Mauritius - funderingar...

Av Kizo
3 feb. 2011 14:29
Visningar: 1253
Hej!

Vi, 2vuxna + 1barn (23 månader vid resans tidpunkt), tänkte sticka till Mauritius i slutet på maj.
Tanken är att vara borta 10-12 dagar och har hittat ett boende i Pointe aux Piments som verkar riktigt bra till kanonpris.
Efter ett par dagar när vi slappat på stranden/vid poolen brukar vi vilja aktivera oss och se oss omkring och vill därför ha tips på sevärdheter, restauranger, shopping etc.
Vi har lite funderingar på att hyra bil 3-4 dagar och se oss omkring, skall man boka bil hemifrån eller går det lika bra på plats?

Alla tips emottages tacskamt :).
14 feb. 2011 14:33
Hej,

Vi var på Mauritius 2006 med våra två barn(då 9,6) och bodde också i Pointe aux Piments. När det gäller att ta sig runt på ön så hyrde vi bil(van) med chaufför vilket kostade cirka 550:- för en hel dag vilket gjorde att vi alla kunde se oss omkring när vi for runt. Vi använde denna chaufför även när vi skulle in till Port Louis eller upp till Grand Baie.

Vi funderade innan på att hyra bil men avstod men möjligheten fanns att göra det på plats till mer fördelaktiga priser än hemma

När det gäller utflykter bokade vi detta på plats till bl.a. Flat Island(ö norr om) med katamaran, Ile aux Cerfs vilket då var relativt billigt cirka 300:-/pers. inkl. transportfrån/till hotellet, mat... Bra att boka utflykter på plats då man väljer efter väder och humör!

Shopping kan dels göras i fabrikerna(kläder) men även i Port Louis eller Grand Bie.

Restauranger finns det gott om i "storstäderna" med alla smakriktningar och alla prislägen, tyckte faktiskt att det var generellt billigt.

Missa inte marknaden i Port Louis som ligger vid gamla postkontoret.

Ha en trevlig resa.