Mexico i februari

Av Tigur
17 jan. 2014 07:37
Visningar: 4162
Hej
Har precis bokat flyg till Cancun med min familj, Man och 2 barn på 7 och 9 år. Har inte riktigt bestämt och bokat alla hotell ännu och det är därför jag skriver här för att få lite tips av er förhoppningsvis. Vi flyger den 11 februari och är borta i 3 veckor. Vill uppleva det bästa av detta fantastiska land som vi aldrig besökt förut. Jag har bara bokat 3 nätter på Isla Mujeres på Hotel Posada del Mar dit jag tänkte att vi ska åka först. Sen vill vi besöka Tulum, Xcaret och coba, snorkla med havssköldpaddor och bada med delfiner mm. Vill inte betala hur mycket som helst för boende men ändå bo bekvämt med pool för barnen eller på stranden. Tjänar man på att boka all inclusive hotell?
Funderar på om vi ska bo någonstans i playa del Carmen i en vecka eller Akumal och om ni har tips på bra boende. Ska man besöka ön Holbox eller bo där kanske? Annars funderar vi på om vi ska bo på ett all inclusive hotell sista 10 dagarna i Cancun Oasis palm var billigt och verkar bra. Har kollat på All inclusive i Playa del carmen men de är mycket dyrare.
Eller är det bättre att bo på ett ställe under hela vistelsen och sen åka på utflykter därifrån? Vet ju inte hur långa avstånd det är.
Det viktigaste för oss är att våra barn är nöjda och glada...för då är vi också det :)
Tar tacksamt emot alla tips och råd jag kan få inför denna resa så att den kan bli så bra som möjligt :) Tack på förhand!!
Av Paddy
17 jan. 2014 11:30
Hej
Var tre veckor i Mexico under jul-nyår.
Playa d Carmen; Bodde på Hacienda Paradise. Ligger nära stranden (300 meter) men i ett lugnare område - mellan 5 o10 avenyn. 5 Avenyn är "brötigt" och turistiskt men kan vara kul. Vi var mycket nöjda med hotellet.. Ni går från hotellet till 5:e avenyn på 3 minuter.
Tulum - fantastisk strand (paradise) och möjligheter till utflykterEx bada i Cauotes, delfiner etc.
Holbox - Kanonön, bodde på La Palapa. Mycket nöjda! 10 meter till stranden. Bra och stora rum. Testa att få billigt flyg med privatcharter ( går oftast när man ska tillbaka till Cancun eller Playa d Carmen. På Holbox går det utflyktsbåtar - tar ca 10 -15 personer. Ganska billigt att göra en utflykt på 3-4 timmar med lite snorkling och kika på delfiner. Vi fick en delfinflock på ca 10 djur som följde oss i 20 minuter. Holbox är inget man bara "sticker över til"l på en dag. Stanna minst 4-5 dagar.Hr en golfbil och leta rätt på en egen strand.
Cancun - Tja, roliga shoppingcenter, många jänkar, men påminde om Mallorca på 70-talet.H ela områdetr runt lagunen är bara hotell. Vi lämnade Cancun så snart vi kunde.
Synd att ta All incl. Testa mexicanska restauranger eller alla speciella latinamerikanska kök. Vi har tidigare testat >All incl . men det blir ltt "utfodringsställe" som påminner om Bamba.
Lycka till
Av Tigur
17 jan. 2014 17:56
Tack för svar...Vet verkligen inte om vi ska boka hotell med eller utan all inclusive. Själv hade jag aldrig gjort det om bara jag och gubben reste, men nu känns det som en smidig lösning när man åker med barnen. allt för att dom ska vara nöjda och glada, då får ju vi en bra semester också. Hur är det med priserna när man går ut och äter? är det billigare än hemma i Sverige eller ungefär samma? Vet du eller någon annan om Bel air collection resort i Playa del carmen är bra? ska söka på Hacienda Paradise och se hur det ser ut och om det finns ledigt.
Så man flyger till Holbox? jag trodde att man tog en båt över.
Än en gång tack för hjälpen!!
Av Pefra
17 jan. 2014 18:54
Hej.
Har varit PDC tre ggr i rad och rest mycket med mina barn när dom var i era barns ålder.
Vi bodde i Playacar på Riu Tequila AI. Med Fritidsresor.
Vill du barnen skall vara glada och ha det bra så är det all. Inc. Som gäller
och då i Playacar där vi var, 15 minuters gångväg från 5:e avenyn i PLC.
Fina stränder, underhållning för barnen, glass, popcorn, naschos med smält ost, frukt, dricka dagen lång om dom vill , gratis, massa av anställda i ett underhållnings team som underhåller barnen, både dag och tidig kväll, så kan ni själva slappna av med en bra bok och en god drink vid poolen eller stranden.
Mycket underhållning och bra utflykter.
Mexico är ett underbart land med underbara människor och ni kommer inte att hinna med allt där är att göra på tre veckor tyvärr.
Pris på mat, Mc Donalds halva priset mot här, Corona ca. 22 kr. Moujito ca 50 kr. Och det är på 5:e avenyn.
Av Tigur
17 jan. 2014 20:34
Tack för tips, ja det lutar mot att vi tar i alla fall sista veckan på ett all incl. Nu är vi ju ute i sista minuten och har som sagt inte bokat alla hotell ännu och bestämt riktigt vart vi ska.... Hotellen som ni tipsat om är ju tyvärr fullbokade.
Funderar även på Cozumel, har någon av er varit där? verkar finnas fina all incl. hotell på stranden där som inte är så dyra. Hotellen som finns kvar i Tulum och PDC är antingen svindyra eller billiga skit hotell, verkar inte finnas så mycket kvar i "mellan kategorin" tyvärr som intresserar oss och vår ekonomi.
Flyget är ju redan bokat och betalt...nu är det bara resten, börjar få lite resfeber och vill hitta det bästa.
Tar tacksamt emot alla tips och råd jag kan få, risken är väll att man vill för mycket :)
Men om en månad är vi i alla fall där, tjohoo
Av Emelie
17 jan. 2014 20:50
Både Cancun och Playa del Carmen har ett stort utbud av restauranger och cafeer med mycket bra mat - både ekonomiskt och smakrikt med stort urval av rätter, så jag skulle inte gå för all inclusive :)
18 jan. 2014 20:49
Hej,

Kom nyss hem från en tvåveckors vistelse i Mexiko, där jag bodde en vecka på Cozumel och en vecka på Yucatánhalvön. Under Cozumelvistelsen hyrde vi bil och åkte flera varv runt ön. Vi noterade att priserna var betydligt dyrare än på fastlandet. Vidare upptäckte vi att vi blev blåsta på bensinmacken PEMEX som låg på "The Middle Road" på Cozumel (tror att det är den enda bensinmacken just där), där taktiken gick ut på att en i personalen distraherade oss medan en annan tankade bilen. Eftersom vi fick betala 400 pesos (motsvarar drygt 200 kronor) för knappt en halv tank förstod vi att vi blivit lurade och att de manipulerat bensinautomaten. Detta bekräftades också när vi tittade på bensinpriserna - 12,95 pesos per liter skulle det kosta att tanka. Vi tankade knappast mer än 20 liter!

Överlag är allt annat också dyrare på Cozumel och det finns inte särskilt mycket att se utöver snorkling (men den är utmärkt även på fastlandet). Vidare finns inga bussförbindelser på ön, vilket gör att ni antingen måste hyra bil eller ta taxi för att se annat än "huvudstaden" San Miguel (det finns inga andra städer på ön). Till saken hör också att de flesta fina stränderna ej är belägna på promenadavstånd från San Miguel. Ska ni bada, med två småbarn, rekommenderas att ni gör det på västra sidan av ön, där vågorna är mycket mindre.

När det gäller Yucatánhalvön rekommenderar jag starkt ett besök på Tulum. Dessa mayaruiner ligger beläget vid en liten strand, vilket gör det utmärkt för en lång utflykt. Har ni tur får ni se exotiska djur där. Observera att både stranden och ruinerna ligger rätt långt ifrån själva stadskärnan. Vi promenerade dit (med hjälp av en karta som vi plockade upp på busstationen), men det tog närmare två timmar. Samtidigt fick vi se väldigt mycket. Vill man ta sig dit smidigare går det att ta taxi. Ett annat alternativ är att hoppa över stadskärnan av Tulum och kliva av direkt vid mayaruinerna. Därifrån är det inte särskilt långt till själva stranden som är oerhört stor.

Beträffande Playa del Carmen finns inte särskilt mycket att se. Däremot är stranden oerhört lång och fin.

När det gäller hotellen bodde vi bara på all inclusive. På Cozumel hette hotellet "Allegro Cozumel". Där fanns det tre pooler, en var grön, en var vit och en var blå. Orsaken till de olika färgerna berodde på en kombination av regnoväder och underbemannad personal. Överallt fick vi köa och personalen förväntade sig alltid att du dricksade. Till yttermera visso fanns det flera försäljare inne på hotellområdet som aldrig gav upp, trots att vi mötte dem varje dag och var mycket tydliga med att vi inte ville köpa deras dyra produkter.

På fastlandet bodde vi på hotell "Cantalonia" som ligger i Puerto Aventura, mellan Playa del Carmen och Tulum. Området är ett slags "gate community", där det i stort sett bara bor turister. Hotellet där var riktigt bra, men stranden var väldigt stenig så badskor kan vara bra att ta med sig. Dock är det värt det eftersom det finns aktiviteter hela tiden.

Jag hoppas er resa blir så bra som möjligt. Skriv gärna en rad efteråt och berätta hur det var.

Hälsningar

Jan Lahti
Av Tigur
30 jan. 2014 10:55
Tack alla, nu börjar jag få lite resfeber...om 2 veckor är vi på Isla Mujeres och njuter :)
Vi kommer att åka först till isla Mujeres och vara där i en vecka på Hotel Na Balam och Posada del mar, sen blir det Playa del carmen i 8 dagar på Cocos Cabanas och då ska vi försöka hinna med lite utflykter till Coba eller Chichen Itza, Xcaret, Tulum, Akumal (havsköldpaddorna) och så vill vi simma i Cauotes och besöka apparken utanför Tulum. Ja....mycket man vill hinna med :) Sista 6 dagarna bor vi i Cancun på Oasisi Palm med all incl.
Ja när man tittar ut nu och snön blåser åt alla håll längtar man ju inte mindre.
Av Tigur
30 jan. 2014 10:58
Just det har ni druckit Ducoral innan ni åkte till Mexico? Blev lite för sent nu för våra barn eftersom vi snart åker och dom inte har någon grund innan, men jag och min man har grunden och kunde därför ta det nu och få skydd...men vi struntade i det (kanske var dumt? vad tror ni, är det risk för kolera på Yukatahalvön?)