Mekongdeltat

Av Svea1
5 feb. 2014 12:13
Visningar: 2401
Hej,
Åker till Vietnam om en vecka och vi har planerat en tvådagars tur i Mekongdeltat (utgår från Ho chi minh). Jag har läst en massa tips här på sidan men har ett par frågor som jag hoppas någon kan hjälpa mig med.

Om vi bokar med en resebyrå i Ho chi minh - är det till Can Tho alla åker eller kan man välja olika? Många skriver att det bir lite för många stopp när man åker på en arrangerad resa - vad skall man säga till resebyrån att man önskar? Kan ju vara svårt att veta vad vi är intresserade av vi hoppar gärna krimskarms...(vi är två vuxna som inte varit i Vietnam tidigare).

Om man skall be om några platser i deltat - vad kan man nämna för resebyrån att man vill se?

Vi tänker oss att bo på Homestay som många rekommenderar. Om man bokar hos Hung tex tar man sig själv till Can Tho då?

Tacksam för tips!
Av Hille2
5 feb. 2014 14:11
Ska man till Hung så får man ta buss/minibuss/taxi från HCM, tillbaks går det att flyga.
Men om ni tänker boka med någon resebyrå så måste ni kolla om någon av resebyråerna anlitar Hungs för övernattning.
Turerna från HCM är färdigplanerade och vill man önska själv så får man be om att få en egen bil med chaufför/guide. Det kan bli bra mycket dyrare än att åka på en guidad gruppresa och även mycket dyrare än att själva ta sig till Can Tho.

Det finns ju många andra ställen i deltat man kan besöka också, man kan även åka båt från HCM.
Av Svea1
6 feb. 2014 09:22
Tack Hille,
Är det några plaster eller upplevelser i deltat (som är inom rimligt avstånd för vår tvådagars) som är extra sevärda och som man inte skall missa? Eller extra vackra? Tänker nog boka en arrangerad resa men skulle då vilja ha några platser/sevärdheter som man dubbelkollar att de har med i rutten. Förstår att det finns massor av arrangörer men har ngn tips på ngn bra så skriv det gärna sen får vi se vad vi lyckas med!

Är det i Can Tho som det är bästa att börja? Läste att i Vin Long är lite färre turister (och det är ju mindre) men om man börjar där missar man den "bästa" flytande marknaden eller finns de på massor av ställen?

Tacksam för ännu mer tips!
Av Hille2
6 feb. 2014 14:16
De flesta turer är upplagda så att man besöker något/några av följande; flytande marknad, tillverkning av cocosgodis, en risfabrik, en plantskola, en apbro, risvinstillverkning, mattvävning och ev någon pagod osv., hur mycket man hinner göra är ju beroende på hur länge man stannar och hur mycket man betalar.

Personligen tycker jag att det mest intressanta är att åka båt i kanalerna och titta på folklivet samt att vara i någon av städerna och uppleva vardagslivet, maten och marknaderna där. Det är också väldigt trevligt att cykla runt på de små vägarna i deltat.

För att kunna besöka den "riktiga" flytande marknaden (som bara är igång vid soluppgången tidigt på morgonen) måste du ta dig till Can Tho men i övriga städer går det utmärkt att hyra en båt för sightseeing på flodens kanaler. På en tvådagars tur blir det ganska stressigt och en stor del av resan kommer att bestå av ta sig till och från Can Tho så man hinner inte se så mycket av deltat.
Av Svea1
6 feb. 2014 15:04
Hej igen,
Om man då bor hos Hung tex - åker man till den "riktiga" marknaden då eller är det för långt iväg och tipsar han om andra bra marknader o sevärdheter? (Tänker att man börjar i Can Tho och vidare ut i deltat och att man sen är tillbaka i Can Tho dag 2. Svårt att bedöma avstånden...)

Tycker att det låter intressant och mysigt det du skriver om vardagslivet/marknader i andra städer och att även cykla och upptäcka...

Tack än en gång!
Av Hille2
6 feb. 2014 15:51
Man kan till och med cykla in till Can Tho när man bor hos Hung så även om man är ute på landsbygden så är man mitt i smeten, så att säga. Och har nära till allt.
Men det finns även gott om andra homestay runt Can Tho (och även de andra städerna) och det finns mängder av utflyktsarrangörer i staden också, både med övernattning och dagsturer.
Tar man bussen från HCM till Can Tho så har man en kort promenad till en marknad vid floden där det ligger flera hotell om man vill övernatta där.