Mexico/Belize

4 mars 2010 17:03
Visningar: 2398
Vi ska till bl. a. Mexico i Dec. Vi är 7 vuxna och 5 barn. Landar sent i Cancun, så vi får bo där en natt. Är Mujeres värt ett besök? Funderar på att hyra ett hus? Någon som har erfarenheter av det? Vart ska man åka? Tulum verkar vara fint? Tips på boende? Sevärdeheter för barnen (och oss). De är 6-11 år. Vattenland? Ska även till Belize (Caye caulker). Kostnad för att ta sig dit? Boende där? Var där 1999, men det har väl hänt en del... Kom gärna med många tips!! Tack!!
6 mars 2010 08:44
Hej,
Låter underbart, har inte varit i Mexiko på säkert 10 år och mycket har förändrats. Längst "Riviera Maya" satsar man stenhårt på att exploatera området och turistkomplex skjuter i höjden. Jag var i Tulum innan allt detta, men det är säkert lika vackert idag. Det är en liten ruin men ligger fantastiskt belägen invid havet. Väl värt ett besök. Ta en dagsutflykt till Chizen Itza och försök att ta er till någon av de cenotes som finns i området. http://www.locogringo.com/past_spotlights/dec2003.cfm
//BL
Av Emmaf
6 mars 2010 18:32
Hej!

Jag har inte erfarenhet av att resa med barn men har varit i Mexico och Belize och det är mina ABSOLUTA favoritter av de platser jag hittills besökt. Det är billigt, lätt att ta sig fram (vi åkte buss, bra pris, hög standard och lätt att ta sig fram med).

Isla Mujeres är verkligen värt ett besök. "Lagom" exploaterat som jag brukar kalla det. Fina boenden nära en lugn och trevlig strand och restauranger utan att den klassiska charterturistkänslan ger känning. Det är ju ändå lite bekvämt om det är något sådär exploaterat, om du är med på mitt resonemang. Ja det känns genuint helt enkelt. Cancun kan vara bra att slagga i en natt för att få bort flygplansresan ur kroppen, men satsa inte på att stanna där.

Tulum är galet fint! Vi bodde en bit ifrån stranden och var tvungen att åka bil dit. Ofta fixar vandrarhem detta kostnadsfritt annars är taxi billigt. Men jag kan tänka mig att man kanske vill vara mer flexibel med barn. Finns säkert boende närmare stranden, annars finns det faciliteter som en enklare restaurang vid stranden. Här finns även spännande djur som kikar fram ur djungeln och fascinerande Mayaruiner.

Jag är helt säker på att hela familjen och främst barnen kommer att älska Caye caulker. En sandö där det inte finns asfalterade gator och trafiken består av golfbilar, väldigt lugnt och säkert. Dessutom är man aldrig längre än ett stenkast från stranden. Lugnt vatten och fina korallrev att snorkla och dyka vid. Paradisiskt!

En sak jag vill rekommendera, som ett komplement eller istället är Caye caulkers grannö San Pedro. Lite större och lite mer att göra. Utan att vara turistigt på nåt sätt. Om jag minns rätt är det bara 20 min båtresa emellan så det går utmärkt att luffa dit några dagar. Jag gillade Caye caulker men det är mest bara strandrelax medan San Pedro bjuder på mer vattenaktiviteter och fler nöjen.

Det är billigt att ta en buss till Belize city från Chetumal i Mexico och sedan går det båtar ut till båda öarna flera gånger per dag till en helt ok pris. Kommer inte ihåg exakt men vår tajta budget överlevde det.

En sak ni kan tänka på är att både på Caye caulker och San Pedro är maten i de få affärerna som finns SVINDYR av någon anledning. Äta ute är okej prismässigt men ibland vill man inte alltid göra det. Så släpa med er torrvaror och konserver från fastlandet. Gärna från Mexico till och med, för den enda supermarket vi hittade i Belize city led av samma fenomen. Jag har ingen aning om varför det är/var såhär eller om det var vi som missade något...

Hoppas ni får en bra resa!