Mexico och Kuba - resetips!

Av Jos4
14 juli 2015 16:41
Visningar: 555
Hej!

Vi planerar att åka till Mexico (Yucatanhalvön) och Kuba under ca 3-4 veckor i januari/februari. Vi flyger förmodligen från Sverige till antingen Merida eller Cancun, från Cancun till Kuba och vistas där ca en vecka, och därefter tillbaka till Cancun. Vi vill helst undvika de värsta turiststråken, samtidigt som ingen av oss har någon jätteresvana och inte heller talar ett ord spanska.

Vilka städer/orter på Yucatanhalvön bör vi besöka? Tips på sevärdheter och aktiviteter som vi absolut inte får missa? Hur lätt är det att ta sig runt på Yucatanhalvön, hur ser det ut med bussar och liknande? Hur stor framförhållning behövs vad gäller reserutten och bokning av boende, utflykter mm (troligt är ju att vi bokar mycket på plats och efter hand)? Hur funkar engelskan, tänker särskilt på Kuba? Nåt särskilt vi bör tänka på? Nån som gjort en liknande resa, hur planerade ni?
Av F0026
15 juli 2015 10:36
Hej!

Den här tråden ska jag följa då jag ska göra en nästan identisk resa i november, dock med ett stopp i NY på hemvägen.

Kan iallafall berätta att vi kommer att boka hotell i Playa del Carmen, Tulum och några dagar i Cancun innan hemresa. Efter att ha läst mycket har jag förstått att just PLC är utmärkt placerat då det inom räckhåll finns möjligheter till många utflykter som tex att bada med sköldpaddor i Akumal, åka över till ön Cozumel, Mayaruiner, Cenotes (grottor), Tulum m.m. Från början ville vi absolut inte till varken PLC eller Cancun men läget fick oss att ändra på det.

Vi kommer också hoppa på ett plan till Kuba fram Cancun, men boende har vi inte tittat på än.
Det är det vi planerat hittills :)

/Frida
Av Pefra
15 juli 2015 16:15
Hej
Vi har varit i PLC tre ggr. och skall dit nu igen i slutet på November, yucatan är ett mecka med äventyr, det finns hur mycket som helst att göra, det går collectivus till det mesta och kostar inte många kronor, har inte åkt dom själva eftersom vi tog utflykter genom resebolagen, taxi är billigt, vi hyrde en stor bil, 8 pers. i 4-5 timmar och snorkla med sköldpaddor i Akumal, kosta ca. 100 skr. p/p tur o retur, bilen vänta på oss där.
PLC och Cancun finns där mycket turister i, Cancun är mer typ Miami stuk med höghus hotell medan jag tycker bättre om PLC där man inte bygger mer än 3 våningar högt.
Förutom det Frida skriver så kan ni åka katamaran till Isla Mujeres, X-Caret som är en naturpark, Xel-ha också naturpark men mer focus på snorkling, sen är det ju upp till er vad ni är intresserade av.
Dom flesta prata engelska, om du då inte åker utanför "turist stråken "
Saken är den att vi tänkte också sticka över till Havanna två nätter, vi kommer bara boka billigaste flyget och hotellet, eller casa particila, för vi vill försöka se så mycket som möjligt dom få timmarna vi är där.
Har bara hört att på Kuba är dom lite sämre på engelska men då får det bli tecken språk 😊
Peter
Av Jos4
16 juli 2015 23:32
Tack för tipsen!
Pefra, förstod det som att ni varit på Yucatan några gånger tidigare... Vår plan är att ha nån/några nätter bokade men sen boka resten på plats utifrån var vi bestämmer oss för att åka, har ni gjort så vid era vistelser eller haft allt bokat i förväg?
Av Pefra
17 juli 2015 07:19
Hej.
Vi har åkt charter så det har varit bokat hotell innan så där kan jag inte hjälpa dej tyvärr.