Mellanlandning i Doha mitt på natten med små barn?

Av Mrumru
15 jan. 2011 02:54
Visningar: 2695
Någon som har mellanlandat i Doha med små barn?
Vi flyger fr Arlanda till Phuket och har 2,5 tim väntetid mellan flygen.
Problemet är att vi landar i Doha kl 23.30 och då behöver jag att ha min barnvagn - och det betyder att jag inte vill checka in barnvagnen utan lämna den vid gaten så jag kan sen ha den på flygplatsen i Doha.
Jag kommer ha en liten sittvagn (typ Brio City) men en gång blev jag nekad att lämna den vid gaten och var tvungen att checka in, de så att man får lämna vid gaten bara paraplyvagnar ( kommer inte ihåg vad var det för flygbolag) och paraplyvagnen skulle jag aldrig ta med på resa till Thailand.

Nån som har erfarenhet av att mellanlanda i Doha miitt på natten med små barn???
15 jan. 2011 10:52
Dohas flygplats är en liten liten flygplats som har ett lite "lekpland" för barn. Om lill killen har sovit på väg till Doha, så garanterar jag att leklandet kommer att vara perfekt att spendera ngn timme på. En 4-åring kommer vara som uppslukad , och ni kan softa medan han springer och leker av sig innan nästa natt flight. Det är inte alls särkilt långt mellan de olika gaterna, så bära barnet /gå själv blir nog inget problem. Jmf med arlanda är Dohas flygplats LITEN.
På arlanda så har jag tidigare alltid tagit med mig barnvagnen helavägen in till gaten, men jag har dock haft en paraply sulky med fullt liggläge....på arlanda är man ju lite kinkig med det här med vagn.
Jag skulle ta paraplyvagnen iallafall om jag var du, större chans att du kan ta den med hela vägen o även använda i Doha om ni skulle behöva det.

Mvh Anna
Av Mrumru
15 jan. 2011 23:01
"Problemet" är om man kan kalla det så :) att min lille sover som en stock, när han t ex somnar i bilen eller barnvagnen på väg hem efter en hel dag då sover han tills nästa morgon ( jag flyttar honom till sängen byter till pyjamasen ) och måste väcka honom kl. 7.30-8.00 för att gå till dagis.
En gång väckte jag honom mitt på natten vi skulle till flygplatsen och usch...aldrig mera han var gnällig och ville fortsätta och sova men kunde inte somna då- för han blev väckt och det skulle jag inte göra.)))
Nästa gång oxå tidigt klädde jag på honom utan att väcka och han vaknade själv på flygplanen vid 9.00.....glad och pigg.
Så jag vill helst inte väcka honom när vi har landat i Doha utan flytta bara till barnvagnen och sen ta nästa flyg efter 2,5 timme, han sover då hela natten och vaknar själv.
Eftersom vi stannar i Thailand 2 månader då behöver jag riktig barnvagn med suflett, solskydd och fullt liggläge och INTE svängbara hjul för vi promenerar på stranden och det finns höga trotoarkanter oxå.
Men viktigaste är att sonen har en bekvam barnvagn och sover skönt när vi promenerar på "thailandska trotoarer" eller stränder :))

mvh