Mexico

2 dec. 2010 13:30
Visningar: 925
Hej

Vi är en familj med tre tonårsbarn som skall resa till Mexico tre veckor över jul och nyår. Har tänkt vara i Playa del Carmen och Cozumel den första veckan för att simma med delfiner, dyka etc. Efter det har vi ingen aning om vart vi ska ta vägen.

Någon som har några kloka inlägg om vad vi inte skall missa så mottages de tacksamt.
2 dec. 2010 14:23
Jag skulle köpa en guidebok, tex LPs och sedan hyra en liten bil för att ta sig runt litet lättare. Smaken är ju olika men det finns ett par saker jag tycker ni måste göra;
1) Chizen Itza ta in på hotell i närheten kvällen före och häng på låset när de öppnar siten på morgonen. Vid 12-tiden är stället översvämmat av turistbussar och solen gassar, och då kan man åka därifrån.
2) Tulum - lägg ett par dagar på stranden ihop med ruinbesöket.
3) Besök och dyk i någon cenote
4) Isla Holbox
5) Kör till Palenque. Besök ruinmrådet och museumet. Hör vrålaporna i solnedgången.
... och om ni är extremt kulturintresserade - kör vidare till San Cristobal.

Ni kommer kanske att bli sjuka, så se till att vara förberedda på mageländet. Försäkring hemifrån om ni förlorar många dagar av resan - kolla upp vad som krävs för att få eventuell ersättning, Ducoral drickvaccin och andra förberedelser kan också vara bra.

Avundas er verkligen - ha en underbar resa!
Av Theelf
2 dec. 2010 15:10
Om ni har 3 veckor till förfogande och era barn är tonåringar så tycker jag att ni skall använda en del av tiden till att besöka Tikal i norra Guatemala. Visst är Chitzen Itza och Uxmal intressanta ställen. Men Tikal är något annat: Ett fantastiskt ställe och ett riktigt äventyr. Själv åkte jag olika bussar från Tulum via Chetumal, Belize City, Belmopan, gränsen Belize-Guatemala, Santa Elena/Flores. Detta kanske blir för stökigt. Kolla om det finns färdiga utflykter att köpa - eller undersök om det går att flyga från Cancun till Santa Elena/Flores. Att sitta och vänta på soluppgången på något av templen i Tikal är en fantastisk upplevelse som jag själv skulle vilja ge min tonåring. Rekommenderas starkt!

Hälsar,

TheElf
2 dec. 2010 18:34
Jag tycker ni skippar Tikal, Palenque är lika intressant, och närmare. Det finns så fruktansvärt mycket att uppleva inom räckhåll att det verkar onödigt att lämna Mexiko. Jag glömde att nämna att man ju alltid kan ta litet utflykter för att se haj etc.

Här har ni en bra om samlad lista över vad som finns inom ert område.

http://www.travelyucatan.com/eco-2.htm
8 dec. 2010 23:45
Tack alla snälla för idétips. Det börjar klarna nu, känns som att nattbuss till västra sidan inte är värt att göra med tanke på den korta tiden. Tar det när ungarna inte är med:-)