Malta i sommar

22 maj 2012 07:28
Visningar: 1846
Vi har planerat en tripp till Malta i sommar.

Tips och sevärdheter önskas!
Något bra badtips och båttur önskas också!

Vi kommer att bo antingen i Sliema eller Valetta. Jag har bokat hotell på båda ställena och så får vi se vad vi väljer.
Vilket är bäst? Smidigast?

Mvh
Tessan
22 maj 2012 10:18
Hej!
Ni kommer få det underbart :)
Vi var där förra sommaren i juli och då var det HETT!
http://www.reseguiden.se/forum/resor/malta-2011-5244

Jag tycker inte ni skall bo i Valetta utan isåfall hellre i Sliema. Då har ni badet runt hotellknuten. Nattlivet återfinns framförallt i Paceville, St Julian's. Men så klart kräver huvudstaden en dagstur eller två för där är fint och mysigt att strosa (i hettan ;) )

Badar gör du på de flesta ställen - från klipporna. Badstegar finns utsatta här och där för att underlätta upp och nedgång :)

Det finns några få sandstränder och de är PACKADE och inte särskilt trivsamma imo.
Du har en i St Julian's, Golden Beach och sardinburken Blue Lagoon. Du tar dig runt med buss. Blue Lagoon är en annan ö dit du tar dig med båt.

Båtturer har många firmor - det är egentligen bara att ta en i mängden. Det är fullt med passagerare så jag tror inte någon är bättre än den andra, men det finns preferenser som wifi, typ av båt och hytt (som är få och sällan har AC vilket gör dem olidliga hur som helst). Vi valde HERA CRUISES då vi blev rekommendera dem. Fin båt. Lunchbuffé ingår. Båttrippen är fin och jag rekommenderar verkligen att lägga lite pengar på den turen. Väl framme i Blue Lagoon (Comino) får du bada antingen från båten eller från stranden (som verkligen inte är stor). Vi bokade på vårt hotell men annars finns de i hamnen i Sliema.

Sedan finns det tre bussturer (Hopponhopoff - men fler firmor som kör samma turer - välj den som passar er bäst, samma priser) runt ön varav en går till Gozo. Avsätt en hel dag för bussandet och se till att åka med första turen för att hinna med. Bussarna går bara varje timme så ni hinner inte stanna på alla stopp. Vi valde 3 stopp.
http://www.maltasightseeing.com/
http://www.exploremalta.com.mt/Tour.aspx?tid=2

De flesta passagerare brukar stanna i Marsaxlokk och Mdina och kanske i Blue Grotto och Mosta. I busspriset (€15) ingår även en hamntur i Valetta som man kan ta vilken dag som helst. Men kolla upp platserna innan och planera så att ni inte missar något som vi gjorde :( Hade gärna stannat i fler byar.

Blue Grotto tycker jag inte är nödvändigt (€7-8), men det är roligt att åka båt. Man kanske lyckas ta några snygga bilder från havet men själva grottorna är inte jättemärkvärdiga. Motsvarande tur erbjuder även HERA på turen till blue grotto (kostar så klart extra) överväg i såfall att kanske ta den istället. Jag tycker stoppet på 1 timme kostar för mkt "dyrbar" tid från bussturen.

Jag rekommenderar er att kolla TripAdvisor för matställen det gjorde vi och hittade massor av pärlor!
Nationalrätten är kanin :)
Av Tj
16 juli 2012 09:33
Hyr en bil istället för de där hemska bussturerna.....
Bad är lika illa överallt (klippor)
Blå lagunen är fin om man bortser från alla människor (mardröm).
16 juli 2012 18:57
Jag håller med om att bussturerna inte är så roliga, speciellt att kliva på i Blue Grotto är en mardröm. Men åker man buss kan man dricka gott maltesiskt muskatvin eller öl ;) och det funkar alldeles utmärkt om man startar med någon av de första bussarna.

Nu är det ju ett tag sen tråden skapades och den kanske inte ens är aktuell längre.
Av Anna01
31 juli 2012 15:46
Hejsan!

Vet inte om jag är för sent ute men jag tycker också att ni ska bo i Sliema. Valletta är väldigt fint men där finns inte så mycket att göra efter kl 19 då där är många kontor och affärer. Det är mer liv i sliema och ni kan alltid ta båten till Valletta från Sliema vilket tar 5-10 min.

Det finns en massa att se på Malta, jag tycker absolut att ni ska besöka St. John's Cathedral i Valletta, fantastisk kyrka!