Mauritius

11 nov. 2006 15:57
Visningar: 1220
Har bokat en resa med Fritidsresor den 21 mars. Ska bo på hotell Veranda i Grand Baie. Har någon varit där och kan ge mig lite tips. Vad får man inte missa? Gillar sol, bad och shopping. Vad finns det att shoppa där?
Av Legusta
17 nov. 2006 10:08
Tack Roy för länk till min blogg, men jag har reducerat den till mest bilder, mer info hittar du om Mauritius på min hemsida http://www.2thai.nu och gå till +resor

MVH Leif
Av Cina
20 nov. 2006 14:30
Hej!
Jag var på Mauritius i april i år, bodde i Grand Baie på Merville Beach. Gillar man sol & bad så är det helt underbart...stränderna är fantastiska & vattnet varmt & skönt. Vi åkte runt en del på ön, det finns inte så där jättemycke att se men naturen är vacker. En katamaran tur kan jag varmt rekommendera det är en heldagstur
& är det fint väder så är det säkert helt underbart. Vi hade oturen att ha regn hela den dagen men det var ju varmt i luften fast det regna.... det var en upplevelse iaf. Jag har lagt ut lite bilder så gå in & titta på dom. Du kommer att få en helt underbar resa!
20 nov. 2006 18:55
Hej Cina
Det låter underbart. Vi älskar sol och bad, så det verkar vara rätt ställe.
24 nov. 2006 17:28
Hej Birgitta!¨
Vi var på Mauritius i vintras, helt underbar ö med väldigt trevliga människor. Vi bodde i en lägenhet i Pereybere, blev väldigt fötjusta i denna lilla mysiga by med en härlig badvik, underbara promenad möjligheter och massa god mat! tycker absolut att ni ska ta bussen hit för att bada och kanske äta på den kinesiska super billiga & super goda rest precis ovanför stranden lite till höger. På helger spelar ett reageeband på den lilla pizzerian till höger om kinarest. Ni får heller inte missa att käka "mine frite" från Rouletten på stranden , några kronor för stekt ris & kyckling. MUms!

Från Pereybere kan ni promenera upp ända till nordspetsen där ni kan titta på den fina kyrkan Cap Malheureux. Ta er söderut och åk ut med katameran, titta på delfiner i det vilda och missa inte botaniska trädgården i norr. finns massa att göra tycker jag, två veckor är kort om man vill uppleva hela ön, det tar dessutom sjukt lång tid att ta sig förbi huvudstaden pga trafiken.

Du kan shoppa mycket & billigt på Mauritius. framförallt märkes surfkläder!vmen det lönar sig faktiskt att titta runt, priserna skiljer sig markant från ställe till ställe.

hoppas ni får det gott! är verkligen en ö att komma åter till!
//Paula
Av Moniq
18 feb. 2007 22:48
Vi ska också till Mauritius den 21 mars. Tack för alla tips. Man uppskattar verkligen alla råd.
Vi ska bo i Pereybere så vi kommer att prova de strand restauranger som Sperlbauer rekommenderade (Tack!)
25 feb. 2007 16:27
Hej Moniq!
Kul att du också ska till Mauritius den 21/3. Vi får diskutera våra upplevelser när vi kommer hem igen.
Hälsn
Brigitta
Av Moniq
27 feb. 2007 09:36
Hej Brigitta,

Det blir spännande att jämföra vara upplevelser och åsikter.
Ha en trevlig semester

Monika
Av Hson
27 feb. 2007 11:55
Här är en till som åker 21mars! Vi ska bo i Trou aux biches. Hoppas alla får en underbar resa!