Marsa alam - allmäna tips och dykning

2 dec. 2015 18:34
Visningar: 1947
Hej,

Har nyss bokat en restresa till Marsa Alam (Three Corners Sea Beach Resort - all inclusive). Har aldrig tidigare varit i Egypten. Men vad vi förstår det som så får vi inte besöka Coraya Bay, är det någon som vet om det stämmer? Vi undrar också om någon har tips på någon utflykt eller liknande, värd att göra? Öppen för alla förslag. (Är t.ex. Marsa Alam som stad värd ett besök?)

Sedan vill vi självklart dyka, tips på dykcenter att vända sig till och eventuella dykplatser som är bra i detta området mottages tacksamt.

Alla tips och tankar mottages gärna :)
Av Marulk
2 dec. 2015 20:20
Hej, det stämmer att boendes på Sea Beach har ni inte access till Coraya Bay. ...officiellt. Vi har bott på Sea Beach 2ggr, ett lite mindre o därför mysigare hotell tyckte vi. Maten riktigt smakfull o allra bäst de lagade omelett till frukost. Runt Coraya Bay går en promenad/jogg runda, även om det egentligen inte var acceptabelt gjorde jag morgonspringrunda var dag. Vakter står vid hotellgräns men med ett leende o lätt förklaring om joggrunda var det ok. Lär nog vara värre om man kommer gåendes med dykutrustning 😉
Sea Beach har 'egen' dykklubb. Vi gjorde inga utflykter med dem då vi endast snorklade dessa ggr.
Husrevet är ngt med det bästa vi upplevt. Fantastiska färg o formation på korall, rikt fiskliv med en hel del riktigt stora. Även inne vid strand (högvatten) mycket fisk. En vit muräna såg vi simma fritt 2m från land.
Närmaste stad är Port Ghalib, där även flygplatsen är. Staden Marsa Alam ligger ca10mil söderut. Inte mycket till turistort, men en hel del båtutflykt för dykare utgår därifrån. Googla på Dolphin house.
Ni kommer få en härlig resa 😀🐠
2 dec. 2015 21:08
Hej och tack för utförligt svar! :) kul att höra att ni uppskattade boendet. Att vi inte "officiellt" har tillgång till Coraya Bay, innebär det att det skulle gå att snorkla och bada lite där ändå? :)

Skönt att höra att det går att jogga någonstans, var lite halvt orolig över det :P

När du refererar till husrevet, menar du då det utanför hotellet eller i Coraya Bay?

Dolphin house lät spännande. Är det några organisatörer du rekommenderar att åka med?

Är Port Ghalib värt ett besök (finns det något att se och göra där, typ strand, marknad eller liknande?)
Av Marulk
2 dec. 2015 21:39
Husrevet är just hotellets, dvs från bryggan på stranden. Tror dessvärre det blir svårt för er att snorkla o dyka inne i bukten. Hotellen runt bukten är restriktiva.
Dykcentret har garanterat utflykter men tror även att den skandinaviska dykklubben Colona Divers hämtar upp på Sea Beach. Kolla på deras web eller så finns info på hotellet.
Port Ghalib kan vara en lagom utflykt . Ganska mysigt gå omkring i marinan o titta på fina båtar, trevliga café
Åker ni på båtutflykt utgår de från PG
Av Marulk
2 dec. 2015 21:48
.....i vårt album här på RG 'under Röda havets...' Hittar du ngr bilder från Sea Beach 😉🐠
1 sep. 2019 15:46
Jag har varit i Marsa Alam och det händer alldeles för lite och jag önskar att dem kan riva ner Marsa Alam så himla eländigt ställe för mig och hade sommardepression i detta stället. Jag sätter aldrig min fot i Marsa Alam en gång till.