Mexico, Playa del carmen tips inför resan!?

5 mars 2013 14:14
Visningar: 7563
Hello, ska till playa del carmen i Mexico 10-25 april med familjen. Någon som varit där och kan ge lite tips på utflykter och liknande som finns att göra där. Gillar att dyka så nått bra dykställe hade varit fint med:)
Av Toande
5 mars 2013 17:14
nix vi åker 24 mars , kan återkomma sen om info
Av A-n-n-a
6 mars 2013 11:01
Var där nu i februari med min familj. Vi bodde visserligen ca 2 mil söder om pdc men åkte fram o tillbaka en hel del utmed den där kuststräckan :). Det finns hur mycket som helst att göra. Mexico är fantastiskt! Om du dyker så ska du ta dig över till cozumel och hänga på någon båt som går söder ut. Vi dyker inte men snorklade på lite olika platser. På sydvästra delen av ön pratade många om att det var fantastiskt dykvatten, däremot lite väl djupt för snorkling. Vi snorklade även vid akumal, där det finns gott om havssköldpaddor...hade fyra st alldeles nära mig...underbart! Ni ska absolut testa att snorkla i en cenote. Kristallklart sötvatten i droppstensgrottor. Det var magiskt. Vi besökte även chichen itza samt coba och tulum, vilket är häftigt om man är lite intresserad av historia. Att simma med delfiner var också en höjdpunkt på resan! Sedan har man ju alla härliga stränder, det turkosblåa havet, den vita sanden och alla vajande palmer som kan bli utflykter i sig. Vi besökte lite olika stränder...och den strax utanför staden tulum var väldigt fin.
Av Sanook
6 mars 2013 11:31
Ta en titt på t.ex. Chac Mool, Dos Ojos, Aktun Ha och Gran - cenotesdykning bör du inte missa..
6 mars 2013 13:14
Toande-återkom gärna efter resan :)
Tack för tipsen. Ska defenetivt testa att dyka i en cenote, värkar riktigt häftigt :)
Någon som vet va ett dyk går på därnere "cirka?"
6 mars 2013 17:39
*2 dyk på pdc husrev 70 usd - ok dyk men inga top rev

*2 dyk på cozumel 90 usd, mycket fina dyk, tips-gör dyken på cozumel med dykfirmor från pdc istället. blir mycket billigare.

*2 dyk cenotes 140usd, vi dök The Pit och Dos Ojos. 2 timmars bilresa från pdc. The Pit var magiskt, Dos Ojos också fint men en massa snorklare som stimmar rundor. Tips - be dykfirman att ni lämnar pdc 1-2 timme senare än utsatt tid, då lär ni va ensamma i The Pit och de flesta snorklarna har åkt från Dos Ojos. Finns billigare dyk att göra i cenotes som ligger närmre pdc men vi bad om dom 2 bästa dyken och vi blev inte besvikna.

Synd att ni missar tjurhajarna..

Vi dök med Scuba10, mycket bra firma, bra guider och bra utrustning.

Andra tips - gå ett par gator upp i pdc från havet så hittar ni de riktiga matställena som serverar god och billig mexmat.
Om ni ska till Chichen itza boka inte med nån resebyrå för en 700-1000 pesos. Åk med ado bussarna till Valladolid ca. 05.00, ta taxi eller buss vidare till chichen itza. Ni är framme lagom till dom öppnar kl08.00 och har 2-3 timmar på er i ett öde chichen itza. Framåt lunch när alla bekväma turister som bokat med resebyrå anländer är det omöjligt att få ett kort utan en massa folk. Ni sparar också en massa pengar som ni kan lägga på bättre saker (läs Dyk).

Sen anser jag att stranden i Tulum är duktigt överskattad, visst är den lång och vit fin sand. Men det är ofta jäkligt höga vågor och väldigt blåsigt. Kite-surfarnas paradis. Inte barnvänligt om man ser till badmöjligheterna. Starka undervattens strömmar.
Så hur den har kunnat få topplaceringar i diverse bästa stränder utnämningar är för mig en gåta. Kan snabbt räkna upp många stränder som är bättre om man ser till helheten och inte bara den vita sanden.
Sen är Tulum som by jäkligt nice, mycket att se och göra i närheten, bra utgångsläge till det mesta på yucatan halvön.

Känner ni att ni har tid över så ligger Belize och Caye Caulker med bra dykning inte jätte långt bort, ca 6 timmar med buss och båt. Något dyrare dyk än mexico.

/Andreas
6 mars 2013 19:44
Jag och en tjejkompis var i Playa del Carmen för några år sedan (kolla gärna på bilderna på min sida). rekommenderar starkt att åka till Tulum och kolla på Maya tempel, har ni barn med så kommer alla leguaner i området att underhålla dem :).

Isla Mujeres utanför Cancuns kust var en fin utflykt, vi hyrde cyklar och cyklade runt på ön och snirklade på några ställen.

Chichen Itza får inte heller missas!

Njut av all guacamole, sagolik! Gå några kvarter bort från huvudgatan och käka med lokalbefolkningen på plaststolar i oansenliga restauranger med bra priser o h härlig känsla!
7 mars 2013 17:36
Vi var i Playa del carmen nu i februari. Bodde på ett hotell i Akumal. Vid havet var det alltid kraftig blåst och röd flagg nästan varje dag.(går att bada ändå men kanske inget för barnfaniljer med små barn) 30 grader varmt men vid tre fyra tiden på em så brukade det mulna på. Jag vet inte hur vädret är nu när ni ska åka men hade jag åkt igen så hade jag packat en tröja för blåsten. Vi hade regn 1 dag av 14. En kollega som åkte i januari hade regn 5 dgr av 14. Och det var inga femminuters skurar.
Mygg såg vi inga och inte heller några äckliga insekter. Guiden sa att hotellen "fixar bort" mygg.
Flera söta djur som sprang vid hotellet tex coati, agouti och leguaner. Turisterna matade dessa med frukt så de var ganska tama.

Ang utflykter så kan jag tillägga att vi tog oss kollektivt till tex ruins of tulum. Ruinerna ligger vid havet så ta med badkläder. Det går små vita minibussar som kallas Collektivos som stannar vid stora vägen. Går ca varje kvart och kostar ca 15 spänn beroende på vart man ska ( 2013). Organiserade turer med guider finns det gott om. Vi var bland annat på chichen itza och eftersom det ligger inåt land så blåser det inte vilket gör att det blir mkt varmt (åtminstone i februari).