Menorca

Av Kinna
13 juli 2007 20:20
Visningar: 924
Finns det någon som varit där och kan säga vad vi ska se och upptäcka??
Av Palle
13 juli 2007 21:21
Hej
Om ni har möjlighet så hyr bil,skaffa en karta och ta er runt på egen hand. Det är en liten ö så det är nära till allt. Södra kusten har en hel del vackra stränder bl.a. Cala Macarella (gå över berget till höger så kommer ni till en mindre nakenstrand). Mycket fin strand med två restauranger. Staden Ciutadella är mysig med trånga gränder och en hamn full med restauranger. Den högsta punkten, berget El Toro, ger en bra utsikt över stora delar av ön. Det finns möjlighet till dykning på flera ställen på ön om ni är intresserade av det. Annars är det bara att ta det lugnt och slappa på någon av de vackra stränderna.
/Palle
Av Babbo
14 juli 2007 17:39
Ciutadella är min absoluta favorit på Menorca. Jättemysigt.

I Calan Porter ligger en nattklubb som är lite av en turistgrej. Den ligger insprängd i berget högt över havet. Man kan besöka den på dagen också. Fantastisk utsikt och värd ett besök p.g.a sitt spektakulära läge. Den heter Cova d'en Xoroi (inträde).

En fin strand är Cala en Turqueta. Det brukar gå badbåtar dit.

Om ni är på Menorca när någon av fiestorna äger rum så missa inte det. Hästar, musik och "Pomada" (gin och citonsoda). Här finns några datum.
http://www.e-menorca.org/home_en.jsp?file=7&idi=en
16 juli 2007 22:24
Åker ni familj eller? Håller med om att hyra bil är det bästa!
Av Kinna
17 juli 2007 20:48
Tack för alla goda råd, hyrbil är ett måste så att vi kan se det mesta av ön. Jag skriver en rad när vi kommer hem igen
Av Kinna
31 juli 2007 23:38
Ja då var vi hemkommna från den underbaraste plats jag varit på helt fantastiskt. det var en så lätt ö att hitta runt på och alla så vänliga.
Vi hyrde en bil under en dag och såg väldigt myckeet. enkelt att åka lokal bussarna, så det tog inte mer än 50 min från cituadella till Mahon.

Helt fantastist, och dessa fina stränder och vatten det är att rekomendeera.