it/eventi/

Oavsett så kan jag rekommendera en promenad och dryckes-/matintag i just kanalområdet Navigli.

Det är väl alltid bäst att hyra hemifrån då man i lugn och ro kan läsa igenom avtal och så, priset brukar bli högre på plats. men å andra sidan så kan ni vara mer flexibla om ni gör det på plats. Ni kanske märker att ni inte hinner med en utflykt av olika anledningar.
Av Trea
3 juni 2015 21:31
Se till att vara ordentligt påklädda när ni ska besöka domen! Jag hade kofta men kjolen slutade ovanför knäna, så jag fick inte komma in... Vittorio Emanuele-gallerian kan vara intressant att strosa i, även om det mest är exklusiva märkesbutiker. Shopping i Milano var svårt tyckte vi. Det fanns riktigt lyxiga butiker och sedan en kinesgata med kläder som främst såldes till grossister - svårt att hitta nåt mellanting... Många barer serverar aperitivo med tilltugg - trevligt!
Av Birgere
3 juni 2015 23:48
Milano-området är nog Europa bästa stad när det gäller att handla kläder o skor från Italienska high-endmärken till HM/DinSko priser. Men man behöver bil + GPS för att ta sig ut till fynden, inne i stan hittar man inte mycket...finns några få undantag.