Mallorca

20 jan. 2013 19:09
Visningar: 3292
Åker till Mallorca i mitten av Juni. Frågan är , kan man åka enkelt med buss från Pollensa till Porto del Soller? Hoppas jag valt trevliga samhällen på vår resa som varar i 2,5veckor. Kommer att hyra bil några dagar oxå, undrar om trafiken är vänlig eller ej.
Av Desires
20 jan. 2013 19:40
Juni är nog en skön tid på Mallis. Tycker också du valt 2 trevliga platser där på Mallorca. I närheten av Puerta Pollensa finns flera andra fina badvikar, den vackra Formentorhalvön t ex med den vita stranden och natursköna omgivningar. Hit kan du ta dig med badbåten från hamnen.

Man kan åka buss från Puerto Pollensa till Soller, det ska vara en vacker resa via "Tramuntana mountains". Många vandrare går av vid Cuber damm, ska vara väldigt fint att vandra där. Sista stoppet närmast Soller har jag för mig att det är. (har ej själv gjort denna tur, bara fått tips om den)

Även Soller (förutom Puerto Soller alltså) - fick ett uppsving när det byggdes en tunnel genom berget från Palma. Tåget som går mellan Palma och Sóller är en trevlig upplevelse som kan rekommenderas. Sträckan tar ca 1 timme och man färdas i vackra landskap via berg, dalar och apelsinlundar. Järnvägen finns bl a med i filmen "Jönssonligan på Mallorca" från 1989.

Vi hyrde bil där när vi var på Mallorca senast, tyckte det var bra vägar där, och ganska lätt att hitta.
Andra orter jag tycker var trevliga är; den gamla byn Deia är en riktig juvel, även Cala Figuera, Valldemossa, Sa Calobra mfl. Det finns mängder av sevärda och fina platser på Mallis..........

Vill du se foton o få fler tips kan du titta in på min egen resesajt http://www.desires.se/#post88
Mallorca är en väldigt vacker och sevärd ö! Lycka till med planeringen och resan!
20 jan. 2013 21:58
Citerat från maddes123:
Åker till Mallorca i mitten av Juni. Frågan är , kan man åka enkelt med buss från Pollensa till Porto del Soller? Hoppas jag valt trevliga samhällen på vår resa som varar i 2,5veckor. Kommer att hyra bil några dagar oxå, undrar om trafiken är vänlig eller ej.
Hej! Med risk för att upprepa lite av vad Desires redan skrivit, men i alla fall.

Vi var på Mallorca i Maj (bodde i Cala Dór) redan då var det härligt varmt men i havet var det inte mer än ca. 19 grader, badbart men inte varmt. I Juni lär det vara ännu bättre.

Vi åkte runt i princip överallt på ön, dels för att titta och dels för att se var vi vill vara nästa gång vi åker till ön.

Vi kom fram till att vi eventuellt skulle kunna dela upp en resa på två ställen en vecka i närheten av Palma och då såg Playa Palma samt Palma Nova mest lockande ut (vi gillar lite mer städer än rena turistorter men vill ändå ha bad).

Port Pollensa såg trevligt ut men ganska litet, vi var inne på att det kunde vara ett alternativ men efter att vi sett ett gäng ungar som stal i butikerna och vi pratat lite med en affärsinnehavare om att de hade ganska mycket problem med detta så blev vi lite tveksamma (detta kanske är vanligt på fler ställen men vi såg det just där). (Alcudia lockar lite, superfin strand men väldigt turistigt.)

Vi var även i Soller och Porto Soller, det vi inte gillade mad Cale Dór var främst att det inte fanns någon strandpromenad och direkt kontakt med havet, det fanns det däremot i Pto. Soller, Väldigt vackra omgivningar och skaplig strand. Det är också ganska litet men kanske lagom för en vecka tack vare närheten till Soller som har lite bättre utbud av affärer o.s.v. och är en mysig liten stad.

Trevligast på ön upplevde vi Palma så kör dit minst en dag. Det är relativt lätt att köra, ingen tät trafik mer än tidvis i Palma. Vägarna kan på sina håll vara smala och slingriga med branter på sidorna är man inte van kan det vara obehagligt. Det är också mycket gott om cyklister som man får se upp med då de kan köra tre i bredd på dessa vägar. De större vägarna håller mycket bra standard.

Till Pto. Soller finns som Desires skriver en tunnel men vill man köra den gamla vägen över berget så är det riktigt vackert och mycket kurvigt (kul).

Tog också en del bilder, här börjar turen till Soller http://foto.floridasidan.se/#38.152 Pt. Pollenca har jag visst bara lagt upp 3 bilder ifrån, http://foto.floridasidan.se/#38.376