Maten på Azorerna

10 mars 2006 13:23
Visningar: 6527
Jag ska till Azorerna i juli och ser verkligen fram emot det. Men en sak jag undrar över är maten. På flera ställen har jag läst att utbudet är tråkigt. Stämmer det? Nån som har några bra restauranger att rekommendera? Vi ska till Sao Miguel.
Andra tips är förstås också välkomna!
25 mars 2006 00:00
Hej! vi var på Sao miguel -05 och vi hade även vi hört att maten skulle vara sådär, men det visade sig inte alls stämma.
Vi åt på allt från enkla snabbmats ställen till fina restauranger och vi tyckte maten var väldigt bra om man jämför med en del av de ställen som vi besökt tidigare.
Ett tips är Colégio 27 en svenskägd restaurang som serverar mat utöver det vanliga, här åt vi stekt oxfilé med karamelliserad purjolök och potatis och den var något utöver det vanliga så det kan jag verkligen rekommendera.
Detta är ingen billig restaurang en varm rätt kostar ca150kr. en desert ca80kr. men maten är verkligen god så man får vad man betalar för.

I övrigt kan jag bara gratulera till valet av resmål och jag kan nästan garantera att ni blir förälskade i stället , men det är inget om man bara ska bada och sola för då finns det billigare och bättre alternativ för detta,
hit åker man för skönhetens skull och det är ganska skönt att kunna gå ifred på affärerna och titta utan att bli antastade av dryga försäljare, plus att varorna som säljs är av hög kvalitet.
Ett annat tips är att hyra bil och åka runt på ön, det är betydligt trevligare att kunna åka runt i lugn och ro så att man kan stanna till där man själv vill, än att vara tvungen att stanna där det går att stanna med bussar .
Ett tips är att köpa sin frukt och sin matsäck vid marknaden i Ponta delgada för att sedan äta den vid ett stopp vid någon av alla fina rastplatser som finns överallt på ön, dessa är som vackra botaniska trädgårdar.
Jag skulle kunna skriva oändligt mycket mer, men jag ska inte tråka ut er med det.

Jag önskar er en trevlig resa,och är det något ni undrar över skall jag försöka tipsa om detta.
mvh. Bosse.
28 mars 2006 17:37
Azorerna är ett helt underbart resmål! Tyvärr är jag en av dom som fortfarande sprider Azorernas dåliga matrykte, jag tyckte ingenting smakade något när jag var där. Service, tillagning och maten överlag var under all kritik.. Visserligen var jag där 2004 och öarna har väl expanderad en del sedan dess, det verkar vara bättre nu.
29 mars 2006 19:06
Tack för fina tips! Hyra bil ska vi absolut göra. Tvillingsjöarna, Furnas och nordostkusten på Sao Miguel har vi planerat in, samt förstås Ponta Delgada. Vi funderar också på att ta färjan över till Terceira för en dagsutflykt.
Delad mening om maten... nå, jag får hoppas att jag hittar de bra ställena. Om inte annat fick jag ju ett restaurangtips.
Hur är prisnivån rent generellt? Som i Sverige eller billigare/dyrare?
30 mars 2006 06:36
Nu var det som sagt ett tag sedan jag var dit men jag tyckte att priserna var ungefär som här hemma. Missa inte att åka till Eldsjön! Helst på en fin, klar dag.. Har en bild därifrån i mitt lilla galleri här. Ett annat tips är varma källorna i havet vid Ferraria på västkusten. Hoppas du får en underbar resa :-)
Av Amerita
24 apr. 2006 16:41
Jag tyckte inte alls att maten var hemsk, men det är klart att det är annorlunda, men är väl så det ska vara när man åker utomlands. Prova framförallt fiskrätterna eller maträtterna med ananas i, dels för att det finns fisk utanför ön som inte finns nånannanstans och för att man odlar ananas på ön och den är SUPER god. Prova även "nationalrätten" cozidos som tillagas i de varma källorna i Furnas, där de även serverar detta med ett otroligt gott sötaktigt bröd. Nu tycker inte jag att cozidos var sådär hemskt gott, och det ser INTE gott ut heller, men kul att prova. Har en bild på detta på min sida :) prova även cracas, en typ av skaldjur som växer på klipporna under vattnet, finns endast på Azorerna. Tycker man om musslor så gillar man detta.
Jag tycker att ni ska hyra bil om ni inte bestämt detta ännu. På tre dagar hinner man hela ön. Vi hann med detta mer än väl och det ångrar vi inte! Vi såg så mycket mer än vad man gjorde på de guidade turerna och man kan köpa fina och detaljerade kartor. Och som nämnts innan så är det väl inte jättebilligt där, men lite billigare än i Sverige är det iaf, men det tillhör ju EU och priserna är väl standardiserade.... Åk gärna till naturreservatet Caloura som ligger ca 2 mil öst om Ponta Delgada. Där bodde vi och det är jag glad för, sååå vackert! Ha det så underbart! Förresten, val-och delfinsafari är inte heller helt fel :)
Av Jen
25 apr. 2006 11:26
Hej!
Jag var på Azorerna i Januari! Maten är skitträkig, men vi hittade en bra restaurang på strandpromenaden i Ponta Delgada. Det var stora akvarier i fönstret, jag kommer inte ihåg namnet, men det var ganska litet, så ni hittar nog. Men annars smakar maten i regel ingenting. Priserna är typ som i Sverige, öl är billigt!

Jag rekommenderar den varma källan som man kan bada i som är en vik som går i havet (ligger västsidan). Underbart, något av de bästa jag gjorde där! Jag simmade även med delfiner som var bra, men valsafarin var usel (vilket kanske berodde på säsongen). Elsdsjön är fin och den blå och gröna sjön utgör underbara vandringsmöjligheter. Man kan från dessa sjöar sedan vandra ner till havet genom en skitcool tunnel genom ett berg (som man bara kan gå igenom - ej biltrafik), men ett tips är att ta med sig ficklampa!

Lycka till coh hör av dig om du undrar något mer!
/Jenny