Miamiresa 9 dagar med två äldre tonåringar

Av Verah1
14 jan. 2019 13:00
Visningar: 114
Hejsan. har bokat en resa tillsammans med mina tonåringar 19 resp 17 år gamla och har tänkt att ta det lugnt och bo hela tiden på Miami South beach. Tanken är att ha en lugn semester och hinna umgås. Självklart vill de till universal studios och vad jag förstår finns det bussresor dit.
1. Går det bra att boka bussresor till Universal Studios på plats (vi vet ej när vi vill åka) eller måste man boka dem hemifrån? Har inte tänkt hyra någon bil då jag känner mig oerhört osäker på att köra och hitta och vill inte ha en massa som får mig att känna mig nervös.
2. Vi har även tänkt ta någon trevlig dagsutflykt med någon av alla båtar som finns med snorkling och bad. Någon som har något bra att rekommendera?
3. Sedan vill de såklart shoppa. Finns ju massor med shoppingmalls runt om förstår jag. Vilket/vilka två är att föredra av alla som finns om vi inte har bil utan ev tar taxi?
4. Jag undrar också om det är någon som har bokat boende med Airbnb? Förstår inte helt hur betalningen funkar? Har betalat in hälften vilket jag gjorde på en gång. Men kan inte hitta någon som helst information om när och hur den andra delbetalningen ska betalas?

Något annat att tänka på? Tar gladeligen emot tips om allt :). Restauranger, utflykter, saker man ska undvika,

Tacksam för massor av svar
// Veronica :))
14 jan. 2019 13:58 (redigerad)
South Beach är underbart och ni har massor ni kan göra i hela Miamiområdet!

1. Ni kan boka utfärder i förväg eller på plats, hotellet hjälper er garanterat om ni inte hittar något själv.
Det finns även vanliga bussar, lokaltrafik plus Greyhound (finns även RedCoach & Megabus).

Man håller på att bygga tåg Miami - Orlando men det är tyvärr ett par år kvar tills sista biten till Orlando är klar (man planerar även fortsättning till Tampa, kommer underlätta mycket för de som inte hyr bil!)
Tilläggas bör kanske att man även nu kan åka tåg men det tar nog längre tid än buss idag och är knappast ett bra alternativ då det är mycket dyrare.

Nackdel med utfärd är att man har bestämda tider och blir mer bunden, med buss/tåg kan ni lägga upp det själv som ni vill, kanske med en övernattning nära Universal.

2. Nej tyvärr, kolla Tripadvisor?

3. Det finns outletaffärer i South Beach men bara ett köpcentra (där två av dem ligger) 5th & Alton är värt ett (eller flera) besök men det är mycket litet, finns outletaffärerna, Best Buy, Publix och några små butiker. Annars finns massor av affärer t.ex. på Lincoln Rd. Mall (i princip en gågata med affärer) inte outlet mall men alltid reor så klart.

Lättast om ni vill till ett stort mall är Dolphin Mall som är bra, inte lika stort som Sawgrass Mills men ungefär samma utbud och mycket lättare att nå med buss.

4. På AirBnB varierar villkoren hos olika uthyrare, olika sätt att betala olika hårda avbokningsregler, så kolla noga och se upp!
Vi har bott i Spanien men bara bokat en gång i Florida, den bokningen sa värden bara upp och där är den stora nackdelen, man kan plötsligt stå utan boende nära inpå resan. Betalningarna görs genom AirBnB, man får bara ett meddelande när det är dags och så drar de pengarna.

Ämnet i slutfrågan är enormt omfattande, går inte att avhandla i ett foruminlägg ;)

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
www.facebook.com/Floridasidan
Av Birgere
14 jan. 2019 22:45
Tycker nog ni ska ta en övernattning i Orlando och även gå på båda Universalparkerna för att få ut så mycket som möjligt av det korta besöket.