Miami 2012

30 juli 2012 16:43
Visningar: 2190
Jag planerar resa i höst till Miami!

Jag undrar och är tacksam för tips, på följande frågor!

1) Är det ok att åka i November, undrar klimatet och om det är "toklugnt" eller ok "drag" då? Kanske alltid är drag i miami?

2) Jag är 32 och gillar stil och klass vill bo i ett schysst område med bra hotell(4-5 stars) och uppskattar bra mat(inte lyxkrogar, utan bra "gedigen mat), gärna bra klubbar med "normalt" folk.

Var ska jag åka då? hört south beach och key west, fort lauderdale är för äldre?

(Bara som min Ref : om jag är i New york så gillar jag bo på Soho grand och hänga i soho eller i lower east och lite i meatpacking äter gärna på Schillers eller Buddakhan)

Tacksam för lite råd och tips!
Av Hkn
1 aug. 2012 17:54
Hej Patrikda,

ska försöka att hjälpa till så gott jag nu kan. OBS! Allt jag säger/tycker/påstår gäller Miami South Beach. Övriga delar (Bal Harbour, Hallandale, Fort Lauderdale) är mest att betrakta som hang-outs för golfkärringar som stoppat sina sparpengar i klaustrofobiframkallande condos.

- - - -

1) När i november åker du? I år firas Thanksgiving den 22 november. Det är i och för sig mest en family-get-together, men den firas alltid på en torsdag vilket betyder att många passar på att ta en 4-dagars ledighet då, vilket i sin tur betyder att många lämnar hemmaplan för platser som... Miami.

Jag har varit i Miami vid den tiden på året och det var – som man säger – full rulle. Och jo, det är nästan alltid bra drag i Miami SoBe. Den enda tid på året då jag skulle överväga att åka någon annanstans är nu. Sommaren är varm, fuktig och relativt avfolkad – jämför hotellpriser nu och i november/december så ser du skillnaden.

- - - -

2. Det finns en del att välja på i Miami när det gäller boende. Faktum är att det är på hotellen som en hel del av det roliga sker.

• Ocean Drive har kanske världens mest fotograferade hotellfasader. Har bott på några av dem och flera är av förvånansvärt enkel standard, t ex Beacon och Colony. Räkna med att behöva betala ett premium-pris för läget.
De enda ställen jag kan rekommendera är efter egna besök är:
- King & Grove Tides – stiligt med hög servicenivå och pool på baksidan: http://www.guidebook.se/archives/237
- Pelican Hotel – roligt häng, räkna med att rummen ibland är slitna och ofta ganska små (utom de rum som vetter mot havet): http://www.guidebook.se/archives/294

Intill King & Grove Tides ligger Hotel Victor, som drivs av Thompson Hotels.
Där har jag bara ätit (på restaurang Bice, vilken härmed rekommenderas).

• Collins Avenue är en hiskeligt lång gata (runt 15 kilometer skulle jag tro). De mest intressanta kvarteren sträcker sig från nedre delen av Collins upp till ≈ 2360 (Gansevoort South Hotel). Har bott på några olika ställen med lite olika ambitionsnivå:
- Delano Hotel – håller stillen märkvärdigt bra. Philippe Starcks märkliga trädgård med pool där du kan sitta på möbler och dricka drinkar på kvällen hjälper förstås till. Kändistätt (om du bryr dig om sånt). Mer än hygglig nivå på restaurangerna. Galet bra personal: http://www.guidebook.se/archives/296
- Townhouse Hotel – ett prisvärt och smart val i Miami SoBe. Strategiskt läge är tvärs över gatan från The Setai och ett stenkast från The Shore Club, The Raleigh och Delano Hotel. Bra asiatisk restaurang i källaren. http://www.guidebook.se/archives/295

Återkommer om någon timme med lite restauranger.

Best,

:: h ::
Av Hkn
1 aug. 2012 21:16
Restauranger är inte Miamis bästa gren.

I princip är hela South Beach inriktat på party, vilket betyder att finkrogarna får maka sig lite.
Har tidigare tjatat lite om dessa:

Osteria Del Teatro
1443 Washington Ave
+1-305-538-7850

osteriadelteatromiami.com

Italienare som håller stilen år efter år. Där är ofta fullt, så boka i förväg.
Rimligt prisvärt, dessutom (vilket inte är någon självklarhet i SoBe).

- - - - -

Nobu Miami Beach
1901 Collins Ave
+1-305-695-3232

www.noburestaurants.com

Det finns många Nobu-restauranger i världen. Alla håller inte samma nivå, men den här är bra.
Beläget i flådiga Shore Club, vilket betyder att ni kan avrunda med en (eller fem) drinkar på divanerna kring poolen när mörkret faller.

- - - - -

Blue Door At Delano
1685 Collins Ave
+1-305-674-6400

http://www.delano-hotel.com/en-us#/home/

Nivån på Blue Door har varierat över åren. Ibland makalöst. Ibland något bättre än OK. Ingen lågbudgetmåltid – men hellre betala premium för att få premium än att drabbas av överprisade mediokra restauranger. Belägen i Delano Hotel.

- - - - - -

Bond Street Lounge
150 20th St
+1-305-534-3800

www.townhousehotel.com/bond.asp

Sushiställe i källaren på Townhouse Hotel. Ja, i källaren. Inga fönster. Och det är ganska bra ändå.

- - - - -

News Cafe South Beach
800 Ocean Dr
+1-305-538-6397

www.newscafe.com

Öppet dygnet runt sedan 1988. En institution smack in the middle of Ocean Drive för Miamis alla bakfulla, sönderdrogade och sönderfestade. Maten är inte märkvärdig utan lämpar sig bäst för frukost eller brunch. Personalen jobbar hårt. Några av dem är riktigt trevliga. Det finns dessutom ett fungerande tidningsstånd med lite av livets nödtorft + en ATM vid News Café. Alltid något, när du betalat $5,75 för en freshly squeezed orange juice.

- - - - -

Kolla dessutom om nattklubben Pearl håller öppet på 1 Ocean Drive.
Den stängde 2005, öppnade på nytt med samma koncept i slutet av 2011. Nyhetsflödet därifrån imponerar dock inte.
Historiskt har restaurangen alltid varit bättre än man förväntar sig av en nattklubb. Konceptet är svårslaget: Hygglig mat + bra nattklubbshäng = du behöver aldrig gå därifrån.
http://www.pearlmiamibeach.com
5 aug. 2012 11:26
Håkan! Tack så jättemycket för dina tips, kanon!

Har du föresten varit på Clevelander hotel? det verkar vara endel fest där men frågan är om det är för stojjjigt om man vill kunna sova åxå?

/Patrik
Av Hkn
5 aug. 2012 12:52
Citerat från patrikda:
Håkan! Tack så jättemycket för dina tips, kanon!

Har du föresten varit på Clevelander hotel? det verkar vara endel fest där men frågan är om det är för stojjjigt om man vill kunna sova åxå?

/Patrik
Ja. Eller nej.
Jag har ju inte bott där, bara druckit drink ur plastmugg vid poolen på och slunkit in för lite live-musik sent på kvällen då kvalitetskraven varit lägre.

Skulle inte rekommendera det hotellet till dig.

• Det ena skälet är rent praktiskt:
Här befinner du dig mitt i festen, oavsett om du vill festa eller inte. The Clevelander är – i likhet med de flesta andra vid Ocean Drive – en ganska låg byggnad, bara 4-5 våningar hög som mest.
Och på Ocean Drive är det garanterat liv och rörelse, även utan kokaintoppade DJs och medelbra coverband. Kvällstid förvandlas hela gatan till en enda lång bilkö.
Bor du istället på t ex Delano eller The Raleigh så kan du befinna dig 10-15 våningar ovanför partygoers och bilister, vilket gör viss skillnad för nattsömnen. De hotellen ligger längre upp på Collins och har inte lika mycket närkontakt med gatan.

• Det andra skälet:
Tolkar jag din input rätt angående hotellpreferenser, så skulle du nog tycka att The Clevelander, med sin sportsbar och servitriser i hot-pants känns som ett gigantiskt O'Learys i baddräkt, ungefär.
Och således en smula svennebananish.
6 aug. 2012 19:59
Håkan!

Tack för helt rätt svar, precis vad jag vill höra:)

Delano verkar riktigt bra, men var väldigt mycket dyrare då vi ska åka än liknande hotell.

Om du orkar svara på följande följdfrågor, om du inte orkar så är det lugnt har fått mycket grymma tips ifrån dig!

Miami Beach
Om man bor en aningen högre upp på typ mid-beach. verkar ligga lite bra hotel där åxå, fontainbleu, trumph etc, är känslan att man bor helt off då? där bor man om man vill vara på hotellet och ta det lite lugnare? eller kanske pieco of cake sätta sig i en taxi och åka ner?

Vi funtar på köra ner och sova över en natt i Key West, nått att rekomendera?

Mvh
Patrik
Av Hkn
6 aug. 2012 23:02
Citerat från patrikda:
Håkan!

Tack för helt rätt svar, precis vad jag vill höra:)

Delano verkar riktigt bra, men var väldigt mycket dyrare då vi ska åka än liknande hotell.
Hej Patrik!
Ah... jo, hotellpriserna springer iväg framåt Thanksgiving och jul. Har tillbringat ett nyår i Miami SoBe, och bodde på Ocean Drive. Det sved ordentligt. Så här års går det att bo för ungefär 1/3 av vad man betalar framåt jul.

- - - - - - -

Om du orkar svara på följande följdfrågor, om du inte orkar så är det lugnt har fått mycket grymma tips ifrån dig!

Miami Beach
Om man bor en aningen högre upp på typ mid-beach. verkar ligga lite bra hotel där åxå, fontainbleu, trumph etc, är känslan att man bor helt off då? där bor man om man vill vara på hotellet och ta det lite lugnare? eller kanske pieco of cake sätta sig i en taxi och åka ner?
Rätt. Man behöver inte bo på Ocean Drive (det är t o m lite korkat att betala premium för något som sällan är premium). Det finns en massa sköna ställen som inte ligger mitt i den s k smeten.
Så långt upp som Fontainebleau har jag aldrig bott, men till nästa besök i Miami har jag några lite mer perifera hotell på min lista:
- Mondrian South Beach (ligger på västra sidan – in mot staden vid 11th St.). Marcel Wanders har designat alltsammans.
- The Standard Spa på 40 Island Avenue (ligger på en annan ö – i höjd med Lincoln Mall, SoBes shoppingcentrum).
- kanske t o m fundera på Gansevoort South – det som idag heter The Perry. Mina kontakter påstår att INGEN hänger där längre och att restaurangen är ett minne blott, vilket avspeglade sig i priserna när jag kollade nyss (beläget där Dade möter Collins).

- - - - - - -
Vi funtar på köra ner och sova över en natt i Key West, nått att rekomendera?
Absolut. Key West är värt resan. Alltså själva resan. Det är exotiskt att köra Seven Mile Bridge och de 42 broarna och upptäcka att öarna blir mer och mer obetydliga ju längre ut man kommer.

Mina tips i Key West:
- Hemingway House – en tur i Papas hem, idag museum. Är man ett fan av råbarkade, hårdsupande författare med en sned kvinnosyn är det ett måste.

- Solnedgången vid Mallory Square – ett spektakel men ganska roligt när minicirkusen brakar igång. Det är tradition. Den skallige trapetzkillen/balanskonstnären/lindansaren, som jag såg därnere första gången 1994, lär fortfarande köra sin show på torget. Då jag var där senast (2006) var han still going strong. Tror förresten att han haft samma noppiga träningsbyxor under alla år.

- Skippa "Sloppy Joe's". En urfånig turistfälla som säljer fler t-shirts än starka drinkar. På scenen sitter antagligen en irländare utan skivkontrakt och misshandlar "Sweet Home Alabama" på en halvakustisk Gretch. Ett halvt kvarter bort ligger "Captain Tony's Saloon" – också en turistfälla numera. Håll dig borta från Duval St. och sök istället upp ställen som "El Siboney" (kubansk restaurang på 900 Catherine) eller baren "Green Parrot" (601 Whitehead) och släng käft med locals. Det finns en del, eh... karaktärer i stan, det kan jag lova.

- - - - - - -

Dessvärre är hotellen på Key West av karaktären dyra och dåliga. Bad combo. Dock lär du bli kvar därute minst en natt (nej, man kan inte lämna Key West utan att ha blivit lite kalas).

Ett av mina favoritställen någonsin, Casa Morada, ligger på Isla Morada, en bra bit in på the Keys: http://www.guidebook.se/archives/300
Någon eller några nätter på varje resa brukar jag också bo löjligt dyrt. Ibland blir det fantastiskt. Ibland bara intressant. Little Palm Island är ett ställe i den senare kategorin: http://www.guidebook.se/archives/298

Casa Morada kostar visserligen lite mer än ett trestjärnigt Best Western, men de levererar. Ställena nere i Key West ger mig konferensvibbar. Så återigen; övernatta ute på Key West. Att köra åt båda hållen under en dag är absolut möjligt (har gjort det flera gånger), men då går du miste om ett par bra vattenhål.

Slut på föreläsningen! Enjoy!

:: h ::
Mvh
Patrik