Marathon Florida

30 jan. 2015 19:10
Visningar: 684
Jag, min man och vår son 6 år ska resa runt i Florida under 4 veckor i vår och har det mesta planerat. :) Men, vi har 9 nätter där vi inte vet vad vi vill göra. Vi är inne och nosar på nåt ställe ner mot Key West. Tex Marathon.

Vi har aldrig varit i USA förrut så vi vet inte vad vi vill egentligen.
Jag själv skulle vilja uppleva grymt klart vatten och en avslappnande sista vecka på semestern. Man samtidigt att det finns lite att göra. Särskilt då för vår son. Glada barn, glada föräldrar ;)

Tacksam för tips!
Av Birgere
30 jan. 2015 19:45
Marathon är väl inte det roligast stället i Florida, speciellt inte för barn. Det är typ en mil lång stad som sträcker sig utefter huvudvägen ut mot KW. Då är Key West bättre men tre-fyra nätter på Hawks Cay strax norr om Marathon skulle både ni o grabben definitivt uppskatta.
Spontant skulle jag tro att dom stora höjdpunkterna för sonen kommer att bli Orlando och västkusten som jag förutsätter ni redan planerat in. Men Hawks Cay kommer även det att uppskattas.
Kanske istället läge att förlänga vistelserna på Västkusten o i Orlando .....
30 jan. 2015 20:03
Tack för snabbt svar!

Ja du har rätt :) Vi har bokat 7 nätter i Miami Beach, 7 nätter i Orlando och 7 nätter på Treasure Island.
Kanske om man ska förlänga Orlando som du säger. Får fundera lite där.

Hawks Cay? Jag kollar och hittar endast resorten som heter så. Ligger norr om Marathon. Är det den du menar?
Av Birgere
30 jan. 2015 20:08
Citerat från Tokmajsan:

Kanske om man ska förlänga Orlando som du säger. Får fundera lite där.

Hawks Cay? Jag kollar och hittar endast resorten som heter så. Ligger norr om Marathon. Är det den du menar?
2 *Yes
31 jan. 2015 10:22
Vi reste runt i Florida 2013 i 3 veckor. Vi avslutade semestern här http://www.tranquilitybay.com/
Lugnt, fint boende i fin miljö.
Tyckte det var en perfekt avslutning efter att ha flängt runt i nöjesparker mm. Vi besökte såklart Key west.
2 feb. 2015 02:08
Tokmajsan,

Du skriver inte när exakt ni skall vara i Florida och det kan ha en viss inverkan på planneringen. Eran grabb som är sex år vill förmodligen bada i havet och i Mars kan det fortfarande vara ganska kallt uppe i Tampa Bay området (Treasure Island och Clearwater Beach räknas till Tampa Bay) emedan det blir bra temperature i April. Vi flyttade ned till Florida (Clearwater Beach) år 2000 och de första åren var vintrarna mycket varma. Folk badade i Golfen i stort sett hela året men vädret har ändrats de sista åren och det har inte blivit bra badväder förrän framåt April.

Nu till Orlando. Vi brukar alltid reckommendera 1 park per dag så till vida man inte skall göra riktiga djupdykningar i parkerna, då behöver man mer tid på sig. Plannerar man att besöka mer än tre parker så är det bra med en dags paus mellan besöken. Det är påfrestande att gå runt och räkna med mycket folk nu i vår. Speciellt under spring break.

Jag var på ett möte som hölls av the “Attraction Assiciation” här i Orlando i Fredags och de förutspår en kraftig ökning av besökarantalet under kommande spring break och hela sommaren. De låga bensinpriserna ligger till grunden för detta då vi kommer att se fler bilturister. Redan nu rapporterar hotellen en ökad bokning från USA marknaden.

Som du är medveten om så finns det sju “stora” parker och fyra vattenparker i Orlando så visst kan ni spendera sju dagar men skall ni bara se 2 – 3 parker så är sju dagar en lång tid i Orlando. Visserliggen finns det mycket annat att se och uppleva men det ar trots allt parkerna som är kronan på verket. Har man sett dem så blir resten av betydligt mindre intresse. Vem vill sedan bli kvar i en storstad, då är det bätter att plannera tiden närmare beachen.

Glöm inte bort att skaffa Fast Pass (Disney) och Express Pass (Universal) för att komma snabbare fram genom köerna. FP är gratis hos Disney emedan EP kostar på Universal. EP är dyra men de ingår i rumspriset om man bor på något av Universal hotellen. Är man 3 – 4 personer i rummet så uppväger EP rumskostnaden. Ett EP kan kosta upp mot $90 eller mer. Ta detta 3 gånger så har du en kostnad på $270.00 och det blir då ofta samma som rumspriset. Dessutom ger de dig andar fördelar, t. ex. du får gå in I parken 1 timme tidigare än alla andra.

Grymt klart vatten hittar du inte på Treasure Island men väl nere på the Keys. Givetvis är vattnet bra på TI men inte kristallklart. Glöm inte att besöka Clearwater Beach, tar c:a 20 minuter dit upp med bil.

Ha en fin resa och hör av dig om du har fler frågor. Vi jobbar inom turistindustrin och förser turister med dagsfärska fakta om Florida.

Gunnar, St. Augustine, FL