Miami & Kryssning Allure Of The Seas

18 dec. 2013 21:08
Visningar: 1496
Hej!
Behöver lite tips för vår kommande resa i februari. Vi kommer vara i Miami/ Fort Lauderdale första veckan (2 vuxna 2 barn 8-11år) och bara sola bada slappa och shoppa.

Sen åker vi en vecka på kryssning och vill gärna ha lite tips.

Vi ska kryssa för första gången med Royal Caribbean och vill ha lite tips på vad man ska tänka på i helhet och om någon har något "guldkorn" vid våra stop
Bahamas Nasau - St Thomas - St Maarten.

Vad hinns med på de timmar man är i land ? Hinner man ta en taxi till nån strand och njuta av karibien eller är det de guidade turerna som gäller?

Är det kaos när alla 1000tals människor ska på och av båten ?

Tacksam för alla tips & råd / Therese med familj

19 dec. 2013 08:47
På det fartyg jag åkte med upplevde jag inte det som "kaos" när man ska av och på. Det är som boarding och de-boarding av ett flyg kan man säga.

Man behöver inte åka med på utflykter (de är ganska dyra). När jag var i Nassau tog vi en båt till Paradise Island (finns småbåtar vid kajen) och badade på stranden där. Det var underbart. Mysig ö.

Philipsburg på St Maarten är en trevlig stad, men den är ganska turistig. Mycket tax free-shopping. Jag var där bara på genomresa, men spenderade även en hel dag i Marigot på den franska sidan. Den är inte alls så turistig och det är en enorm skillnad på de två sidorna av ön.
Om dina barn tycker det är kul med flygen som går ner för landning rakt ovanför stranden kan ni ta er till Maho Bay. Turistattraktion verkligen.

St Thomas har jag inte varit på alls, däremot St John som är en helt fantastisk ö. Man kan säkert ta sig dit på egen hand, men frågan är om man hinner det från St Thomas. Vi åkte från Tortola (Brittiska Jungfruöarna) som ligger strax intill.
Av Seafun
28 jan. 2014 21:14
Hej!

Jag driver kryssningssajten www.seafun.se där du kan hitta många bra tips inför er kryssning.

Är man resvan behöver man inte alls bara följa med utflykterna som säljs ombord, har man kort om tid kan det vara praktiskt förstås. Jag och min man har testat de flesta varianter då vi kryssar flera gånger i Karibien per år (4 ggr under 2013). MIN erfarenhet är att det är billigare om man orkar styra upp det själv i land, men det klart att då ska man orka "deala" med dem som ordnar det osv.
Oftast är vi dock lite lata och jag älskar att shoppa så det blir en hel del strosande i de flotta butikerna i land :-).
Nu i november spenderade jag många timmar i Tommy Hilfiger-shopen på St Thomas och fyndade en hel del, tyckte jag. När vi kom till St Maarten var det dock ännu billigare så mitt tips är att spara all shopping till den ön, St M. är skattefri ö och gillar du märkeskläder kommer du vara i sjunde himlen :-)

Ett ex: en äkta Ralph Lauren ulltröja som jag köpte för ca 240 kr såg jag på flygplatsen i Amsterdam för 325 euro (över 3000 kronor!).

Med lite planering hinner man rätt mycket under timmarna man är iland, men se till att komma av tidigt.

Jag har aldrig upplevt att det är kaos, alla går inte av samtidigt (även om de flesta går av tidigt). Det brukar lösa sig väldigt bra och vara smidigt.

Jag vill rekommendera dig min kryssningsbok som var Sveriges första i sitt slag då den kom och tar upp ALLT man behöver veta när man ska ut och kryssa. Du kan beställa den på www.cobertura.se/kryssa. Gå också gärna in på www.seafun.se där du har en uppsjö information också med nyheter, tips och blogg – bara om kryssningar!

Stort lycka till med er resa! :-)
Av Seafun
16 juli 2014 09:50
Nyfiken på hur det gick med kryssningen :-)
Var allt lyckat?
Heidi/SeaFun