Milano ?

15 mars 2013 20:27
Visningar: 842
Hej!

Ska bjuda sambon på en weekendresa i mitten på juni och funderar på Milano. Önskar nu lite tips på vad man kan se&göra och om hur det är att leva där.
Har tidigare varit i London & Paris.

Tacksam för svar! =)
Av Trea
16 mars 2013 13:30
Vi har varit i Milano en gång, och det var ingen stad vi blev jätteförtjusta i... Men det beror ju alltid lite på vad man är ute efter, och andra som gillar staden mer kan säkert ha mer och bättre tips! Katedralen Il Duomo är ju värd ett besök och så finns ju den imponerande gallerian Vittorio Emanuele. Lite bilder från vårt besök:
http://www.freedomtravel.se/2011/07/milano/
Av Jahlvik
16 mars 2013 15:07
Vi gillade inte Milano heller - vi tog tåget till staden Como dag nummer 2 (som ligger precis vid sjön Lago di Como och är extremt vackert). George Cloony har sitt sommarställe där. Det rekommenderas varmt. Tar ingen tid alls (45 minuter ifall jag inte missminner mig). Dagen efter tog vi tåget till Lugano i Schweiz. Tog 30 minuter och var en riktig upplevelse. Man behöver inte gå av tåget. Tåg i Italien är nästintill gratis. Vi betalade ca 200 kronor per person för allt tågande.
Av Fredros
17 mars 2013 09:51
Katedralen Il Duomo: jag minns att man kunde köpa biljetter o vandra på dess tak.
Med svenska fotbolls ögon: ett besök på muséet i San Siro: Gren Nordahl Liedholm. Jag minns uttrycket om Gunnar Gren: "He didn´t play football , il professore gave lessons in it."

Världskända attraktioner:

Matsalen i klosterkyrkan Santa Maria delle Grazie hyser en av världens mest kända målningar, Leonardo da Vincis "Nattvarden

Operascenen La Scala !
Järnvägsstationen som Mussolini byggde med all dess fascistiska skrytsamhet.