Mexico i Januari!

1 nov. 2009 15:19
Visningar: 4281
Hej! Jag och min kompis åker till mexico i januari, någon annan som ska dit vid den tiden? :)
Jag har varit lite i mexico tidigare, men tänkte höra om det är någon som har lite "insidertips"?
Något speciellt man måste se? Stad? Sevärdighet? Upplevelse? Något man kanske inte läser om i reseböckerna...
Skulle vara kul att se någon typisk mexicansk by, som inte är invaderad av turism! Finns det någon bra dykarkurs som kan rekommenderas. I puerto escondido, eller någonstans på Yucatan? :) Såg på TV att det finns några häftiga grottor i vattnet där man offrade förr i tiden, utanför Chitzen Itza (stavning?), någonstans. Någon som vet vad de heter? Tips på billiga boenden i Cancun o runtomkring? Oj, nu blev det tusen frågor ;)
/ Andrea
Av Msdr
17 jan. 2010 22:57
Hej!

Jag skrev det här i en annan tråd om Mexiko:

Ja Mexiko var verkligen ett riktigt härligt land att turista i!

Är man intresserad av ruiner finns det ju massor av sådant, som är riktigt häftigt.

Vi flög till Cancun på restplats och tillbringade en dag i Playa del Carmen, vilket man dock kan hoppa över tycker jag, det finns visserligen allt man som turist kan behöva, men det är också väldigt turistigt. Jag skulle hålla mig till Yucatanhalvön för där finns så mkt att se och så får man ju bada i ett underbart turkosblått Karibiskt hav :)

Tulum som ligger strax söder om Playa del Carmen är verkligen att rekommendera, finare strand har jag aldrig sett! Nackdel dock att hotellen ligger vid stranden men de flesta restauranger ligger i byn som man får åka taxi till... Finns en hög ruiner som man kan gå till från flera av hotellen, inte fantastiska men väl värda ett besök,

Riktigt idylliskt var Punta Allen som ligger ännu längre söderöver. Extremt lugnt, helt oexploaterat i princip. Man kan göra fantastiska båtutflykter, snorkla etc. Lite trixigt att ta sig dit och därifrån, går en minibuss typ en gång om dagen och det är en stor fördel att kunna lite spanska. Vi liftade när vi skulle tillbaka därifrån...

Alla ruiner får ej missas, visst är Chichen Itza exploaterat som tusan och mängder av turister framåt dagen, men det är så av ett skäl... Går gott om bussar dit från olika ställen. Coba, Palenque, Uxmal ä'r andra väl sevärda ruiner. Är lätt att ta sig till samtliga bara över dagen, meed buss. Vi bodde några dagar här och där på mindre orter inåt landet på väg till/från olika ruiner.

Vill man hålla sig i närheten av Cancun rek jag Isla Mujeres precis utanför Cancuns kust. Det är riktigt mysigt och lugnt och skönt.

Mexiko har bra priser, god mat och jag förstår om du vill åka dit, hittills är det nog min bästa resa, just med tanke på blandningen av saker att se/göra. Vädret är jätteskönt nu, vi var där i februari, kanon!

Extra plus var att vi råkade få tag på sista-minuten flygstol på Ving för bara 2500 t/r inkl en natt i Playa del Carmen, så det kan vara ett tips om du är flexibel med när du kan åka! Vi bokade allt på plats och det var inga problem.

Trevlig resa!!

Ps. Ja det finns cenotes (grottor) att bada i på flera ställen, vi utgick från Tulum när vi besökte dessa. Finns flera dagsutflykter att boka till dessa. Ds