Mallorca

20 jan. 2013 19:09
Visningar: 3191
Åker till Mallorca i mitten av Juni. Frågan är , kan man åka enkelt med buss från Pollensa till Porto del Soller? Hoppas jag valt trevliga samhällen på vår resa som varar i 2,5veckor. Kommer att hyra bil några dagar oxå, undrar om trafiken är vänlig eller ej.
Av Desires
20 jan. 2013 19:40
Juni är nog en skön tid på Mallis. Tycker också du valt 2 trevliga platser där på Mallorca. I närheten av Puerta Pollensa finns flera andra fina badvikar, den vackra Formentorhalvön t ex med den vita stranden och natursköna omgivningar. Hit kan du ta dig med badbåten från hamnen.

Man kan åka buss från Puerto Pollensa till Soller, det ska vara en vacker resa via "Tramuntana mountains". Många vandrare går av vid Cuber damm, ska vara väldigt fint att vandra där. Sista stoppet närmast Soller har jag för mig att det är. (har ej själv gjort denna tur, bara fått tips om den)

Även Soller (förutom Puerto Soller alltså) - fick ett uppsving när det byggdes en tunnel genom berget från Palma. Tåget som går mellan Palma och Sóller är en trevlig upplevelse som kan rekommenderas. Sträckan tar ca 1 timme och man färdas i vackra landskap via berg, dalar och apelsinlundar. Järnvägen finns bl a med i filmen "Jönssonligan på Mallorca" från 1989.

Vi hyrde bil där när vi var på Mallorca senast, tyckte det var bra vägar där, och ganska lätt att hitta.
Andra orter jag tycker var trevliga är; den gamla byn Deia är en riktig juvel, även Cala Figuera, Valldemossa, Sa Calobra mfl. Det finns mängder av sevärda och fina platser på Mallis..........

Vill du se foton o få fler tips kan du titta in på min egen resesajt http://www.desires.se/#post88
Mallorca är en väldigt vacker och sevärd ö! Lycka till med planeringen och resan!
20 jan. 2013 21:58
Citerat från maddes123:
Åker till Mallorca i mitten av Juni. Frågan är , kan man åka enkelt med buss från Pollensa till Porto del Soller? Hoppas jag valt trevliga samhällen på vår resa som varar i 2,5veckor. Kommer att hyra bil några dagar oxå, undrar om trafiken är vänlig eller ej.
Hej! Med risk för att upprepa lite av vad Desires redan skrivit, men i alla fall.

Vi var på Mallorca i Maj (bodde i Cala Dór) redan då var det härligt varmt men i havet var det inte mer än ca. 19 grader, badbart men inte varmt. I Juni lär det vara ännu bättre.

Vi åkte runt i princip överallt på ön, dels för att titta och dels för att se var vi vill vara nästa gång vi åker till ön.

Vi kom fram till att vi eventuellt skulle kunna dela upp en resa på två ställen en vecka i närheten av Palma och då såg Playa Palma samt Palma Nova mest lockande ut (vi gillar lite mer städer än rena turistorter men vill ändå ha bad).

Port Pollensa såg trevligt ut men ganska litet, vi var inne på att det kunde vara ett alternativ men efter att vi sett ett gäng ungar som stal i butikerna och vi pratat lite med en affärsinnehavare om att de hade ganska mycket problem med detta så blev vi lite tveksamma (detta kanske är vanligt på fler ställen men vi såg det just där). (Alcudia lockar lite, superfin strand men väldigt turistigt.)

Vi var även i Soller och Porto Soller, det vi inte gillade mad Cale Dór var främst att det inte fanns någon strandpromenad och direkt kontakt med havet, det fanns det däremot i Pto. Soller, Väldigt vackra omgivningar och skaplig strand. Det är också ganska litet men kanske lagom för en vecka tack vare närheten till Soller som har lite bättre utbud av affärer o.s.v. och är en mysig liten stad.

Trevligast på ön upplevde vi Palma så kör dit minst en dag. Det är relativt lätt att köra, ingen tät trafik mer än tidvis i Palma. Vägarna kan på sina håll vara smala och slingriga med branter på sidorna är man inte van kan det vara obehagligt. Det är också mycket gott om cyklister som man får se upp med då de kan köra tre i bredd på dessa vägar. De större vägarna håller mycket bra standard.

Till Pto. Soller finns som Desires skriver en tunnel men vill man köra den gamla vägen över berget så är det riktigt vackert och mycket kurvigt (kul).

Tog också en del bilder, här börjar turen till Soller http://foto.floridasidan.se/#38.152 Pt. Pollenca har jag visst bara lagt upp 3 bilder ifrån, http://foto.floridasidan.se/#38.376
mallorca/palma
Spanien Leicy, 9 mars 2018
Updaterad av Adeyelle för 1 år sedan
5
Jag och min man ska åka till Palma på Mallorca i slutet av Maj. Är det någon som kan rekommendera var man ska bo och tips på bra hotell. ... Adeyelle: Jag har rest till Mallorca många gånger och har aldrig faktiskt satyed över natten i Palma. Men jag märkte en lista över hotell i Palma Mallorca på ...
Hjälp! Söker tips inför min resa till Mallorca
Spanien Michelleh, 21 dec. 2017
Updaterad av Desires för 1 år sedan
7
Hej! :-) Jag och min sambo ska resa till Mallorca i sommar. Jag har varit där förut både i magaluf och alcudia, men de är första gången vi ska åka dit tillsammans. Vi söker efter långa fina sandstränder och vi vill gärna ha lite saker att underhålla oss med, utflykter och sevärdheter. Nu ...
Mallorca i oktober
Spanien Sfb, 24 aug. 2017
Updaterad av Xabi för 1 år sedan
4
Hej! Jag, min man (22,25 år om de är relevant) och min mans lillebror (17) Ska till Mallorca (vi ska bo i Alcudia) en vecka i mitten på oktober. Vi har hyrt en bil och vi vill typ göra hela Mallorca! Vill ha tips på typ bästa stränderna, finaste vattnet att typ titta på fiskar med simglasögon ...
Charter till Mallorca m min syster, tips? 30 åringar :)
Spanien Afffie, 4 mars 2017
Updaterad av Destinationmallorca för 2 år sedan
4
Syrran och jag ska åka på charter tillsammans till Mallorca. Jag vill att vi ska kunna ta en promenad till en stad/by där det finns restauranger och vi vill såklart ha nära till strand. Det kan gärna vara så lite barn som möjligt eftersom vi vill att det ska vara en avkopplande resa. Behöver ...
Mallorca
Spanien Henric, 27 sep. 2016
Updaterad av Trymallorca för 2 år sedan
3
Vi är tre "!grabbar" som ska åka till Mallorca i mitten av oktober. Vi är intresserade av actionsport och vill ha info om cykling, kayaking, klättring, rafting med mera. All info mottages. Vi kommer att bo i Palma Nova. ... Trymallorca: Ser att ni var här förra året men antar att det är fler som ...
Upptäcka Mallorca
Spanien Flasha, 2 jan. 2017
Updaterad av Flasha för 2 år sedan
4
Hej i början av juni åker vi, en familj med barn i åldern 9-15 år, på en 12 dagars resa till Mallorca. Eftersom vi aldrig har varit på Mallorca tar vi tacksamt mot tips på bra omgivningar att bo på. Vi föredrar mindre städer/byar med trevliga restauranger framför citypuls, mindre badvikar och ...

Om Mallorca Spanien, Europa

Barnvänligt
Lyx
Natur
Sandstrand
Shopping
Sol & bad

Mallorca hittar du allt du behöver för en perfekt solresa. Här finns mängder av bra stränder, restauranger och både nöjesparker, vattenland och museer.

Trots att Mallorca bara är 11 mil som störst så finns det dussintals små och stora städer och badorter. De bästa strandområdena finns i nordöstra delen av ön där du kan bo på resmål som Puerto de Pollensa, Alcudia, Playa de Muro, Can Picafort och Cala Mesquida. I sydvästra delen av Mallorca ligger den kända partystaden Magaluf och huvudstaden Palma de Mallorca.

Delar av ön är mycket bergig och perfekt för en utflykt med bil, cykel, buss eller till fots. Vid de stora badorterna finns det massor av aktiviteter, först och främst olika vattensporter men även gokartbanor, djurparker och vattenparker.

En av Mallorcas märkligaste ruiner ligger i staden Son Servera på östkusten. Här finns ytterväggarna till en kyrka som påbörjades men aldrig blev klar. Arkitekten bakom bygget av Eglésia Nova, ”nya kyrkan”, var Joan Rubió Bellver som bland annat jobbade med den mer berömde Antoni Gaudí. Ruinen är oftast upplyst och man håller ofta konserter här.

3,5tim
Flygtid från Stockholm
3 / 17
Thinkstock
4 / 17
Thinkstock
Utsikt från hotellrummet
5 / 17
Stranden i Alcudia
7 / 17
En dag på stranden
8 / 17
Katmandu Huset upp och ner
10 / 17
Apelsiner, Café Sa Fonda
15 / 17
Väggprydnader
16 / 17