Miami till North Carolina

16 okt. 2013 12:33
Visningar: 400
Jag och min fru har precis bokat en resa till Miami. Vi kommer tillbringa en vecka där för att sen bila upp till North Carolina där vi har vår son på ett college. Vi har nollkoll på Usa och Miami.Frågorna är därför följande.

Vad är det för väder perioden dec-jan?
Vad ska man se och göra när man är i Miami?
Vilka städer ska man besöka och eventuellt stanna i någon dag på vägen upp till Raleigh NC?
16 okt. 2013 12:59
Hej.

Såg att ni har ca 130 mils bilfärd framför er.
Drygt tre timmars bilfärd norrut ligger Kennedy Space center, det kan väl vara värt ett besök.
16 okt. 2013 14:57
Vädret i Miami brukar vara behagligt, en 25 grader på dagarna men det kan variera ganska mycket både upp och ner. I vattnet ligger det på en 22-23.

Hur har ni tänkt? Ska det gå snabbt men ändå uthärdligt får ni väl ta en natt någonstans halvvägs, då har ni två dagar med 7-8 timmars körning vilket jag sjölv tycker är smärtgränsen, Savannah ligger ganska bra till.

Vill ni ta det lite lugnt och stanna på fler ställen så är St. Augustine trevligt, Savannah och Charleston är städer som borde locka. Orlando kanske är ett alternativ om nöjesparker lockar och Kennedy Space Center som Nisse tipsar om kan ni ta på vägen till St. Augustine om det alternativet lockar mer. Allt beror på era intressen och hur ni vill lägga upp det så klart.
Vad ni ska se i Miami (bo inte i Miami utan i South Beach) beror också på era intressen. Titta på städerna (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale), Ta en tur till Everglades, andra intressanta ställen är t.ex. Viscaya Museum and Gardens, Coral Castle, History Miami Museum o.s.v. Jag klistrade in en liten lista på saker att göra och sevärdheter i Miamiområdet i denna tråd http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/tipsa-om-era-guldkorn-orlando-miami-clearwater-28167 bara att googla på dessa ;-)