Mallorca

16 dec. 2008 16:57
Visningar: 4465
Hej!

Vi har tänkt att äntligen se denna omskrivna ö. Hur är det i tid att åka dit i slutet av april innan stora rusningen? Vill hekst inte vara borta i maj-juni när det är som bäst här hemma. Vi vill gärna kunna bada men det kan duga m,ed pool om havet är för kallt.

Vi har inte defenitivt bestämt plats men lutar åt Puerto de soller, ¨nån som vet nåt?

Hälsningar
Gunilla o Claes
Av Samoht
16 dec. 2008 17:30
Varför inte Deia, en härlig, lugn by med massor av god mat!
Finns ett litet mysigt hotel som jag verkligen rekommenderar, Hotel De´s Puig.
Hyr bil i Palma och kör dit...perfekt avkoppling!
/Thomas
16 dec. 2008 17:58
Hej

Vi var i Porto Soller för några år sen. Det är ett mycket lugnt och fridfullt ställe. Där finns det vandringsleder, som är väldigt populära. (Inte för oss).

Stan ligger en bit nedanför staden Soller, som har ett vackert torg, nå´n vacker kyrka med mera som är sevärt. Mellan Porto Soller och Soller går det en spårvagn av ett gammalt ursprung. Jag tror, att den kom från San Fransisco. Den måste man bara åka. Från Soller in till Palma går det ett likaså gammalt tåg. Det får man inte heller missa. Jag beskrev en utflykt, vi gjorde, när vi bodde i Palma Nova i ett album med adressen http://www.reseguiden.se/forum/resor/79. Titta gärna i det.

I närheten av Porto Soller ligger en by, som heter Deia. Där bor/bodde Michael Douglas. Deia har blivit ett tillhåll för "rikt" folk. Tyvärr kom vi inte att åka dit.

Porto Soller betyder ungefär Sollers Hamn. Det är en mycket vacker hamn nästan cirkelrund. Man kan promenera från den ena till den andra änden av stan och titta på massor av olika saker. Jag rekommenderar verkligen Porto Soller. Men, om vi reser till Mallorca en gång till, kommer vi att resa till Palma Nova. Det är mycket rent och vackert.
16 dec. 2008 18:19
Det brukar härja en snubbe här som driver en resebyrå med bara Mallorcaresor. Dyker han upp här så har du snart svar på alla dina frågor.
Försöker minnas så länge vad hans nick är...*senil*
Av Babbo
16 dec. 2008 22:00
Hej Gunilla o Claes
Jag har varit på Mallorca många gånger och de flesta årstider. I april har jag inte badat så om det är en sol och badsemester ni vill ha kanske ni blir besvikna. Däremot är det jättefint att vandra, sitta uta på ett cafe, strosa runt i Palma eller bila runt.

Området runt Soller/Deia är en favorit så där kommer ni nog att trivas. Speciellt Soller är fint, men även Port Soller har på senare år blivit bra. Deia är lite för litet att vara i en vecka och vägen ner till den lilla stranden VÄLDIGT brant. Ska ni bila runt och ha det som fast punkt ligger det lite "off". Man är hänvisad till den dyra tunneln eller slingriga bergsvägar för att se resten av ön.
16 dec. 2008 22:57
När vi var i Porto Soller, gick det bussar genom tunneln i berget. Vad kostnaden var, kan jag inte säga, men vi var inne i Palma flera gånger. Det var absolut inte svårt att förflytta sej kring bland byar och städer.

Vad gäller Palma Nova , så är det mycket rent och fint. På Mallorca är det så numera, att om nå´n vill bygga ett nytt hotell, måste man riva ett gammalt först. Man är mycket noga med hur det ser ut numera. Vi trivs bra där. Men det tog oss 23 år innan vi åkte tillbaka från vår första gång tillsammans där. Vilken skillnad!!!
Av Zacke
21 dec. 2008 11:17
Hej Gunilla och Claes

April är en perfekt tid för Mallorca, lagom varmt, inte mycket turister. Hela västra sidan är mycket vacker med härliga vandringsleder i bergen.

Puerto de Soller är ett trevligt ställe, relativt stillsamt. Deià är alltför mondänt för min smak. Soller med sina apelsinlundar och sin rofyllda stämning återvänder jag gärna till. Är du det minsta intresserad av naturen, kan jag varmt rekommendera en vandring på den antika pilgrimsvägen Es Barranc. Missa inte Valldemossa, som ligger underskönt uppe i bergen. Åk dit tidigt på dagen, mycket turister.

Palma är inte så dumt att bo i. Staden har ett bra utbud av sevärdheter och kultur. Missa inte Miró Museet, Fundacion Pilar y Joan Miró.
29 dec. 2008 08:31
Hola!

Har varit på Mallorca 8 ggr och åker 3 veckor i aug -09 igen. Har varit där alla månader utom jan, feb, mars, nov och dec.

Åker man i april vet man aldrig hur vädret blir. Det kan regna 1 vecka och det kan vara sol 1 vecka. Vill man ha garanterad sol och värme skall man åka från mitten av juni samt juli, aug och en bit in i sept. Från mitten av sept blir det osäkrare med vädret igen. Själv åker jag helst i juli eller augusti när det är som varmast och goast.

Puerto de Sóller är hamnstaden till Sóller och det är väldigt fint där, lite som franska rivieran faktiskt, fast i mindre format. Det är även lugnt där, inget håll-i-gångställe precis.

Själv föredrar jag att bo i Ca'n Pastilla på södra Mallorca, bl a pga närheten till Palma samt den fina, långa, breda och välskötta stranden Playa de Palma.

Hyr gärna bil och åk runt och missa inte Palma som är en otroligt vacker stad. Ett Barcelona i miniatyr faktiskt. Hela Mallorca (utom Palma Nova/Magaluf då) är en otroligt vacker ö med väldigt skiftande natur och underbart trevliga människor.

Ha en trevlig resa!

Saludos/Anette
Av Glenns
27 jan. 2009 22:18
Citerat från aquaholic:
Det brukar härja en snubbe här som driver en resebyrå med bara Mallorcaresor. Dyker han upp här så har du snart svar på alla dina frågor.
Försöker minnas så länge vad hans nick är...*senil*
Är det mig du menar :-)
Ni är alla varmt välkomna att besöka att besöka
http://www.destinationmallorca.se för info om Mallorca
och
http://www.mallorcaresor.se för att handla resor

//Glenn
27 jan. 2009 22:27
Citerat från glenns:
Citerat från aquaholic:
Det brukar härja en snubbe här som driver en resebyrå med bara Mallorcaresor. Dyker han upp här så har du snart svar på alla dina frågor.
Försöker minnas så länge vad hans nick är...*senil*
Är det mig du menar :-)
Ni är alla varmt välkomna att besöka att besöka
http://www.destinationmallorca.se för info om Mallorca
och
http://www.mallorcaresor.se för att handla resor

//Glenn
Precis ja! :))