Malta sevärda saker på malta

10 apr. 2011 19:46
Visningar: 4550
Planerar att åka till malta nu i maj och vill ha tips på bra boende och utflykter opå malta.
Skall man hyra bil och åka runt eller åka lokalbuss?
Var ska man bo?
Vilka saker måste man se eller uppleva på malta?
Mvh/Viskaria
Av Lasse42
10 apr. 2011 20:50
Vi var där i januari-10. Bodde i Silema. Lokalbussarna kostade då 50 cent att åka med och dom gick ofta men lite oregelbundet. Att hyra bil kändes meningslöst. Korta avstånd och i Valetta var det om jag minns rätt förbjudet med privatbilar. Busscentralen är en stor rondell utanför Valettas stadsmur. Det fanns två rundturer att köpa med guidning och buss, tog 5-6 timmar och kostade ca 15 Euro. Vi hade en härlig guide som gjorde den norra turen som vi åkte väl värd priset. Det finns inga hotell i Valetta utan dom ligger på andra ställen. Medresenärer som besökt grannön Gozo lovordade den som den vackraste delen av landet.
Boende hittade vi där vi oftast letar ;På Booking.com. Vi hade ett halvtrist rum men en härlig takterass på hotellet och frukosten var OK. Några hade hamnat lite längre ut vid ett köpcenter och kännt sig störda där.
En miss vi gjorde var att ta taxi från flygplatsen till hotellet. Taxin kostade 20 Euro, men som sagt bussarna 50 cent.
Med en rundtur och en dagsutflykt till Gozo och kanske en till en fiskehamn i söder har ni sett det mesta.
Trevlig resa
Av Lena23
11 apr. 2011 08:04
Se min reseberättelse här på siten, vi var på Malta/ Gozo i somras och skrev lite. Bo innne i Valletta!! De flesta sevärdigheterna finns här. Bästa hotellet är Phoenicia Le meridian, precis vid stadsmuren. 5 stjärnig koloniallyx. annars finns flera mindre hotell inne i gränderna.Sök på hotellsiterna. Missa inte Malta experience- en film om Maltas historia, dubbad till det språk du önskar. Hypogeum- strax utanför Valletta- boka biljetter hemifrån!!!. Man hittade detta tempel när man skulle bygga om några hus- ett underjordisk tempel med förmodligen människooffer 3600 år före kristus! . Malta har ju europa äldsta bebyggelse, äldre än Stonehedge. Sedan finns hela historien med korsriddarna. Missa inte katedralen- där alla riddarhus har sina nischer representerade- ta en guide med er inne i katedralen- det står penionerade äldre män och frågar om du vill ha guidning, privat och otroligt hörvärt.
Ta absolut lokalbussarna- alla utgår från valletta och går bra på dagtid.
Ta bussen en dag till Mdina- strosa i gränderna. Vi hade vår huvudsakliga boende på Gozo eftersom vi ville dyka, men även bott i valletta de gånger vi varit på ön. San julian kan man åka till på kvällen för en middag, det är som vilken turistort som helst.
ha en bra resa.
Av Lasse42
11 apr. 2011 11:27
Vi missade tydligen lite inne i Valetta. Till oss sa dom att det bara fanns två hotell intill Valetta varav det ena var lyxhotellet Du nämner.
Mdina besökte vi under rundturen. Bl.a. fanns det en grotta under en kyrka där aposteln Paulus? tillbringat ett halvår år 60. De 1950 åren firades ifjol med påvebesök. Staden är byggd i olika vinklar för att inte fienderna skulle hitta i staden.
Äldsta bosättningen i Europa är man tydligen fler om. På Orkney-öarna sa man att deras utgrävda bosättning Skara Brae var den äldsta från 3100 BC, och den äldsta ännu bebodda påstod man i Split att fanns där.
Av Ziesta - Utvecklare Reseguiden.se
11 apr. 2011 12:08
Jag håller med om att Gozo är värd ett besök. Vi tog en heldagsutflykt till Gozo och fick då sett det mesta: Azur Window, Inland Sea, Xlendi Bay, Victoria..

En annan trevlig ö att besöka är Comino och dess blå lagun. När vi var där var det mängder av folk som badade i det vackra kristallblå vattnet.. nästan lite väl många.. var under högsäsongen.. men vi tog en promenad runt ön också och såg en fästning. Kanske att där är lite mindre folk i maj..

På själva Malta kan jag rekommendera Marsaxklokk (en liten fiskeby med färgglada maltesiska båtar) och Blue Grotto (som egentligen är flera grottor som man utforskar med båt.. då kostade det 7 euro).
Har lite bilder i mitt resalbum: http://www.reseguiden.se/forum/resor/malta-klippbad-kaktusfikon-och-kaniner-1423

Vi bodde i Sliema vilket vi tyckte var ett bra läge.. nära både bad & strandpromenaden med massa restauranger. Dessutom ligger Valetta bara en liten båt- eller busstur bort.

Annars verkar det finnas ett par stycken hotell även i Valletta. Om man väljer att även visa de med låga TripAdvisor betyg dyker det upp några till.
http://www.reseguiden.se/hotell?adults=2&city_name_dest=Valletta&city_id_dest=2562305&event=result#showMap=1&mapCenter=%2835.89739396554564,%2014.509806632995605%29&mapZoom=14&filterByMapBounds=true
12 apr. 2011 09:26
Tack för alla praktiska tips och synpunkter på utflyktsmål på Malta.
Det verkar som att en vecka kanske är i minsta laget för alla aktiviteter,
särskilt om man skulle vilja ut på någon fisketur eller två.
Då våra intressen riktar sig mot gammal genuin kultur verkar malta kunna
uppfylla våra förväntningar, och det vi inte hinner med nu får vi ta nästa gång.
Det går alltid flera tåg.
Av Visial
12 apr. 2011 09:26
Ja Gozo, Valletta och Blå lagunen! Gick smidigt med bussarna vill jag minnas. Till Gozo åkte vi nog med en utflykt.
20 apr. 2011 14:55
Jag uppskattar alla bra tips ni kommit med!
Vad bra att man ibland hittar det man söker utan att alltid behöva skapa en ny tråd! :)