Malaysia - Thailand

Av Trulle
10 juni 2012 22:13
Visningar: 505
Hej !
Nu har frugan och jag bestämt vår rutt till asien.Flyg är bokat till Bangkok i början av mars,vi landar 10.30 därefter är tanken att flyga till Malaysia samma dag och sen bo på hotell i Langkawi ca 1 vecka.Vilken stad är lämplig att landa på och vilka flygbolag är okej att handla med,tar gärna emot tips för flyg och hotellsighter i Malaysia ??.Efter det drar vi till Koh Lipe bokar man det också hemifrån eller på plats??.Sen går färden norrut via Koh Lanta för att flyga hem ifrån Krabi via Bangkok efter 1 månad,tacksam för alla tips och nya ideer.
Av Sierra
10 juni 2012 23:33
Det finns ej direktflyg till Langkawi från Bangkok utan ni måste flyga via Kuala Lumpur. De bolag som trafikerer Langkawi via KL med tider som passar er är AirAsia och Malaysia Airlines. AirAsia är billigast och har ett antal dagliga avgångar från BKK och KL.

Du kan dessutom flyga med ett antal andra bolag till KL från Suvarnabhumi i Bangkok.

http://www.booking.com/ hittar du många hotellalternativ på Langkawi och Lipe. Det är fortfarande högsäsong i början av mars så det skadar inte att boka hemifrån även om det alltid finns rum någonstans.

När det gäller Langkawi har jag de fyra senaste åren bott på Beach Garden Resort på Pantai Cenang. Det är en liten mysig anläggning mitt i sanden med endast 13 rum och en fantastisk restaurang.
http://beachgardenresort.com/rates.asp

Dock är det väldigt populärt varför man måste vara ute i god tid för att få rum.

Tänk på att ni endast får 15 dagars visum i Thailand när ni kommer från Langkawi.
Av Trulle
11 juni 2012 19:09
Tack Sierra !

Tillhör Koh lipe Malaysia eller Thailand med tanke på 15 dagars visumregeln ??
Av Bengtar
11 juni 2012 20:14
Koh Lipe är thailändskt, så ni borde byta färdriktning.
Av Trulle
11 juni 2012 20:16
Tackar för det ja det får bli andra hållet.